ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις

Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις

Το CNN Greece, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN και την Anytime, διοργάνωσε ανοικτή συζήτηση για τις σύγχρονες λύσεις και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αυτοκίνηση, που στοχεύουν σε πιο καθαρή ατμόσφαιρα και περιβάλλον, σε ανθρώπινες πόλεις και σε περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους για τους πολίτες.

Η εκπομπή μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση από το CNN Greece και από το κανάλι του στο Youtube, με τη συζήτηση να κινείται τη συζήτηση να κινείται γύρω από τρεις θεματικές ενότητες: «Ενέργεια και Αυτοκίνητο», «Αστική Βιωσιμότητα», «Τεχνολογία και Αυτοκίνητο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας.

Πρόκειται για μία ζωντανή συζήτηση, κατά την οποία ειδικοί που προέρχονται από διάφορους χώρους, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία για το ζήτημα των μετακινήσεων στο πλαίσιο κάθε σύγχρονης ελληνικής πόλης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανέλυσε το όραμα και τους στόχους που υπηρετεί η δέσμη μέτρων που εξαγγέλθηκε πρόσφατα για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική του υπουργείου, με ανάλογες κινήσεις στο προσεχές μέλλον. Η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έδωσε όλες τις πρακτικές απαντήσεις για το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως δήμαρχος Τρικκαίων και την πολύχρονη εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξήγησε ποιες είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό μιας ελληνικής πόλης και πώς η τεχνολογία μπορεί να παίξει τον κατάλληλο ρόλο. Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για την ελληνική πρωτεύουσα και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στον τομέα αυτό, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επέμβαση στις μετακινήσεις της πρωτεύουσας, τα τελευταία χρόνια.

Στο στούντιο του CNN Greece, μαζί με τη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά, βρέθηκαν ο διευθυντής της Anytime Παναγιώτης Κούβαλης και ο καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγος Γιώργος Γιαννής, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν επίσης, με απευθείας συνδέσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου και ο Co Founder της εφαρμογής O Seven, Πέτρος Φορτσάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN Γιάννης Καντώρος, εκφράζοντας τις θέσεις ενός κορυφαίου ασφαλιστικού οργανισμού για το μέλλον της ασφάλισης και τον ρόλο της τεχνολογίας και συνοψίζοντας με τα βασικά συμπεράσματα για την επόμενη ημέρα. Την υποστήριξη της εκδήλωσης στο θεματικό περιεχόμενο είχε η διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.