SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα: Όλες οι απαντήσεις σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση

Το μέλλον των μετακινήσεων στην Ελλάδα: Όλες οι απαντήσεις σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση

Τις σύγχρονες λύσεις που θα οδηγήσουν τη μετακίνηση στο μέλλον, αναζητά με μια πρωτοποριακή εκδήλωση το CNN Greece, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN, την Anytime και με την υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας. 

Οι σύγχρονες λύσεις και οι εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αυτοκίνηση, με στόχο τόσο τη μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι οι άξονες της διαδικτυακής συζήτησης, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 15:30, σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι Youtube του CNN Greece.

Πρόκειται για μία ζωντανή συζήτηση, κατά την οποία ειδικοί που προέρχονται από διάφορους χώρους, δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία για το ζήτημα των μετακινήσεων στο πλαίσιο κάθε σύγχρονης ελληνικής πόλης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναλύει το όραμα και τους στόχους που υπηρετεί η δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε πρόσφατα για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική του υπουργείου, με ανάλογες κινήσεις στο προσεχές μέλλον. Η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνει όλες τις πρακτικές απαντήσεις για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως δήμαρχος Τρικκαίων και την πολύχρονη εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξηγεί ποιες είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό μιας ελληνικής πόλης και πώς η τεχνολογία μπορεί να παίξει τον κατάλληλο ρόλο. Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μιλά για την ελληνική πρωτεύουσα και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον τομέα αυτό, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επέμβαση στις μετακινήσεις της πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια.

Στο στούντιο του CNN Greece, μαζί με τη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά, βρίσκονται ο διευθυντής της Anytime Παναγιώτης Κούβαλης και ο καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας. Στη συζήτηση τοποθετούνται επίσης, με απευθείας συνδέσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου και ο Co Founder της εφαρμογής O Seven, Πέτρος Φορτσάκης. Την εκδήλωση ανοίγει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN Γιάννης Καντώρος, εκφράζοντας τις θέσεις ενός κορυφαίου ασφαλιστικού οργανισμού για το μέλλον της ασφάλισης και τον ρόλο της τεχνολογίας και συνοψίζοντας με τα βασικά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα. Την υποστήριξη της εκδήλωσης στο θεματικό περιεχόμενο έχει η διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στη συζήτηση και να θέσει στους συμμετέχοντες τα ζητήματα που επιθυμεί, στέλνοντας ερωτήσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης και των μετακινήσεων στην Ελλάδα, στο mail metakiniseis@cnn.gr

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν απαντώντας σε δύο κύκλους ερωτήσεων, που θα κινούνται γύρω από τρεις θεματικές ενότητες: «Ενέργεια και Αυτοκίνητο: Ηλεκτροκίνηση και επιδράσεις στην οικονομία και το περιβάλλον», «Αστική Βιωσιμότητα και Έξυπνες Πόλεις: Μετακίνηση στον αστικό ιστό και λύσεις για βιώσιμες πόλεις και κοινότητες», «Τεχνολογία και Αυτοκίνητο: Νέες διαστάσεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλιστική κάλυψη - εφαρμογές της τηλεματικής».

H INTERAMERICAN και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα, υπογραμμίζουν τον προσανατολισμό τους στη βιώσιμη ανάπτυξη με πρακτικές υπευθυνότητας για την κοινωνία και το περιβάλλον και χαρακτηριστικό γνώρισμα την καινοτομία στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ασφαλή οδήγηση και τη δημιουργία ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Προσωπικότητες από όλους τους χώρους, που έχουν θέση, άποψη, αλλά και λόγο ως προς τις εξελίξεις, αναλύουν τις απόψεις τους και δίνουν το στίγμα της επόμενης ημέρας, σε όλο το φάσμα των μετακινήσεων στην Ελλάδα. Τι αναμένεται να αλλάξει, τι πρόκειται να επιταχυνθεί ως προς τη μετάβαση στο αύριο, τι αναζητούν και τι προσδοκούν οι πολίτες από τους φορείς του χώρου.

Αυτή την Τετάρτη, στις 15:30, το CNN Greece και ο Όμιλος Interamerican διερευνούν το μέλλον της μετακίνησης στην Ελλάδα, με μία διαδικτυακή συζήτηση για τις σύγχρονες λύσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αυτοκίνηση, για μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα και περιβάλλον, σε ανθρώπινες πόλεις και με περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους για τους πολίτες.