ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Λουκέτο» στο 1/4 των καταστημάτων Victoria's Secret σε ΗΠΑ - Καναδά

«Λουκέτο» στο 1/4 των καταστημάτων Victoria's Secret σε ΗΠΑ - Καναδά
AP Photo/Mary Altaffer

Η Victoria's Secret θα κλείσει, οριστικά, το ένα τέταρτο των καταστημάτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά εντός των επόμενων μηνών. 

Η L Brands (LB), στην οποία ανήκει η εταιρεία, γνωστοποίησε το κλείσιμο 250 εκ των σχεδόν 1.100 καταστημάτων, σημειώνοντας πως, ίσως, αυτή ενδέχεται να είναι μόνο η αρχή. Προειδοποίησε πως εντός των επόμενων ετών ενδέχεται να κλείσουν και άλλα καταστήματα.

Ο CFO της επιχείρησης, Stuart Burgdoerfer, έκανε λόγο για μία «σημαντική απόφαση» που αποσκοπεί στο να ισχυροποιήσει την επιχείρηση.

Η L Brands είχε προηγουμένως συνάψει συμφωνία με την εταιρεία συμμετοχών Sycamore Partners να αναλάβει την λιανική πώληση, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συμφωνία, στις αρχές Μαΐου, επικαλούμενη το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων λόγω του νέου κορωνοϊού.

Η L Brands ανακοίνωσε, επίσης, το κλείσιμο 50 καταστημάτων της αλυσίδας Bath & Body Works, τα οποία βρίσκονται, κυρίως, σε εμπορικά κέντρα και στα οποία δεν αναμένει ότι η πελατειακή κίνηση να ανακτήσει την κανονικότητα της προ-πανδημίας περιόδου. Υπάρχουν σχεδόν 1.700 τέτοια σημεία πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά το κλείσιμο των καταστημάτων, η Bath & Body Works παραμένει ένα ισχυρό σήμα. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 85% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης αναμένεται ότι τα προϊόντα απολυμαντικών θα εξελιχθούν σε κερδοφόρα επιχείρηση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος -από τα 100 εκατομμύρια δολάρια που ήταν πέρυσι.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της L Brands κατά το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 37%. Τα περισσότερα από τα φυσικά καταστήματά της έχουν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

Οι επενδυτές στηρίζουν το σχέδιο συρρίκνωσης, με τις μετοχές της L Brands να σημειώνουν άνοδο κατά 18% στις συναλλαγές της περασμένη Πέμπτης.

Victoria's Secret is closing a quarter of its stores, by Jordan Valinsky, CNN Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ