ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑmchamGR Digital Talks & Events «Οδηγώντας τη σύγχρονη προσέγγιση στην εταιρική υπευθυνότητα»

ΑmchamGR Digital Talks & Events «Οδηγώντας τη σύγχρονη προσέγγιση στην εταιρική υπευθυνότητα»

Η προσαρμοστικότητα αποτελεί βασική επιχειρηματική αρετή, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας. Η προσαρμογή του εταιρικού μηνύματος στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι ουσιαστικό και απαραίτητο στοιχείο του συνετού management.

Στην εποχή της πανδημίας και των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, το εταιρικό μήνυμα οφείλει να ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια συλλογικής συνείδησης και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, το εταιρικό μήνυμα πρέπει να προσαρμόζεται με τη σύγχρονη τάση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και να συμβαδίζει με κρίσιμα ζητήματα αειφορίας για την Ελλάδα, όπως η ενίσχυση της απασχολησιμότητας, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η κυκλική οικονομία, η ισότητα των φύλων και η αποφυγή των διακρίσεων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κ.α.

Παρότι περίπλοκο και πολυδιάστατο, το εταιρικό μήνυμα δεν μπορεί να είναι αποσπασματικό και πρέπει να συνάδει άμεσα με τη γενικότερη στρατηγική και την ουσιαστική ενεργοποίηση της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνάφεια ανάμεσα στις επιλογές της και το κοινωνικό περιβάλλον και βελτιώνει την αξιοπιστία της προς το καταναλωτικό / επενδυτικό κοινό.

rsz angela corporate responsibility for eventora 1100x292.jpg

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR) οργανώνει τη διαδικτυακή συζήτηση, “Οδηγώντας τη σύγχρονη προσέγγιση στην εταιρική υπευθυνότητα”, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, με στόχο τον διάλογο γύρω από τις σύγχρονες τάσεις για εταιρική επικοινωνία με ουσία και την ανάδειξη του κοινωνικού σκοπού ως αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι ο Πάκης Παπαδημητρίου. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας, Metro, Σέβη Σφακιανάκη, Communications and CSR Manager, MSD, Βάσω Γρίβα, Corporate Affairs Manager, Public-MediaMarkt, Αγγελική Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Stoiximan/Betano.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Μιχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Weber Shandwick.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε ΕΔΩ: https://cutt.ly/OoaC7gf

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ: https://cutt.ly/eoaCHk8

ΔΗΜΟΦΙΛΗ