SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το οικοσύστημα της Huawei αλλάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά

Το οικοσύστημα της Huawei αλλάζει τις ισορροπίες στην παγκόσμια και την ελληνική αγορά

Η Huawei έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands παγκοσμίως όσον αφορά τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Για τους περισσότερους, είναι γνωστή για τα smartphones της, τα οποία είναι εκ των κορυφαίων στην κατηγορία τιμής τους και σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτά που καθορίζουν τον πήχη για τον ανταγωνισμό σε τομείς όπως είναι, για παράδειγμα, η κάμερα.

Όμως, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που κατασκευάζει η Huawei δεν περιορίζεται στα smartphones. Επεκτείνεται σε τομείς όπως είναι τα wearables, τα tablets, οι φορητοί υπολογιστές ακόμη και οι τηλεοράσεις και τα «έξυπνα» γυαλιά. Σταδιακά, αυτή η μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων της Huawei γίνεται διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και τα προϊόντα του κινεζικού κολοσσού κερδίζουν σημαντικά μερίδια, λόγω των καινοτομιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Μία διευρυμένη προσέγγιση

Η Huawei έχει υιοθετήσει την τελευταία διετία μία νέα προσέγγιση την οποία ονομάζει 1+8+Ν με στόχο, την δημιουργία ενός πλήρους οικοσυστήματος συσκευών με απόλυτη συνδεσιμότητα που θα εξυπηρετεί τον χρήστη στην καθημερινότητά του, προσφέροντας μία απαράμιλλη εμπειρία χρήσης. Στο κέντρο της προσέγγισης βρίσκεται ο χρήστης με το smartphone του και γύρω από αυτόν 8 βασικές κατηγορίες συσκευών όπου δραστηριοποιείται και η Huawei.

Στη συνέχεια, αυτές οι 8 κατηγορίες συνδέονται με συσκευές που μπορεί να προέρχονται από άλλους κατασκευαστές, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αρκετά ευρύ και ανοικτό οικοσύστημα για διάφορους τομείς. Βασικό κομμάτι της προσέγγισης είναι το HiLink, ένα πρωτόκολλο διασύνδεσης των συσκευών, το οποίο υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 1000 προϊόντα από έναν μεγάλο αριθμό κατασκευαστών.

Καινοτόμα προϊόντα

Η στρατηγική αυτή είναι μακροπρόθεσμη και το λανσάρισμα των προϊόντων της Huawei -πέραν των smartphones- γίνεται σταδιακά μεν αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα δε. Ένας λόγος είναι ότι η Huawei έχει καταφέρει να δείξει την καινοτομία των συσκευών της με smartphones όπως το Mate XS, το πιο εντυπωσιακό αναδιπλούμενο (foldable) κινητό τηλέφωνο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, ή τα μοντέλα της σειράς Ρ40, τα οποία διαθέτουν την πιο εντυπωσιακή κάμερα που υπάρχει αλλά και χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε στον ανταγωνισμό.

Για παράδειγμα, το εντυπωσιακό Huawei P40 Pro|5G, μια υπέρκομψη, πανίσχυρη συσκευή, με Ultra Vision Camera 50MP και απίστευτες δυνατότητες που οδηγούν την εμπειρία μας σε νέο επίπεδο. Όπως όλα τα κινητά της σειράς P40, διαθέτει γρήγορη φόρτιση, ενώ κάνει το gaming πιο συναρπαστικό από ποτέ. Αντίστοιχα, το Huawei P40 Pro+|5G, βραβευμένο Best Photo Smartphone για το 2020 από τα TIPA World Awards, το Huawei P40 με απίστευτη ταχύτητα, τριπλή κάμερα Leica Ultra Vision με αναβαθμισμένη δυνατότητα AI και φυσικά κορυφαίο σχεδιασμό, αλλά και το Huawei P40 Lite, με την τετραπλή ΑΙ κάμερα 48 MP που διαθέτει, δύναμη και ταχύτητα, γρήγορη φόρτιση και μπαταρία που διαρκεί.

Γενικότερα, στα smartphones η Huawei έχει μία πλήρη γκάμα μοντέλων και υπηρεσιών, καθώς μέσω του Huawei App Gallery, οι χρήστες των συσκευών της έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών. Ο κινεζικός κολοσσός έχει λανσάρει ακόμα υπηρεσίες που διαθέτουν αρκετές καινοτομίες και χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους χρήστες: Ξεχωρίζει η δωρεάν 6μηνη συνδρομή στο Huawei Music, αλλά και η δωρεάν 12μηνη συνδρομή στο HUAWEI Cloud, εκπτώσεις σε γεύματα, παραγγελίες ειδών supermarket, μετακινήσεις με ταξί και έκπτωση σε υπηρεσίες parking - δώρα που μπορούν όλοι οι νέοι χρήστες AG συσκευών να απολαύσουν, καθώς οι προσφορές του Huawei App Gallery, είναι διαθέσιμες σε συνεργασία με τις εταιρείες efood, e-Fresh, Taxiplon, parkaround και Domino’s Pizza.

Οι καινοτομίες, όμως, δεν σταματούν στα smartphones, αντίθετα επεκτείνονται και σε άλλες κατηγορίες συσκευών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατηγορία των wearables. Τα «έξυπνα ρολόγια» της Huawei με τελευταίο δείγμα το GT 2 και το GT 2e δεν είναι απλά όμορφα, αλλά διαθέτουν πλήθος λειτουργιών και το κυριότερο δεν χρειάζονται φόρτιση κάθε μέρα, αφού η μπαταρία τους «αντέχει» έως και δύο εβδομάδες! Το GT 2 ενσωματώνει υψηλής ποιότητας 3D γυαλί, στο οποίο οφείλεται η bezel-less όψη του, ενώ το GT 2e, διαθέτει μοντέρνο design, με χρώματα και απαράμιλλο στιλ. Παράλληλα είναι οι καλύτεροι personal trainers που θα μπορούσαμε να έχουμε ποτέ, ενώ υποστηρίζουν επιπλέον λειτουργίες, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας, όπως η διαχείριση κλήσεων μέσω Bluetooth.

Τα ασύρματα ακουστικά της Huawei έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά, καθώς τα Freebuds 3 προσφέρουν τη δυνατότητα για απομόνωση του θορύβου (noise cancelling) πέραν ενός εξαιρετικά όμορφου και εντυπωσιακού σχεδιασμού, ενώ τα νέα ακουστικά Huawei Freebuds 3i είναι εργονομικά σχεδιασμένα για στυλ και εφαρμογή και αξιοποιούν τις τελευταίες δυνατότητες της τεχνολογίας για την απομόνωση του θορύβου, στο έπακρο.

Στα tablets, η Huawei έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο και ειδικά η σειρά MatePad έχει δημιουργήσει αίσθηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοντέλο MatePad Pro είναι από τα tablets που θεωρούνται ως εξαιρετικά υποκατάστατα ενός υπολογιστή, χάρη στο πενάκι και στο φορητό πληκτρολόγιο που διαθέτει.

Σε περίπτωση που προτιμάτε «κλασικό» φορητό υπολογιστή αλλά θέλετε και να διαφοροποιηθείτε η Huawei έχει μία εντυπωσιακή πρόταση, το Matebook X Pro. Έναν φορητό υπολογιστή με κορυφαία χαρακτηριστικά, διαφορετικό και εξαιρετικά εύχρηστο σχεδιασμό και μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες όπως η κάμερα που «κρύβεται» κάτω από ένα πλήκτρο! Η γκάμα των υπολογιστών της Huawei περιλαμβάνει ακόμη τα Matebook 13, Matebook D14 και Matebook D15, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική σχέση τιμής προς επιδόσεις και γι’ αυτό έχουν καταφέρει να αποσπάσουν σημαντικά μερίδια αγοράς στην Ελλάδα μέσα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λανσάροντας αυτά τα δύο μοντέλα, η Huawei έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παράγοντες στα laptop στη χώρα μας, με το D14 και D15 να γίνονται best sellers από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους.

Γενικότερα, η Huawei έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα αντίστοιχο του οποίου δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς. Η εποχή που το όνομα του κινεζικού κολοσσού ήταν συνυφασμένο αποκλειστικά με τα smartphones δείχνει να έχει παρέλθει καθώς όλο και περισσότερες συσκευές Huawei χρησιμοποιούνται από οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες σε ολόκληρο τον πλανήτη – φυσικά και στη χώρα μας.

Η Huawei εξάλλου συνεχώς δεσμεύεται για βελτιωμένα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες, ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και νέες συνεργασίες με local content providers, γεγονός που συμβάλει στη μεγιστοποίηση του οφέλους για τον καταναλωτή. Η Huawei οδηγεί τις εξελίξεις σε όλες τις συσκευές που προορίζονται να κάνουν την καθημερινότητά μας όχι απλώς ευκολότερη, αλλά ποιοτικότερη και είναι βέβαιο πως θέλουμε ολόψυχα να την ακολουθήσουμε!