ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλοι έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας, ακόμη και αν δεν τη ζητούν

Λένε πως μια πράξη φροντίδας αρκεί για να κάνει τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος και η αλήθεια είναι ότι τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, αντιληφθήκαμε τη διαφορά που μπορεί να κάνει στη ζωή τη δική μας ή ενός συνανθρώπου μας, λίγη επιπλέον φροντίδα.

Ακόμη και όταν ήμασταν μακριά ο ένας από τον άλλον, όλοι μας βρήκαμε τρόπους να έρθουμε ακόμη πιο κοντά και να δείξουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα πόσο νοιαζόμαστε για εκείνα. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα σημαντικό «μάθημα» που πήραμε από τις αλλαγές που βιώσαμε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι το ότι όλοι χρειάζονται λίγη φροντίδα, ακόμη και εκείνοι οι οποίοι καθημερινά φροντίζουν για εμάς, χωρίς να μας γνωρίζουν και όσοι δεν τη ζητούν.

Διότι όταν εμείς μέναμε σπίτι, κάποιοι συνάνθρωποι μας βρίσκονταν εκεί έξω και έδιναν καθημερινά μάχη για εμάς και όταν εμείς παραμέναμε προστατευμένοι εντός, πολλοί συμπολίτες μας δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την προστασία ενός σπιτιού ή βασικά αγαθά για την προσωπική τους υγιεινή, τα οποία εμείς θεωρούμε δεδομένα.

Από το ιατρικό προσωπικό και τους νοσηλευτές που δίνουν κάθε ημέρα τον καλύτερό τους εαυτό για το κοινό καλό στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είδαν την καθημερινότητά τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας. Υπάρχουν γύρω μας και δίπλα μας άνθρωποι οι οποίοι δεν ζητούν τη φροντίδα μας, αλλά την έχουν ανάγκη.

Τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας

Τους τελευταίους μήνες που μείναμε σπίτι, λοιπόν, κατανοήσαμε τη σημασία του να φροντίζουμε εκείνους που μας φροντίζουν, αλλά και όσους έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας. Και αυτό το «μάθημα» δεν πρέπει να το ξεχάσουμε τώρα που με βήματα δειλά αλλά σταθερά, βγαίνουμε από το σπίτι και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στα νέα δεδομένα.

Οι αριθμοί που έχουμε στη διάθεσή μας «μιλούν» από μόνοι τους και μας δίνουν την ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Μερικές πράξεις φροντίδας ήταν αρκετές για να φέρουν στο προσκήνιο προβλήματα που αφορούν σε πολλές κοινωνικές ομάδες και τα οποία αγνοούσαμε εδώ και χρόνια. Μια από τις σημαντικές αυτές κοινωνικές πρωτοβουλίες, λοιπόν, που έλαβαν χώρα την εποχή του Covid-19 και κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, είναι εκείνη της Procter & Gamble.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προσέφερε πάνω από 300.000 ευρώ προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης των έκτακτων αναγκών στη χώρα μας αυτή την περίοδο, συμμετέχοντας μάλιστα σε μια σειρά από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό να βοηθήσει τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξίσου εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί σε ό,τι αφορά στην προσφορά της P&G στην ενίσχυση της μάχης κατά του κορονοϊού, σε πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η γνωστή εταιρεία -η οποία βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα όπως το Ariel, το Fairy και η Always- ανακοίνωσε δωρεές ύψους άνω των 15 εκατ. δολαρίων σε προϊόντα προσωπικής υγείας και υγιεινής, αντισηπτικών και χρηματική ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων και των εργαζομένων υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι η P&G Ευρώπης προχώρησε σε δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο δίκτυο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για την παροχή έκτακτης βοήθειας, ιατρικών αναλώσιμων και κατάρτισης σχετικά με θέματα υγιεινής σε ευάλωτες ομάδες στη Γηραιά Ήπειρο.

Ενισχύοντας τη μάχη κατά της πανδημίας στην Ελλάδα

Ποιες ήταν, λοιπόν, οι πράξεις φροντίδας που ξεχώρισαν τις δύσκολες ημέρες που διανύσαμε και οι οποίες μας βοήθησαν να κατανοήσουμε πως είναι ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, προσφέροντας τη φροντίδα μας ακόμη και σε εκείνους που δεν τη ζητούν;

Τα παραδείγματα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης για τα οποία μόλις πρόσφατα ενημερωθήκαμε είναι αρκετά και χάρη σε αυτά, μπορέσαμε να αντιληφθούμε ότι οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχουν επηρεάσει το σύνολο της κοινωνίας μας. Ακόμη περισσότερο όμως, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας και φυσικά, τους ήρωες εκείνους οι οποίοι βρίσκονται κάθε ημέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για το δικό μας καλό, δηλαδή τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτός είναι ο λόγος που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, η P&G προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων αναφοράς της χώρας μας και τη στήριξη περισσότερων από 35.000 συνανθρώπων μας με προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Πιο αναλυτικά, μέσω δωρεάς στο υπουργείο Υγείας, η εταιρεία ανακοίνωσε την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την περίθαλψη των ασθενών και την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοϊού. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας και φροντίδας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, φρόντισε να καλύψει τις ανάγκες σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας, για περισσότερους από 35.000 συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί περισσότερο λόγω της πανδημίας.

Το πασχαλινό γεύμα από το Fairy σε περισσότερους από 800 άστεγους συμπολίτες μας καθώς και η συνεργασία του Ariel με την Ithaca -το πρώτο Κινητό Πλυντήριο Ρούχων για Άστεγους στην Ελλάδα- για τη στήριξη του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων -από το 2016 μέχρι σήμερα Ariel και Ithaca έχουν πλύνει πάνω από 70.000 κιλά ρούχων- αποτελούν πράξεις φροντίδας που ξεχωρίζουν στις μέρες μας.

Αξίζει, λοιπόν, να αντλήσουμε έμπνευση από αυτές τις πράξεις αλληλεγγύης. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και όλοι μαζί, ας προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, όπως μπορούμε, φροντίζοντας τόσο εκείνους που μας φροντίζουν, όσο και αυτούς που έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας.

Γιατί είναι ωραίο να κάνεις το καλό και να φροντίζεις για τους γύρω σου, ακόμη και αν δεν έχεις τίποτα να «κερδίσεις». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέγουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε και εμείς μέρος της αλυσίδας του #forceforgood, του κινήματος αλληλεγγύης που μας καλεί και μας ωθεί να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, μέσα από πράξεις φροντίδας.

#forceforgood #podforgood #foodforgood