Την επιστροφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων 160 εκατ. ευρώ ζητά η ΕΕ από την ΛΑΡΚΟ
Με «λουκέτο» απειλείται πλέον η μεταλλουργική ΛΑΡΚΟ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση της επιστροφής παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν θα προχωρήσει σε πώληση της ΛΑΡΚΟ, λύση που για πολλούς θεωρείται μονόδρομος, παρότι το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στην ελληνική πλευρά εκπνέει και δυνατότητα επιστροφής του επίμαχου ποσού δεν υπάρχει.
Εάν δεν υπάρξει λύση η Κομισιόν θα παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο και το θέμα της ΛΑΡΚΟ θα κλείσει οριστικά με την εταιρεία να προχωρεί πιθανότητα σε αναστολή λειτουργίας.
Η κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης και επιμένει ότι η υπόθεση είναι νομικά μαχητή, με το επιχείρημα ότι τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου αποπληρώνονται κανονικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα απασχολήσει το προσεχές Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57