SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα Τεχνολογία REZUM για τον προστάτη φέρνει το μέλλον στην Ελλάδα

Νέα Τεχνολογία REZUM για τον προστάτη φέρνει το μέλλον στην Ελλάδα

Μετά από 5 χρόνια επιτυχούς πορείας σε Αμερική και Ευρώπη, για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Αθήνα η πρωτοποριακή τεχνική REZUM, που αποτελεί την τελευταία λέξη στην αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη , διασφαλίζοντας τη διατήρηση του οργάνου, της σεξουαλικής λειτουργίας και της εκσπερμάτισης.

Διενεργείται αποκλειστικά στο Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Θεραπείας Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ από τη μόνη πιστοποιημένη για την Αθήνα ομάδα του Χειρουργού Ουρολόγου Παναγιώτη Βεβελογιάννη MD, Επιστημονικά Υπευθύνου του Τμήματος.

Η καλοήθης υπερπλασία, δηλαδή η αύξηση του μεγέθους του προστάτη, εμφανίζεται στους άνδρες άνω των 50 ετών, προκαλώντας διαταραχές στην ούρηση (επιτακτική ανάγκη για ούρηση, αδύναμη και ακανόνιστη ροή, νυκτουρία , δυσκολία κατά την έναρξη της ούρησης) και μείωση της σεξουαλικής ικανότητος. Μέχρι σήμερα, η θεραπεία περιλάμβανε φαρμακευτική αγωγή η χειρουργική αφαίρεση του αδένα.

Η μέθοδος REZUM βασίζεται στη διοχέτευση ενέργειας υδρατμών στοχευμένα, μόνο στα σημεία του προστάτη που εμποδίζουν την ούρηση (δηλαδή τη διάμεση ζώνη ή και τον μέσο λοβό), χωρίς να επηρεάζονται τα ζωτικά τμήματα του οργάνου, αλλά ούτε και οι παρακείμενοι ιστοί.

Οι υδρατμοί υγροποιούνται εισερχόμενοι στον αδένα, απελευθερώνοντας έτσι τη θερμική τους ενέργεια, η οποία οδηγεί σε απόπτωση των πασχόντων κυττάρων και συρρίκνωση του οργάνου.

Η ουρήθρα ανοίγει σταδιακά σε διάστημα δύο εβδομάδων, οπότε έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον ασθενή πλέον να ουρεί φυσιολογικά.

Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης MD, Χειρουργός Ουρολόγος-Μέθοδος REZUM Specialist - Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

Είναι μια ελάχιστα παρεμβατική τεχνική που διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά και διενεργείται με απλή μέθη και όχι με γενική αναισθησία. Ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μπορεί άμεσα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες , ενώ αποφεύγονται οι κίνδυνοι των παρενεργειών του παρελθόντος όπως η αιμορραγία και η ακράτεια.

Ο κ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης MD, Χειρουργός Ουρολόγος - Μέθοδος REZUM Specialist - Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη

Η νέα μέθοδος, που αποτελεί ήδη καθημερινή πρακτική στο εξωτερικό για προστάτη έως 80gr, συνιστά το μέλλον στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας στην Ελλάδα και απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς που επιθυμούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματά τους, αλλά και τα φάρμακα με τις παρενέργειές τους, χωρίς να οδηγηθούν σε χειρουργείο. Στους ασθενείς με μεγαλύτερους αδένες, η ομάδα του ιατρού Βεβελογιάννη επιλέγει και προτείνει την εξίσου πρωτοποριακή Πλάσμα Εξάχνωση-Εκπυρήνηση του προστάτη TUEB, που θα αποτελέσει τον «Χρυσό Κανόνα» πλέον στη θέση της γνωστής και δοκιμασμένης TURIS Εξάχνωσης, καθώς αποτελεί τη φυσική της εξέλιξη.

Πληροφορίες στο τηλ. 2106962600

*Βεβελογιάννης Παναγιώτης MD, Χειρουργός Ουρολόγος - Μέθοδος REZUM Specialist - Ιατρείο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη