ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Beat: Αποχώρησε ο ιδρυτής της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης

Beat: Αποχώρησε ο ιδρυτής της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα η ανακοίνωση της Beat, σύμφωνα με την οποία αποχωρεί άμεσα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης.

«Ο Νίκος έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο δημιουργώντας και κάνοντας το Beat αυτό που είναι σήμερα. Είμαστε ευγνώμονες για την προσήλωσή του στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα τα τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια», ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο Marc Berg, διευθύνων σύμβουλος της Free Now, της μητρικής εταιρείας της Beat.

Η ανακοίνωση αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι δεν είχε υπάρξει καμία πληροφορία ή φήμη ότι επίκειται διαζύγιο μεταξύ του κ. Δρανδάκη και της Beat, την οποία ίδρυσε ο πρώτος το 2011 ως Taxibeat, προσφέροντας μία εφαρμογή για να καλέσει κανείς ταξί.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από τη γερμανική myTaxi, θυγατρική της Daimler, στην πρώτη μεγάλη εξαγορά ελληνικού startup. Στη συνέχεια, το myTaxi εντάχθηκε στον όμιλο Free Now που έχουν δημιουργήσει BMW και Daimler, με το Beat να επεκτείνεται, πέραν από την Ελλάδα και στη Λατινική Αμερική και σήμερα να είναι διαθέσιμη σε Περού, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό και Αργεντινή, απασχολώντας 800 εργαζομένους κι εξυπηρετεί πάνω από 15 εκατομμύρια επιβάτες στις χώρες όπου λειτουργεί.

Ο κ. Δρανδάκης είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές στο προσκήνιο κυρίως λόγω της κόντρας και της δικαστικής διαμάχης που είχε υπάρξει μεταξύ της Beat και του ΣΑΤΑ, του συνδικάτου αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, και ιδίως με τον πρόεδρο του τελευταίου, Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο Paul Onnen, διευθυντής τεχνολογίας στη Beat, θα εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου. Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, η λειτουργία της Beat εφαρμογής συνεχίζει με την ίδια ομάδα και διοίκηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό το γενικό διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα, Βασίλη Ντάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ