Την επιστροφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων 160 εκατ. ευρώ ζητά η ΕΕ από την ΛΑΡΚΟ
Με «λουκέτο» απειλείται πλέον η μεταλλουργική ΛΑΡΚΟ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση της επιστροφής παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν θα προχωρήσει σε πώληση της ΛΑΡΚΟ, λύση που για πολλούς θεωρείται μονόδρομος, παρότι το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στην ελληνική πλευρά εκπνέει και δυνατότητα επιστροφής του επίμαχου ποσού δεν υπάρχει.
Εάν δεν υπάρξει λύση η Κομισιόν θα παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο και το θέμα της ΛΑΡΚΟ θα κλείσει οριστικά με την εταιρεία να προχωρεί πιθανότητα σε αναστολή λειτουργίας.
Η κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί πως δεν υπάρχει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης και επιμένει ότι η υπόθεση είναι νομικά μαχητή, με το επιχείρημα ότι τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου αποπληρώνονται κανονικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα απασχολήσει το προσεχές Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32
Ο Νετανιάχου μιλά για «απόπειρα δολοφονίας» του Τραμπ: «Ανακουφισμένος που είναι ασφαλής» - Η ανάρτησή του
10:27
ΗΠΑ: «Άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς και έπεσα στο έδαφος» - Δημοσιογράφοι περιγράφουν στιγμές τρόμου - Αναφορές για ελλιπή μέτρα ασφαλείας
10:21
Δύο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία από επιδρομή ρωσικών drones
10:07