SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

7o Envolve Award Greece: Όσα γνωρίζουμε για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας

7o Envolve Award Greece: Όσα γνωρίζουμε για την απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας

Οι νικητές των φετινών επιχειρηματικών βραβείων Envolve Awards, στην Ελλάδα ανακοινώνονται τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και μάλιστα για πρώτη φορά σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου. Οι νικητές του 7ου Envolve Award Greece θα αναδειχθούν μεταξύ των 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, με τα βραβεία να κινούνται γύρω από τρεις άξονες που αποτελούν κινητήριους μοχλούς για κάθε start up εταιρεία: άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Envolve Award Greece, τα βραβεία που έγιναν θεσμός για την επιχειρηματικότητα

Το Envolve Award Greece απονέμεται στη χώρα μας από το 2012. Τότε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συστάθηκε από τον όμιλο Libra, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργεί μία παγκόσμια κοινότητα, όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Οι τρεις πυλώνες υποστήριξης του Envolve, η Εκπαίδευση, οι Πόροι και τα Βραβεία, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, των λαμπρών επιχειρηματικών ιδεών που έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να αναπτυχθούν μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου υποστήριξης.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία οκτώ χρόνια τα Envolve Award Greece έχουν ανακηρύξει 27 νικητές σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και εν συνόλω 38 φιναλίστ. Οι νικητές προέρχονται από 17 διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, αλλά και από οκτώ διαφορετικές ελληνικές πόλεις. Το συνολικό κεφάλαιο που έχει διατεθεί στις εταιρείες startup μέσω του διαγωνισμού ξεπερνά τα πέντε εκατ. ευρώ, την ώρα που οι νικητές έχουν προσελκύσει περεταίρω επενδύσεις που η αξία τους εκτιμάται άνω των 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εκτιμώμενη αξία των νικητών του Envolve Award Greece (συνολικά) ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Απευθείας αλλά και εμμέσως έχουν δημιουργηθεί περί τις 1.800 θέσεις εργασίας και συνολικά το πρόγραμμα να έχει δεχτεί ενδιαφέρον από περίπου 25.000 επιχειρηματίες. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο οργανισμός, έχει υποστηρίξει έμπρακτα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνοντας συναντήσεις με τα τοπικά οικοσυστήματα σε 20 πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού «Envolve on the go». Η ενεργή ψηφιακή βάση του οργανισμού περιλαμβάνει περισσότερα από 7.000 μέλη.

7οEnvolve Award Greece: Για πρώτη φορά η τελετή απονομής των βραβείων σε απευθείας μετάδοση

Η φετινή διοργάνωση του Envolve Award Greece είναι η πρώτη από το 2012, που θεσμοθετήθηκαν τα βραβεία, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το διαδίκτυο. Η μετάδοση θα γίνει στα ελληνικά και τα αγγλικά ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο. Για να την παρακολουθήσει το κοινό και οι επιχειρηματίες, αρκεί μία δωρεάν εγγραφή εδώ. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην ATRAKTO, έναν ιδιαίτερο χώρο έκφρασης και σκέψης στην καρδιά της Αθήνας, όπου θα βραβευθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και θα διεξαχθούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις (fireside chats) για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Το Envolve θα βραβεύσει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και θα φιλοξενήσει συζητήσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μερικοί από τους ομιλητές που θα συμμετάσχουν είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο εκπροσωπώντας την Προεδρία της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Chief Creative Officer της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Στηβ Βρανάκης, η Γενική Διευθύντρια Ν.Α. Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, η Ιδρύτρια του Wise Greece, Μελίνα Ταπραντζή, ο δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας Φώτης Καρύδας, ο, Jimmy Αθανασόπουλος, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra στην Ελλάδα & Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship, καθώς και ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι οδηγίες και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας του ΕΟΔΥ, παρόντες στο φυσικό χώρο της εκδήλωσης θα είναι μόνο οι φιναλίστ, οι ομιλητές και το απαραίτητο προσωπικό. Η φετινή εκδήλωση Envolve Award Greece πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ATRAKTOS, της Chorus Call Hellas, της Red Bull, της ΕΕΝΕ, της Φωτοκύκλωση Α.Ε., και του TYCO.

Οι φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece

Οι δέκα επιχειρηματικές ιδέες προκρίθηκαν φέτος στην τελική φάση και διεκδικούν τα μεγάλα βραβεία, είναι:

  1. Collaborate Healthcare: Μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων, συνεργατικής διάγνωσης και επικοινωνίας ιατρού-ασθενή, που με βάση εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI), βοηθά τους ιατρούς να περιορίσουν τα λάθη τους, αλλά και να βελτιώνουν σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Finclude: Υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης, ώστε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες να έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την φερεγγυότητα φυσικών προσώπων, χρησιμοποιώντας AI και machine learning πάνω στα τραπεζικά τους δεδομένα, μέσω των ανοιχτών τραπεζικών APIs (Application Programming Interfaces).

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Grekaddict.com: Πλατφόρμα ταξιδιωτικών εμπειριών που επαναπροσδιορίζει την εταιρική κουλτούρα, με καινοτόμες, βιωματικές επιβραβεύσεις υπαλλήλων, εταιρικά δώρα, δραστηριότητες ενδυνάμωσης ομάδων και στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να καλλιεργήσουν ισχυρότερη εταιρική κουλτούρα.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Guestflip: Πλατφόρμα ανάλυσης ικανοποίησης πελατών (Guest Analytics) και παρακολούθησης φήμης ξενοδοχείων (Reputation Monitoring), βοηθά στην αύξηση ικανοποίησης των πελατών και σε υψηλότερα ποσοστά πληρότητας. Μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας διαχείρισης, τα ξενοδοχεία μπορούν να πάρουν αποφάσεις βάσει δεδομένων, να παρακολουθούν το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι επισκέπτες τους και να απαντούν σε κριτικές 70% ταχύτερα με τη χρήση αυτόματων και δυναμικών απαντήσεων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Inagros: Πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες και δορυφόρους για αγρότες και γεωπόνους και στοχεύει να γίνει μέρος της εξέλιξης της έξυπνης γεωργίας μέσω της αυτοματοποίησης και της βιώσιμης διαχείρισης.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. MOJOOLS: Εταιρεία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους εξατομικευμένο κόσμημα. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έναν μοναδικό, εν αναμονή πατέντας, μηχανισμό, με τον οποίο τα εναλλασσόμενα διακοσμητικά (mojools) μπορούν εύκολα να προστεθούν σε όλα τα είδη κοσμήματος που κατασκευάζει.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Parkaround: Διαδικτυακό marketplace για εταιρείες στάθμευσης, που επιτρέπει τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του κλάδου, μέσω της εφαρμογής «ParkAround». Είναι διαθέσιμη σε περισσότερους από 200 χώρους στάθμευσης κοντά σε αεροδρόμια, λιμάνια και κέντρα πόλεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εταιρεία προσφέρει ακόμα το ParkAdoro, ένα εξατομικευμένο σύστημα διαχείρισης ERP για την αγορά των χώρων στάθμευσης, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εξυπηρετούν τους πελάτες τους πιο αποδοτικά.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Rodi Pharmaceuticals: Δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιμότητας για την αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας. Τα προϊόντα της αποτελούνται κυρίως από φυσικά συστατικά και βασίζονται σε πολυετείς κλινικές μελέτες, ενώ είτε έχουν λάβει, είτε βρίσκονται εν αναμονή διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι επερχόμενες σειρές προϊόντων της βρίσκονται στα τελικά στάδια έρευνας και περιλαμβάνουν σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς και φάρμακα για τη ρύθμιση ανοσολογικών και μεταβολικών διαταραχών.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Spaceprk: Πλατφόρμα (marketplace) διάθεσης χώρων για βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων και χώρων εκδηλώσεων, που κάνει την αναζήτηση και την κράτηση εύκολη, συνδέοντας τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν χώρους με εκείνους που αναζητούν χώρους για πάρτι, κινηματογραφικές παραγωγές, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά. Ήδη, ακίνητα του Spaceprk έχουν προβληθεί σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και videoclip, ενώ έχουν φιλοξενήσει εταιρικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το Spaceprk ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2019 στην Ελλάδα και ήδη έχει επεκταθεί στο Εκουαδόρ, στη Χιλή, στις Η.Π.Α, στην Αγγλία, στην Κίνα και στην Ινδία.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

  1. Weddin: Πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης και οργάνωσης γάμων για ζευγάρια, καθώς και marketplace επαγγελματιών. Δίνει λύσεις και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες με στόχο να κάνει την οργάνωση γάμου εύκολη από οπουδήποτε, αλλά και να θέσει την Ελλάδα ως έναν κορυφαίο γαμήλιο προορισμό παγκοσμίως.

Δείτε την παρουσίαση της ιδέας εδώ.

#GetEnvolved Award: Το βραβείο του κοινού «μεγαλώνει»

Λόγω της συμμετοχής του κοινού, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατά το πρώτο #GetEnvolved Award, o οργανισμός αποφάσισε να επαναλάβει τα βραβεία κοινού, και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερο ποσό έπαθλο. Μέσω Facebook και Instagram, το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα βίντεο – παρουσιάσεις και των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού και να ψηφίσει όποιους πιστεύει ότι αξίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Οι νικητές του #GetEnvolved Award φέτος θα είναι τρεις, οι οποίοι θα λάβουν €3.000, €2.000 και €1.000 αντίστοιχα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του κύριου διαγωνισμού. Η ψηφοφορία μέσω κοινωνικών δικτύων θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 20 Ιουλίου και κάνοντας like στο βίντεο της ιδέας που προτιμά ο καθένας, ψηφίζει την επιχειρηματική ιδέα που προτιμά, βάσει των προσωπικών του κριτηρίων. Και οι τρεις νικητές του #GetEnvolved Award θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ψηφιακής ζωντανής αναμετάδοσης, την βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων.

Μόνο λίγες ημέρες απομένουν για την απονομή του Envolve Award Greece, καθώς και του #GetEnvolved Award. Μπορείς να ενισχύσεις ενεργά την αγαπημένη σου ιδέα, ψηφίζοντάς τη με ένα απλό “like” στο αντίστοιχο βίντεό της, ενώ με μία ψηφιακή, δωρεάν εγγραφή μπορείς να παρακολουθήσεις την εκδήλωση ζωντανά, για να μάθεις σε πραγματικό χρόνο τους μεγάλους νικητές, αλλά και να παρακολουθήσεις τις ενδιαφέρουσες ομιλίες για το ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.