SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν ένα χαμόγελο γίνεται η κινητήριος δύναμη για ένα καλύτερο αύριο!

Όταν ένα χαμόγελο γίνεται η κινητήριος δύναμη για ένα καλύτερο αύριο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δύσκολη περίοδος που διανύσαμε την περασμένη άνοιξη, μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες συνθήκες. Ενόσω βρισκόμασταν υπό τη σκιά μίας αόρατης απειλής, ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο τέλος πιο δυνατοί, ήταν στηρίζοντας και προσφέροντας απλόχερα ο ένας στον άλλο, κάθε είδους βοήθεια.

Ακόμη και εκείνοι που βρίσκονταν σε μία λιγότερο πλεονεκτική θέση, είχαν στη φαρέτρα τους ένα παντοδύναμο «όπλο» ενάντια στο σκοτάδι, που δεν είναι άλλο από το χαμόγελό τους. Γιατί αν διδαχθήκαμε ένα σημαντικό μάθημα μέσα στη περίοδο του lockdown, είναι πως κάθε χαμόγελο μετράει. Γιατί ένα χαμόγελο, είτε αυτό ανήκει σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, είτε σε κάποιον άγνωστο που μας προσπερνάει στον δρόμο, είναι αρκετό για να αντλήσουμε ελπίδα, δύναμη και να κοιτάξουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον!

Εάν υπάρχει κάποιος, λοιπόν, που εδώ και χρόνια φροντίζει να μην φύγει ούτε λεπτό το χαμόγελο από τα χείλη μας, αυτός είναι η σίγουρα η ΑΙΜ, η οποία μέσα από τη μακροχρόνια κοινωνική δράση της που μετράει περισσότερα από 30 χρόνια, μας υπενθυμίζει με κάθε τρόπο πως κάθε χαμόγελο, πόσω μάλλον του συνανθρώπου μας, μετράει και με το παραπάνω, για αυτό και είναι χρέος μας να το προστατεύουμε!

Αντλώντας έμπνευση από 1.000 παιδικά χαμόγελα

Ακριβώς επειδή για την ΑΙΜ «κάθε χαμόγελο μετράει», ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα παιδικό χαμόγελο, δεν χάνει ευκαιρία να αντλεί έμπνευση από την παραπάνω φράση για να συνεχίσει να προσφέρει ανεξάντλητα σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη. Με την υγεία, λοιπόν, να βρίσκεται περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο, η ΑΙΜ ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», εφοδιάζοντας ιδρύματα και φορείς που στηρίζονται από την ίδια την Ένωση, με όλα τα απαραίτητα προϊόντα στοματικής υγιεινής, παρέχοντας έτσι σε περισσότερα από 1.000 παιδιά και εφήβους, τα κατάλληλα εργαλεία για μία ολοκληρωμένη φροντίδα δοντιών. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως είναι αναγκαίο τα παιδιά να γνωρίζουν και να κατανοούν από νωρίς τη σημασία μίας τακτικής και σχολαστικής οδοντικής υγιεινής, αφού είναι μία συνήθεια που θα τα ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Στηρίζοντας την πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη

Να σημειωθεί πως η αποστολή της δεν περιορίστηκε εκεί. Ένωσε τα «χέρια» στο πλαίσιο μίας δημιουργικής συνεργασίας με την ανεξάρτητη ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS, ώστε να διασφαλίσει το απαράβατο ανθρώπινο δικαίωμα των συνανθρώπων μας σε δωρεάν ιατρική περίθαλψη, προσφέροντας έτσι το πολυτιμότερο αγαθό, δηλαδή την υγεία, σε ευπαθείς και αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της μεταξύ τους συνεργασίας, ήταν η στήριξη της λειτουργίας του Οδοντιατρείου στο Community Center (Πολυϊατρείο) Αθηνών, μίας οργανωμένης κοινωνικής δομής με «πλούσιο» έργο, η οποία παρέχει δωρεάν φροντίδα και ανακούφιση σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα στοματικής υγείας, αλλά δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για ιατρική περίθαλψη.

Συγκεντρώνοντας βοήθεια από όλο τον κόσμο

Μία εξίσου σημαντική κίνηση, που σκοπό είχε να ενισχύσει όλες τις προσπάθειες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ήταν η ενσωμάτωσή της στη σύγχρονη ethical πλατφόρμα Good-Loop, έναν ψηφιακό διαφημιστικό χώρο, όπου προβάλλει το κοινωφελές έργο μεγάλων επιχειρήσεων, με στόχο να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα για τους συγκεκριμένους σκοπούς. Με αυτόν τον τρόπο, σκοπεύει να εξασφαλίσει ένα αξιοσημείωτο ποσό για την οργάνωση PRAKSIS και τις υπηρεσίες του κοινωνικού Οδοντιατρείου, καθώς και για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», το οποίο ανήκει στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να συλλεχθούν πανελλαδικά είδη πρώτης ανάγκης για χιλιάδες άπορες οικογένειες και παιδιά.

Όπως διαπιστώνουμε από τα παραπάνω, η ΑΙΜ έχει καταφέρει τα τελευταία 30 χρόνια να προσφέρει ένα «πλούσιο» κοινωνικό έργο με την αρωγή τοπικών και κοινωνικών φορέων, ενώ ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα που το αποδεικνύει περίτρανα, αποτελεί ο «μαραθώνιος» με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, η οποία μέσα σε 30 χρόνια εξέτασε δωρεάν και ενημέρωσε για θέματα στοματικής υγιεινής περισσότερους από 350.000 ανθρώπους και κυρίως παιδιά! Φτάνοντας στο σήμερα, η εκστρατεία έχει μετονομαστεί ως «Βουρτσίζουμε μαζί», παρέχοντας ολοκληρωμένη ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις στα ακριτικά νησιά της χώρας μας, μέσω της συνεργασίας με την «Ομάδα Αιγαίου».

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στους δυσμενείς καιρούς που βιώνουμε, ένα αυθόρμητο, ειλικρινές χαμόγελο από τον διπλανό μας είναι μία ισχυρή «πηγή» φωτός που μπορεί να διαλύσει το σκοτάδι που μας περιτριγυρίζει, ακριβώς γιατί μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι και πολύ πιο δυνατοί. Κάθε χαμόγελο μετράει, γιατί κάθε χαμόγελο αποτελεί ένα πανανθρώπινο σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης που δεν χρειάζεται να μεταφραστεί για να γίνει αντιληπτό και το οποίο μας κάνει να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο και πιο αισιόδοξο κόσμο για εμάς και τους γύρω μας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κοινωνικό έργο της ΑΙΜ, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.