ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CEO Interamerican στο CNN Greece: H μετάβαση από την κρίση του Covid-19 στην επομένη ημέρα

CEO Interamerican στο CNN Greece: H μετάβαση από την κρίση του Covid-19 στην επομένη ημέρα

Ποιο είναι το σημαντικότερο «μάθημα» που πήραν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας από τη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού; Πώς δρομολογείται η μετάβαση από την κρίση του Covid-19 στην επομένη ημέρα; Πώς διαμορφώνεται η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο σήμερα και ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με το ξέσπασμα της πανδημίας;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω κρίσιμα ερωτήματα έδωσε στο CNN Greece και τη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος.

Από την τηλεργασία στις απρόβλεπτες συνέπειες της κρίσης του νέου κορωνοϊού και από την ανάγκη στενής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων στη μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Παρά τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της πανδημίας, η Interamerican απέδειξε ότι όταν υπάρχει ευελιξία, ακόμη και οι μεγαλύτερες προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και μάλιστα, επιτυχώς. Το γεγονός ότι λίγες μόλις ημέρες έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας, σχεδόν το 90% του προσωπικού της Interamerican βρισκόταν σε τηλεργασία, είναι σίγουρα ενδεικτικό σε ό,τι αφορά στις ταχύτατες ενέργειες και τις ευέλικτες κινήσεις που έκανε ο Όμιλος από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι, όπως αποκάλυψε στο CNN Greece ο κ. Καντώρος, περίπου 1.000 εργαζόμενοι της Interamerican εργάζονται από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία από τα σπίτια τους (και κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε τηλεργασία, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους), παραμένοντας υγιείς και συνεχίζοντας να εξυπηρετούν τους πελάτες του Ομίλου.

Την περίοδο που διανύουμε μάλιστα, αλλά και εκείνη που πέρασε και κατά τη διάρκεια της οποίας μείναμε σπίτι, η Interamerican προσπάθησε να κάνει και το «κάτι παραπάνω», τόσο για τους πελάτες της, όσο και την ίδια την κοινωνία: Από εκπτώσεις και παρατάσεις στις αποπληρωμές συμβολαίων μέχρι ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως εκείνη της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επτά κλίνες ΜΕΘ και πέντε φορητούς υπερηχοτομογράφους, της υποστήριξης των υγειονομικών δομών του Δήμου Αθηναίων και της προσφοράς στην ψηφιακή διδασκαλία, με την παροχή 1.500 tablets σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

Το σίγουρο είναι πως, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ακόμη και αν δεν ήταν προετοιμασμένες για το απρόβλεπτο, κάποιες εταιρείες απέδειξαν ότι όταν υπάρχει ευελιξία και σεβασμός στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μπορούμε όλοι να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας και να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, ακόμη και αν ζούμε αλλιώς.

Δείτε το βίντεο: