SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Ένωσε τις αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών & λαμπτήρων

Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Ένωσε τις αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών & λαμπτήρων

Η ανακύκλωση συσκευών, ήταν ο πολύ καλός λόγος που κρυβόταν πίσω από τον παραμερισμό του ανταγωνισμού από τις αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών, ένα γεγονός που προ ημερών προκάλεσε ερωτήματα και έκπληξη. 

Όλες οι αλυσίδες που πωλούν ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και πολλά ανεξάρτητα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα είναι σημεία όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να ανακυκλώσουν τις ηλεκτρικές συσκευές και λάμπες τους. Έτσι, δίνεται στον καταναλωτή η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί εύκολα και άμεσα. Μέσα από αυτή την απρόσμενη καμπάνια που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών αναγνωρίζουν η μία την προσφορά της άλλης στον τομέα της ανακύκλωσης και δεν παραλείπουν ακόμα και να συγχαρούν τους καταναλωτές που επέλεξαν έναν μέχρι πρότινος ανταγωνιστή για την υπηρεσία αυτή. Με την προτροπή της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών, οι επιχειρήσεις του κλάδου άφησαν στην άκρη όσα τις χωρίζουν για να βοηθήσουν ένα σπουδαίο σκοπό, την προστασία του περιβάλλοντος από τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα.

Στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται, η «Ανακύκλωση Συσκευών» φέρνει μαζί τις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών. Το γεγονός προκαλεί πολύ ευχάριστη έκπληξη, ανατρέπει τα δεδομένα και ανοίγει μια νέα σελίδα για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Οι επιχειρήσεις συσπειρώθηκαν και αναγνώρισαν η μία τη συμβολή της «ανταγωνίστριας» άλλης, χωρίς να διστάζουν να πουν «μπράβο» σε όσους επιλέγουν να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους.

Πρωτοβουλία της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ η πρωτόγνωρη καμπάνια «Για τον πλανήτη γινόμαστε ένα!»

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία ένωσης των αλυσίδων πώλησης ηλεκτρικών ειδών στη χώρα μας και ο συντονισμός της καμπάνιας ανήκουν στην Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που έχει οργανώσει και αναπτύσσει σε πανελλαδικό επίπεδο την τεχνογνωσία και τις κατάλληλες υποδομές για την σωστή ανακύκλωση όλων των συσκευών, όλων των κατηγοριών. Με την Ανακύκλωση Συσκευών συνεργάζονται περισσότερα από 3.000 καταστήματα λιανικής. Επίσημα σημεία της Ανακύκλωση Συσκευών είναι όλες οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα όπως Κωτσόβολος, Media Markt, Electronet, Welcome Stores.

Έτσι, όταν κάποιος θέλει να ανακυκλώσει κάποια μικροσυσκευή ή λάμπα δεν έχει παρά να μπει στο electrocycle.gr. Εκεί θα βρει τον χάρτη με όλα τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρολογικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τα super markets που διαθέτουν κάδους ανακύκλωσης μικροσυσκευών ή λαμπτήρων. Μπορεί να επισκεφθεί και να τοποθετήσει τη χαλασμένη συσκευή του ή την καμένη λάμπα του χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια αγορά στο κατάστημα.

Στην περίπτωση αγοράς μεγάλης συσκευής που δε μπορεί κάποιος να μεταφέρει ο ίδιος, αρκεί να ενημερώσει το κατάστημα από το οποίο πρόκειται να προμηθευτεί την καινούρια. Έτσι με την παραλαβή του νέου είδους, θα παραδώσει το παλιό, το οποίο θα παραλάβει το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ώστε να το παραδώσει σε μία από τις 12 τεχνικά άρτιες μονάδες της Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ σε όλη τη χώρα.

Πώς λειτουργεί η ανακύκλωση συσκευών στη χώρα μας

Εκ του νόμου, βάσει οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με στόχο την προληπτική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, λειτουργεί ήδη ένα πλαίσιο οργάνωσης και ελέγχου της διαχείρισης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων. Βάση του πλαισίου αυτού είναι η προκαταβολική συγκέντρωση των οικονομικών πόρων για τη μελλοντική ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών που διατίθενται στην αγορά και η οποία προκύπτει από τους κατασκευαστές και εισαγωγείς ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Με απλά λόγια, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν στην αγορά ηλεκτρικές συσκευές υποχρεούνται να φροντίζουν για τη σωστή διαχείρισή τους μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους, οπότε απευθύνονται στην Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ δεν αποδίδει μέρισμα στους μετόχους της, καθώς δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την προστασία του περιβάλλοντος και στην περίπτωση που προκύψει κέρδος, αυτό γίνεται αποθεματικό για την κάλυψη πιθανών ζημιών, μελλοντικά, ώστε να διασφαλίζεται η ροή της ανακύκλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 η ανακύκλωση συσκευών στη χώρα μας ξεπέρασε τους 61.000 τόνους, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων, που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών γίνεται όλη η διαδικασία ανακύκλωσης σε μία από τις 12 μονάδες της εταιρείας και μάλιστα με τέτοια επιτυχία που στο σύνολο των συσκευών, το ποσοστό ανάκτησης ανέρχεται στο 90%, με αποτέλεσμα οι ελληνικές επιδόσεις στον τομέα αυτό να καταγράφονται ως μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Παραμερίζουμε τον ανταγωνισμό, λέμε «μπράβο» σε όλους

Οι αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών ειδών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και ενώθηκαν, εκπλήσσοντας θετικά τους καταναλωτές. Συσπειρώθηκαν και αναγνώρισαν τη συμβολή των ανταγωνιστών τους στην ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών και λένε, χωρίς δισταγμό, «μπράβο» σε όσους επιλέγουν να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους σε οποιοδήποτε από τα 3.000 συνεργαζόμενα καταστήματα με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ.

Τώρα όλοι γνωρίζουμε πού μπορούμε να ανακυκλώσουμε τις παλιές μας συσκευές. Αν οι ανταγωνιστές της αγοράς κατόρθωσαν να ενωθούν υπό έναν κοινό σκοπό, μπορούμε κι εμείς να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη σωτηρία του πλανήτη: Ανακυκλώνουμε όλες τις ηλεκτρικές μας συσκευές, από τις μικρότερες μέχρι τις πιο μεγάλες, με τη συνεργασία των καταστημάτων πώλησης.