ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική η απόφαση για ακατάσχετο λογαριασμό για επιχειρήσεις, λέει ο Κορκίδης

Σημαντική η απόφαση για ακατάσχετο λογαριασμό για επιχειρήσεις, λέει ο Κορκίδης
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Ανάσα» για τις επιχειρήσεις αποτελεί η δημιουργία ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, τη Δευτέρα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας υποδέχθηκε με ικανοποίηση τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού, κάνοντας λόγο για μια απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες.

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο για ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από την πλευρά των εμπόρων εδώ και πολύ καιρό και η θεσμοθέτησή του είναι μια ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι εν μέσω capital controls δεν κινδυνεύουν να φύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Οι λογαριασμοί αυτοί, συνέχισε ο κ. Κορκίδης, θα τροφοδοτούνται είτε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, είτε μέσω πλαστικού χρήματος κι έτσι, οι επιχειρήσεις θα έχουν την ελευθερία να πληρώνουν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μισθούς των εργαζομένων, ενοίκια, προμηθευτές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να λειτουργεί η μικρομεσαία επιχείρηση.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η δέσμευση για τον ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και δεν πρέπει να γίνουν διακρίσεις ή να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Σε ότι αφορά τη σύνδεση του ακατάσχετου λογαριασμού με το τερματικό μηχάνημα καρτών POS, ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως με τη σύνδεση του «πλαστικού χρήματος» και των εμβασμάτων με τον συγκεκριμένο λογαριασμό, προσπαθούμε να δώσουμε στο υπουργείο «όπλα» ώστε να το διεκδικήσει και να το δημιουργήσει το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ