ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία «σταθμός» στην ελληνική αγορά ρολογιού: Η Seiko επέλεξε τη RIST Hellas

Συμφωνία «σταθμός» στην ελληνική αγορά ρολογιού: Η Seiko επέλεξε τη RIST Hellas

Σε συμφωνία με τη RIST Hellas κατέληξε η Seiko Watch Corporation. Στο εξής η RIST Hellas είναι για την ελληνική αγορά ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της πολυπόθητης ιαπωνικής manufacture, που είναι συνυφασμένη με την τεχνολογική αρτιότητα και ποιότητα.

Η ιαπωνική μάρκα Seiko μονοπώλησε το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων ρολογιών στην ελληνική αγορά, γεγονός που έκανε την τελική συμφωνία να μοιάζει με πολυπόθητο στόχο και να αποτελεί την επιβεβαίωση ενώπιον των ανταγωνιστών της αξίας του «νικητή». Πολλοί είναι εκείνοι που παρομοίωσαν την περίοδο των διαπραγματεύσεων με «αγώνα δρόμου» που είχε ως «έπαθλο» τη συμφωνία με την κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της στον χώρο του ρολογιού παγκοσμίως. Η Seiko Watch Corporation, επέλεξε ως συνεργάτη της τη RIST Hellas, μια πολλά υποσχόμενη εταιρία με μεγάλη δυναμική, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής της, αλλά και στο όραμά της για το μέλλον.

Prospex PAH SRPD21K1 240 320 200403

Η Seiko κυρίαρχη στην παγκόσμια αγορά ρολογιού

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν ταυτίσει συνειδητά ή ασυνείδητα το brand της Seiko με την ποιότητα και την ακρίβεια στον χώρο του ρολογιού. Η εταιρία ιδρύθηκε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα και έως σήμερα παραμένει κυρίαρχη παγκοσμίως. Με τεχνολογικές καινοτομίες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της Ωρολογοποιίας και με ρολόγια που αποτέλεσαν «σταθμό» στην παγκόσμια ιστορία, σφράγισε με τον τρόπο της ολόκληρες ιστορικές περιόδους.

Ορόσημα στην ιστορία της Seiko:

  • Ιδρύθηκε το 1881 στο Τόκιο από τον Kintaro Hattori, που άρχισε την παραγωγή ρολογιών το 1892, υπό την επωνυμία Sheikosha.

  • Το 1924 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Seiko, που στα ιαπωνικά σημαίνει και «επιτυχία».

  • Το 1895 η Seiko παρουσιάζει το Timekeeper, το πρώτο της ρολόι τσέπης.

  • Το 1913 δημιουργεί το Laurel, το πρώτο ρολόι χειρός σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

  • Το 1969, ήταν χρονιά – σταθμός για την Seiko, καθώς παρουσίασε το Astron, το πρώτο quartz ρολόι στον κόσμο.

  • Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εισήγαγε το υβριδικό Kinetic, που συνδύαζε τις αρετές του quartz με την αξιοπιστία ενός αυτόματου ρολογιού.

  • Στην αλλαγή της χιλιετίας παρουσίασε το Spring Drive, ένα πολυτελές μηχανικό ρολόι με ακρίβεια που μόνο η τεχνολογία quartz μπορούσε να προσφέρει.

  • Στις δεκαετίες του 2000 και 2010, η Seiko δεν σταμάτησε να καινοτομεί, δίνοντας στον κοινό αξιόπιστα ρολόγια εξελιγμένης τεχνολογίας. Από αυτά ξεχωρίζει το Astron GPS Solar του 2012, με δέκτη σημάτων GPS για τον προσδιορισμό της ώρας σε 39 χρονικές ζώνες σε όλο τον πλανήτη.

Brochure SPB143J1 LANDSCAPE

Η RIST Hellas έρχεται με ορμή στον χώρο του ρολογιού και του κοσμήματος

Η RIST Hellas ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στον χώρο του ρολογιού και του κοσμήματος στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το Fossil Group (Michael Kors, Emporio Armani, Armani Exchange, DKNY, Fossil, Skagen) καθώς και την ιταλική μάρκα κοσμημάτων Nomination αλλά και την Tsars Collection by Tatiana Faberge για την Ελλάδα και τα brand Paul Hewitt, Paul Smith, Gant Time, ΤW Steel και ORIS, για Ελλάδα και Κύπρο.

Διαθέτει δίκτυο συνεργατών που αριθμεί 350 καταστήματα και περισσότερα από 70 e-shops. Στόχος της είναι να αναπτυχθεί σταθερά η παρουσία της στην ελληνική και κυπριακή αγορά μέσα από μία στρατηγική ανταγωνιστικής τοποθέτησης και δυναμικής προβολής. To Authenticity Project, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο των Retailers του επίσημου δικτύου της RIST Hellas, είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας που επιτρέπει στον καταναλωτή να γνωρίζει ότι το ρολόι που πρόκειται να αγοράσει είναι αυθεντικό.

Βασίλης Τοτόλης: «Για τη RIST Hellas, η επιτυχία είναι μονόδρομος»

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας SWC – RIST Hellas εξέφρασε μιλώντας στο Cnn Greece ο CEO της εταιρείας κύριος Bασίλης Τοτόλης, τονίζοντας πως για τη RIST Hellas: «Έπειτα από μία μοναδική πορεία 50 περίπου χρόνων στην ελληνική αγορά, η Seiko Watch Corporation επέλεξε ως αποκλειστικό αντιπρόσωπό της τη RIST Hellas. Σε πλήρη σύμπνοια με τα υψηλά standards της Seiko, υποσχόμαστε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του brand, ενισχύοντας την παρουσία του στην ελληνική αγορά. Άλλωστε για όλους εμάς στη RIST Hellas, η επιτυχία είναι μονόδρομος, γι’ αυτό και καθημερινά, με αφοσίωση και πάθος για τη δουλειά μας, φροντίζουμε να θέτουμε νέους στόχους και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των πελατών και των συνεργατών μας», ήταν η πλήρης δήλωση του κ. Τοτόλη.

Μια συμφωνία «σταθμός» για την ελληνική αγορά ρολογιού, όπως αυτή της Seiko με τη RIST Hellas αναμένεται να ταράξει τα νερά, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες αυτής της πολλά υποσχόμενης εταιρείας. Μια νέα σελίδα μόλις άνοιξε και όλοι οι παράγοντες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την έκβαση των γεγονότων.