ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

7o Envolve Award Greece: Παρακολουθείστε ζωντανά την τελετή για τα βραβεία επιχειρηματικότητας

7o Envolve Award Greece: Παρακολουθείστε ζωντανά την τελετή για τα βραβεία επιχειρηματικότητας

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα, στελεχών της κυβέρνησης και πλήθους επιχειρηματιών, απονέμονται σήμερα στις 19.00 τα βραβεία επιχειρηματικότητας Envolve Awards Greece. 

Οι νικητές που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα επωφεληθούν από άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης. Η εκδήλωση μεταδίδεται για πρώτη φορά απευθείας μέσω διαδικτύου και μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάνοντας δωρεάν εγγραφή εδώ.

Δείτε τα βραβεία εδώ σε livestreaming

Το Envolve Award Greece απονέμεται για 7η φορά φέτος σε επιχειρηματίες της χώρας μας που ξεχώρισαν για τις startup ιδέες τους. Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν και διεκδικούν τα μεγάλα βραβεία δέκα φιναλίστ, ενώ, το κοινό θα έχει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ευκαιρία να «απονέμει» τα δικά του βραβεία, τα τρία επιπρόσθετα χρηματικά βραβεία #GetEnvolved Awards, ψηφίζοντας μέσω των social media του @envolvegr (Facebook και Instagram) τους υποψήφιους που προτιμά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία περιλαμβάνουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Στην εκδήλωση που λαμβάνει χώρα απόψε στον πολυχώρο Άτρακτος, στο κέντρο της Αθήνας, παραβρίσκονται και θα απευθύνουν ομιλίες, εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, ο γγ Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Chief Creative Officer της προεδρίας της κυβέρνησης, Στηβ Βρανάκης, η γενική διευθύντρια νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, ο δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, Φώτης Καρύδας, η ιδρύτρια της Wise Greece Μελίνα Ταπραντζή, ο επικεφαλής κοινωνικής ευθύνης Ελλάδας του Ομίλου Libra και πρόεδρος του Envolve Entrerpreneurship, Jimmy Αθανασόπουλος και ο διευθυντής του Envolve Entrerpreneurship, Αλέξανδρος Νούσιας. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Envolve Award Greece: Βραβεύοντας την επιχειρηματικότητα από το 2012

Εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, το 2012, συστάθηκε το Envolve Entrepreneurship, τότε με το όνομα Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Ο όμιλος Libra ίδρυσε τότε αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, δημιουργώντας μία παγκόσμια κοινότητα, στην οποία όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν. Οι τρεις πυλώνες υποστήριξης του Envolve, η Εκπαίδευση, οι Πόροι και τα Βραβεία, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίες έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να αναπτυχθούν μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου υποστήριξης.

Συνολικά κατά το διάστημα αυτό, μέσω του Envolve Award Greece έχουν διακριθεί συνολικά 38 φιναλίστ και 27 νικητές σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, ενώ το συνολικό κεφάλαιο που έχει διατεθεί στις startup εταιρείες μέσω του διαγωνισμού ξεπερνά τα πέντε εκατ. ευρώ. Οι νικητές εκτιμάται ότι έχουν προσελκύσει περεταίρω επενδύσεις που η αξία τους κυμαίνεται άνω των 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εκτιμώμενη αξία των νικητών (συνολικά) μέχρι σήμερα έχει εκτοξευθεί άνω των 300 εκατ. ευρώ. Έχουν δημιουργηθεί περί τις 1.800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ οι δραστηριότητες του οργανισμού υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει σε περίπου 25.000 επιχειρηματίες. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο οργανισμός επισκέπτεται και οργανώνει σε ετήσια βάση συζητήσεις και εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, έχοντας επισκεφθεί μέχρι τώρα περισσότερες από 20 ελληνικές πόλεις.

Οι φιναλίστ των 7ων Envolve Awards Greece

Συνοπτικά, οι δέκα επιχειρηματικές ιδέες που προκρίθηκαν φέτος στην τελική φάση και διεκδικούν απόψε τα μεγάλα βραβεία, είναι:

- Collaborate Healthcare, μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων που βοηθά τους ιατρούς να περιορίσουν τα λάθη τους, αλλά και να βελτιώνουν σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών.

- Finclude, που παρέχει υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης, για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες.

- Grekaddict.com, μια πλατφόρμα ταξιδιωτικών εμπειριών με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να καλλιεργήσουν ισχυρότερη εταιρική κουλτούρα.

- Guestflip, μια πλατφόρμα ανάλυσης ικανοποίησης πελατών και παρακολούθησης φήμης ξενοδοχείων.

- Inagros, μία πλατφόρμα που συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες και δορυφόρους για αγρότες και γεωπόνους.

- MOJOOLS, μια εταιρεία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους εξατομικευμένο κόσμημα

- Parkaround, ένα διαδικτυακό marketplace για εταιρείες στάθμευσης, αλλά και το ParkAdoro, ένα εξατομικευμένο σύστημα διαχείρισης ERP για την αγορά των χώρων στάθμευσης.

- Rodi Pharmaceuticals, που δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιμότητας με προϊόντα διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και φάρμακα για τη ρύθμιση ανοσολογικών και μεταβολικών διαταραχών

- Spaceprk, μία πλατφόρμα (marketplace) διάθεσης χώρων για βραχυχρόνια μίσθωση, ακινήτων και χώρων εκδηλώσεων, που κάνει την αναζήτηση και την κράτηση εύκολη.

- Weddin, μία πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης και οργάνωσης γάμων για ζευγάρια, καθώς και marketplace επαγγελματιών.

Απόψε το βράδυ κάποιες από τις ιδέες αυτές θα διακριθούν και θα βραβευθούν, με σκοπό να ανοίξουν τα φτερά τους για ακόμα μεγαλύτερες επιχειρηματικές επιτυχίες.

Παρακολουθείστε εδώ την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση.