SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν η «έξυπνη» επιλογή πανεπιστημιακών σπουδών οδηγεί στα επαγγέλματα του μέλλοντος

Όταν η «έξυπνη» επιλογή πανεπιστημιακών σπουδών οδηγεί στα επαγγέλματα του μέλλοντος

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για την πλειονότητα των νέων στις μέρες μας, η άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας, αποτελεί το βασικό ζητούμενο σε ό,τι αφορά στην επιλογή σπουδών. Αυτός είναι ο λόγος που σε ό,τι αφορά στη σχολή στην οποία θα σπουδάσουν, οι νέοι στις μέρες μας καλούνται να κάνουν μία «έξυπνη» επιλογή, δηλαδή μία επιλογή που μπορεί να τους οδηγήσει στα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ποια είναι όμως, τα επιστημονικά πεδία που έχουν σημαντικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας σήμερα και αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια; Πού μπορεί να τα σπουδάσει κάποιος προκειμένου να αποκτήσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό προβάδισμα στον επαγγελματικό στίβο;

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όσον αφορά στην παροχή σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών με επαγγελματική αποκατάσταση. Με αποκλειστικές συνεργασίες με επτά κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια, με επτά campus με υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, με δέκα ακαδημαϊκές σχολές και 66 περιζήτητα bachelors και masters, συνιστά σήμερα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και 38 χρόνια το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προσφέροντας, λοιπόν, ένα μεγάλο εύρος σπουδών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μπαίνει σήμερα κάτω από το «μικροσκόπιό» μας. Διότι στη λίστα με τα προγράμματα σπουδών του, ένας νέος μπορεί να βρει σήμερα κάποιους από τους πλέον περιζήτητους τομείς σπουδών, τους τομείς εκείνους οι οποίοι οδηγούν στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Το ποια είναι αυτά, θα το ανακαλύψετε ακριβώς παρακάτω.

Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και σύμβουλοι επιχειρήσεων

Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων καταγράφουν σημαντική ζήτηση στις μέρες μας. Από το Μάρκετινγκ στα Οικονομικά και από τη Λογιστική στα Χρηματοοικονομικά, την Επιχειρηματικότητα και το Real Estate Investment Finance. Οι σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων παραμένουν δημοφιλείς -και όχι άδικα. Ένα BA (Hons) Business Management - Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπως εκείνο που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, λοιπόν, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες καριέρας στους νέους που το επιλέγουν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργαστούν σε κορυφαίες επιχειρήσεις. Το ίδιο και οι σπουδές στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων με ένα MBA International Business-Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων, που δίνει έμφαση στη διεθνή διοίκηση επιχειρήσεων.

Στελέχη ψηφιακού μάρκετινγκ και διαχείρισης ψηφιακών μέσων

Οι σπουδές πάνω στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και το Μάρκετινγκ Κοινωνικών Μέσων ξεχωρίζουν στις μέρες μας και δημιουργούν επαγγελματίες με σημαντική ζήτηση στην αγορά εργασίας. Οι σύγχρονοι εργοδότες αναζητούν σήμερα εργαζόμενους με ψηφιακές δεξιότητες και μέσα σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, η έντονη αυτή ζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί. Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, όπως το MSc Digital and Social Media Marketing - Μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και στο Μάρκετινγκ Κοινωνικών Μέσων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, προσφέρει τα απαραίτητα προσόντα σε πτυχιούχους και επαγγελματίες οι οποίοι θέλουν να ανελιχθούν σε θέσεις με δημιουργικές απαιτήσεις στο ψηφιακό περιβάλλον και τεχνολογικά καθοδηγούμενες. Όσοι το επιλέγουν, λοιπόν, μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη Ψηφιακού Μάρκετινγκ μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ως ειδικοί βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, ως στελέχη διαχείρισης ψηφιακών μέσων, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων ή να δημιουργήσουν τη δική τους online επιχείρηση.

Ψυχολόγοι με 6 σύγχρονες εξειδικεύσεις

Η επαγγελματική σταδιοδρομία στην επιστήμη της Ψυχολογίας παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το επάγγελμα του ψυχολόγου παρουσιάζει σημαντική ζήτηση σήμερα. Πού μπορούν να εργαστούν όσοι επιλέγουν να σπουδάσουν πάνω στον κλάδο της Ψυχολογίας, κάνοντας την αρχή με ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα, όπως το BSc (Hons) Psychology (BPS accredited-english version); Ως ψυχολόγοι σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε κλινικά πλαίσια, νοσοκομεία, δομές, σχολεία και ΜΚΟ, ενώ μεταξύ άλλων έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Όσοι δε αναζητούν μεγαλύτερη εξειδίκευση στον κλάδο της Ψυχολογίας, αλλά και την ευκαιρία να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργιασίας, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους επιλέγοντας ανάμεσα σε 6 σύγχρονα μεταπτυχιακά (masters) καθώς και ένα Διδακτορικό στην Ψυχολογία με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Professional Doctorate in Psychology with Counselling Practice).

Στελέχη στον διεθνώς περιζήτητο κλάδο της Ασφάλειας Πληροφοριών

H ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος απαιτεί εξειδικευμένους επιστήμονες του τομέα της Πληροφορικής. Αυτός είναι ο λόγος που οι σπουδές πάνω στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία παρουσιάζουν ζήτηση και περιλαμβάνονται στη λίστα με τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Εμείς να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα, το μοναδικό μεταπτυχιακό που προσφέρεται πάνω στον κλάδο του cybersecurity στην Ελλάδα, είναι το MSc Information Security and Computer Forensics - Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Καριέρα στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Από την Οργάνωση και τη Διοίκηση Λιμένων στη Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική και από τη Ναυλομεσιτεία στις Ναυλώσεις και τα Logistics, τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, το Ναυτιλιακό Δίκαιο και το Marketing ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Οι σπουδές στη Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές επιλογές και ευκαιρίες καριέρας, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Το BSc (Hons) Shipping and Port Management- Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα στις σπουδές που σχετίζονται με τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Παρέχεται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Solent University -παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας- και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων προγραμμάτων ναυτιλιακής εκπαίδευσης στον κόσμο.

Προγραμματιστές, μηχανικοί λογισμικού, αναλυτές δεδομένων

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τομείς των Computer Science και Computer Networks καθώς και εκείνοι των IT for Business, Data Science, Computer Games Development, Information Security και Computer Forensics, περιλαμβάνονται στη λίστα των επαγγελματικών επιλογών του μέλλοντος. Οι σπουδές πάνω στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες ανοίγουν επαγγελματικές «πόρτες» στο σήμερα και το αύριο, για αυτό και πολλοί είναι οι νέοι που τις επιλέγουν. Ένα BSc (Hons) Computer Science - Επιστήμη της Πληροφορικής, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό ξεκίνημα για εκείνους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά ως μηχανικοί λογισμικού πάνω στις διαδικτυακές και mobile εφαρμογές, ως αναλυτές συστημάτων πληροφορικής, ως μηχανικοί δικτύων τηλεπικοινωνιών, ως μηχανικοί ασφάλειας πληροφοριών, ως διαχειριστές και σχεδιαστές βάσεων δεδομένων, ακόμη και να δραστηριοποιηθούν ως σύμβουλοι επιχειρήσεων. Σημαντικές ευκαιρίες καριέρας μπορεί να προσφέρει, βέβαια, και ένα μεταπτυχιακό στην Επιστήμη των Δεδομένων, όπως το MSc Data Science- Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο αναλυτής δεδομένων είναι ένα από τα επαγγέλματα με την πιο υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας και προσφέρει την καλύτερα αμειβόμενη θέση στην αγορά εργασίας με συγκριτικά υψηλό πρώτο μισθό.

Ηλεκτρολόγοι και Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί

Οι σπουδές πάνω στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων παρουσιάζουν σήμερα πλήθος ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης σε μεγάλο εύρος διαφορετικών τομέων τεχνολογιών αιχμής στην αγορά: Από την ανάπτυξη Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων, Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στην ανάπτυξη Συστημάτων Ρομποτικής και Αυτοματισμού. Το BEng (Hons) / MEng Electrical and Electronic Engineering- Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος integrated Masters Μηχανικών (MEng) από το University of East London, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι σπουδές πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, μπορούν να συμβάλλουν στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Βιοϊατρικοί Επιστήμονες

Οι σπουδές πάνω στις Βιοϊατρικές Επιστήμες προσφέρουν σήμερα πλήθος επαγγελματικών ευκαιριών στον κλάδο της υγείας. Πού μπορούν να εργαστούν οι Βιοϊατρικοί Επιστήμονες; Σε εργαστήρια νοσοκομείων ή διαγνωστικών κέντρων καθώς και να ακολουθήσουν καριέρα στο χώρο της έρευνας και μάλιστα, σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Κάνοντας το ξεκίνημα με ένα BSc (Hons) Biomedical Sciences- Βιοϊατρικές Επιστήμες, οι νέοι μπορούν σίγουρα να δουν να ανοίγεται μπροστά τους ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών σταδιοδρομίας στον κλάδο της υγείας.

Γενετιστές και ειδικοί στη Γονιδιωματική

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις να αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα στην Ιατρική, οι ευκαιρίες που ανοίγονται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα πάνω στους τομείς της Ιατρικής Γενετικής και της Γονιδιωματικής είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, οι απόφοιτοι ενός μεταπτυχιακού στην Ιατρική Γενετική και τη Γονιδιωματική, όπως το MSc Medical Genetics and Genomics- Ιατρική Γενετική και Γονιδιωματική του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μπορούν να εργαστούν πάνω στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό κλάδο, σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία, να παρέχουν εξειδικευμένες τεχνικές γενετικής και βιοπληροφορικής ανάλυσης δεδομένων ή να σταδιοδρομήσουν στην φαρμακοβιομηχανία και συγκεκριμένα, στον σχεδιασμό και την ανάλυση νέων φαρμάκων.

Στελέχη λογιστηρίου, οικονομικοί διευθυντές, αναλυτές σε χρηματιστηριακές εταιρείες

Η Λογιστική και Χρηματοοικονομική αποτελεί έναν κλάδο με σημαντική ζήτηση και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να παραμένει δημοφιλής. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως απόφοιτοι προγραμμάτων σπουδών, όπως το BSc (Hons) Accounting and Finance- Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Oxford Brookes University, μπορούν να αποκτήσουν ανώτερες θέσεις στον κλάδο της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής και να σταδιοδρομήσουν σε όλους τους κλάδους της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας ως στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων με εξειδίκευση την παροχή λογιστικών και χρηματοοικονομικών συμβουλών και μεταξύ άλλων, ως αναλυτές σε χρηματιστηριακές εταιρείες.

Επιστήμονες υγείας με εξειδίκευση στην Αποκατάσταση

Τέλος, στη λίστα με τα επαγγέλματα του σήμερα και του αύριο, περιλαμβάνονται και εκείνα που σχετίζονται με τον τομέα της Αποκατάστασης -από την νευρολογική στη θεραπευτική και την παιδιατρική αποκατάσταση. Να αναφέρουμε πως ένα μεταπτυχιακό πάνω στον συγκεκριμένο τομέα σήμερα, όπως το MSc Rehabilitation- Μεταπτυχιακό στην Αποκατάσταση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες καριέρας για εκείνους που το επιλέγουν και οι οποίοι μπορούν, μεταξύ άλλων, να εργαστούν ως ειδικοί αποκατάστασης υγιών και ασθενών πληθυσμιακών ομάδων ή αθλητών και πρωταθλητών και φυσικά, να αναζητήσουν σταθερή εργασία σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία και θεραπευτήρια.

Με περισσότερους από 30 διεθνείς επιστημονικούς και επαγγελματικούς οργανισμούς και φορείς να το εμπιστεύονται, κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε αριθμούς φοιτητών καθώς και σε προγράμματα φοίτησης βρετανικών πανεπιστημίων και έχοντας λάβει μια πληθώρα σημαντικών βραβείων και διακρίσεων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κάνει σίγουρα τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη εκπαίδευση, την εκπαίδευση εκείνη που δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες καριέρας εν έτει 2020 και βοηθά τους νέους να ακολουθήσουν το μέλλον που ονειρεύονται, σπουδάζοντας πάνω στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Και για την πλειονότητα των νέων, αυτό είναι το στοιχείο-«κλειδί» για την επιλογή σπουδών το 2020.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Ακολούθησε το μέλλον σου.

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη |Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.