ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν η εξωστρέφεια, η έρευνα και οι «δυνατές» συνεργασίες κάνουν τη διαφορά στην εκπαίδευση

Όταν η εξωστρέφεια, η έρευνα και οι «δυνατές» συνεργασίες κάνουν τη διαφορά στην εκπαίδευση

Εξωστρέφεια, έρευνα, δυναμική. Εν έτει 2020, οι τρεις αυτές λέξεις δεν περιγράφουν μόνο τα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν οργανισμό ή μία επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα, αποτελούν τις λέξεις-«κλειδιά» που είναι σημαντικό να αντιπροσωπεύουν και κάθε σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πράγματι, με τις απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού κόσμου συνεχώς να αυξάνονται και να μεταβάλλονται, η διαδικασία της επιλογής των κατάλληλων σπουδών, λαμβάνει στις μέρες μας άλλες, ακόμη πιο μεγάλες διαστάσεις. Στοιχεία, λοιπόν, όπως η εξωστρέφεια ενός ιδρύματος, οι συνεργασίες με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, η έμφαση στο ερευνητικό κομμάτι και οι δυνατές σχέσεις που αναπτύσσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με την κοινωνία και την αγορά εργασίας, σίγουρα κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας, όσον αφορά στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Αποζητώντας, λοιπόν, την εξωστρέφεια, την ποιότητα σπουδών και τη δυναμική, πολλοί είναι οι νέοι στη χώρα μας οι οποίοι εξετάζουν κάθε χρόνο σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν εκτός Ελλάδος για να σπουδάσουν, ακόμη και αν δεν το επιθυμούν. Η αλήθεια είναι όμως ότι σήμερα, ένας νέος μπορεί να σπουδάζει στην Ελλάδα, αλλά να είναι φοιτητής ενός βρετανικού Πανεπιστημίου.

Η σημασία των συνεργασιών και το παράδειγμα του Aegean College

Ένας παράγοντας που κάνει πραγματικά τη διαφορά στην επιλογή σπουδών σήμερα, είναι εκείνος των συνεργασιών που ένα κολλέγιο αναπτύσσει με άλλα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα ή οργανισμούς. Και αυτό διότι το επίπεδο των συνεργασιών μπορεί να προσδώσει ακόμη περισσότερη ποιότητα στο κομμάτι των σπουδών. Το παράδειγμα του Aegean College είναι αναμφίβολα ενδεικτικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Coventry University, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Βρετανίας και το κορυφαίο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (n.15, Guardian University Guide 2020), συνεργάζεται με το Aegean College. Το ίδιο και το γεγονός ότι επτά τμήματα του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου «φιγουράρουν» στο βρετανικό top 5, σύμφωνα με τις επίσημες κατατάξεις και τον Guardian University Guide 2020.

Το Aegean College καταφέρνει να ξεχωρίζει εδώ και χρόνια διότι μεταξύ άλλων, δίνει τη σημαντική δυνατότητα στους φοιτητές τους, να είναι φοιτητές ενός βρετανικού Πανεπιστημίου, αλλά να σπουδάζουν στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, με εγγραφή τους στο κολλέγιο, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να γίνονται μέλη ενός εκπαιδευτικού οργανισμού με πολύ μακρά ιστορία και με μεγάλη δυναμική και να ανήκουν σε μία διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Όλα αυτά σπουδάζοντας στον τόπο τους.

Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως το Aegean College επενδύει καθημερινά στις σχέσεις του με την κοινωνία και την αγορά, ενώ μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τις κορυφαίες δομές Υγείας της χώρας. Όσο για τους αποφοίτους του στο BSc (Hons) Business, το Shipping και τα MBAs, να τονίσουμε πως σταδιοδρομούν σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ πολύ μεγάλα είναι τα ποσοστά απορρόφησης από την αγορά εργασίας και στον τομέα της Πληροφορικής.

Οι παραπάνω όμως, δεν είναι οι μοναδικοί τομείς σπουδών του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος που κερδίζουν την προσοχή. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην έρευνα μέσω του Aegean College Research Center, με πρωτοπόρο τον τομέα της Ψυχολογίας, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και συνεργασιών, όπως το BSc (Hons) Sports & Exercise Science με το St Mary’s University, Twickenham, London το οποίο μεταξύ άλλων συνεργάζεται με τις ακαδημίες της διάσημης ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea FC.

Η εκπαίδευση και οι νέες συνθήκες στη ζωή μας

Για εμάς, μία ακόμη σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την επιλογή αντικειμένου σπουδών και εκπαιδευτικού ιδρύματος, είναι εκείνη που αφορά στο κατά ποσό μπορεί ένα κολλέγιο ή μία σχολή να ανταποκριθεί άμεσα στις νέες ανάγκες των σπουδαστών του και τις κοινωνίας και φυσικά, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η πανδημία του Covid-19 σίγουρα έφερε στην επιφάνεια το εν λόγω ζήτημα και όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και στη χώρα μας, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλήθηκαν να λάβουν τα μέτρα τους. To Aegean College, λοιπόν, κατάφερε να αντεπεξέλθει άμεσα στα νέα δεδομένα. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι λίγες μόνο ώρες έπειτα από το lockdown, οι φοιτητές παρακολούθησαν μαθήματα διαδικτυακά και άντλησαν πλήρες εκπαιδευτικό υλικό από την πλατφόρμα e-College, συνεχίζοντας κανονικά τις σπουδές τους. Καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου δε, το διοικητικό προσωπικό του κολλεγίου ήταν δίπλα στους φοιτητές για να τους υποστηρίζει σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο. Και χάρη σε αυτή την εμπειρία, το Aegean College είναι έτοιμο τώρα να συνεχίσει να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, σε κάθε παρόμοια περίπτωση και ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα πανδημία.

Από την εξωστρέφεια στην έρευνα και από τις «δυνατές» συνεργασίες στην άμεση ανταπόκριση σε κάθε νέα ανάγκη ή συνθήκη και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. Η επιλογή αντικειμένου σπουδών και κολλεγίου μπορεί να είναι στις μέρες μας περισσότερο περίπλοκη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να πάρουν πιο εύκολα την απόφασή τους και να ξεκινήσουν το ακαδημαϊκό τους «ταξίδι», εκείνο που θα τους οδηγήσει στην καριέρα που ονειρεύονται.

Για εμάς, το γεγονός ότι το Aegean College συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 4% των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο. Ούτε το ότι το 81% των αποφοίτων του Coventry University βρίσκουν εργασία ή συνεχίζουν για μεταπτυχιακά μέσα σε έξι μήνες μετά την αποφοίτησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Η έδρα του Κολλεγίου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Πανεπιστημίου 17. Στο παράρτημα του Πειραιά όπου λειτουργούν όλα τα προγράμματα σπουδών εδρεύει η Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών. Στη Θεσσαλία θα μας συναντήσεις σε ένα εντυπωσιακό κτήριο στο κέντρο της Λάρισας.

Αθήνα: Πανεπιστημίου 17 | 210-3211228
Πειραιάς: Αλκιβιάδου 122, Πλατεία Κοραή | 210-4220015
Λάρισα: Πατρόκλου 14 | 2410-549360
Email:
info@aegeancollege.gr
Web:
www.aegeancollege.gr

Πίσω στο Αφιέρωμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ