SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl Ελλάς: Συνεχίζει την ανοδική πορεία και στηρίζει την ελληνική οικονομία

Lidl Ελλάς: Συνεχίζει την ανοδική πορεία και στηρίζει την ελληνική οικονομία

Είναι γεγονός πως η παρούσα συγκυρία έχει επηρεάσει εις βάθος την ελληνική οικονομία γενικά και πολλές επιχειρήσεις ειδικότερα. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού και οι δυσμενείς συνέπειές της έχουν φανερά αποτελέσματα σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομίας, την ώρα που ακόμα και διεθνείς επιχειρηματικοί όμιλοι εμφανίζονται διστακτικοί ως προς το επενδυτικό τους πλάνο, ειδικά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες κινήσεις.

Στον αντίποδα, βρίσκονται εταιρείες όπως η Lidl Ελλάς που όχι μόνο δεν… περιμένει στα μετόπισθεν, αλλά αντίθετα «βγαίνει μπροστά» δυναμικά και πλήρως ενισχυτικά ως προς την ελληνική οικονομία. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας περισσότερα από 20 χρόνια, αποδεικνύει πως «κάθε μέρα αξίζει» και για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε νέες επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του επενδυτικού της πλάνου για την επόμενη τριετία, μέχρι και το 2023. Αξίζει να αναφερθεί πως η Lidl Ελλάς κατέγραψε βελτιωμένους δείκτες σε όλα τα επίπεδα, για το 2019. Μεγαλύτερο καλάθι αγορών, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα καταστήματά της και άρα μεγαλύτερη πελατειακή βάση, ενώ ως συνέπεια αυτών, κατέγραψε σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών της: Το κλείσιμο του έτους ήταν θετικό, σε ποσοστό 8,8% σε σχέση με το προηγούμενο.

Έντεκα νέα καταστήματα, νέο εφοδιαστικό κέντρο και πληροφοριακά συστήματα παντού

Το επενδυτικό πλάνο τριετίας της Lidl Ελλάς ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ και κινείται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: Πληροφοριακά συστήματα, καταστήματα, νέο εφοδιαστικό κέντρο.
Αρχικά, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην υποδομή πληροφοριακών συστημάτων σε όλα τα καταστήματα και τις αποθήκες της σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, προχωρά στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων καταστημάτων της, την ώρα που πρόκειται να δημιουργηθούν και νέα σημεία πώλησης ανά την επικράτεια.

Το τριετές επενδυτικό πλάνο προβλέπει δύο νέα καταστήματα στην Αθήνα έως τον Φεβρουάριο του 2020, τέσσερα νέα καταστήματα μέσα στο 2021 και πέντε νέα καταστήματα το 2022, που σημαίνει συνολικά έντεκα νέα καταστήματα. Τα καταστήματα αυτά μάλιστα δεν θα δημιουργηθούν μόνο στον αστικό ιστό Αθήνας και Θεσσαλονίκης (με μίνιμουμ χώρο πώλησης 800τ.μ. & χώρο στάθμευσης), αλλά παράλληλα και στη νησιωτική χώρα – γεγονός που αποδεικνύει ακόμα μία φορά πως η Lidl Ελλάς είναι από τις εταιρείες που στηρίζουν ουσιαστικά όχι μόνο την ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Lidl Ελλάς προγραμματίζει τη λειτουργία ενός υπερσύγχρονου εφοδιαστικού κέντρου στην Αττική, όπου οι ανάγκες των καταναλωτών ολοένα και αυξάνονται, όπως φαίνεται από τα στοιχεία κίνησης των καταστημάτων της, ενώ το κέντρο πρόκειται να καλύψει και τις ανάγκες ανάπτυξης του δικτύου.

Στο επίκεντρο ο εργαζόμενος

Μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που προχώρησε το τελευταίο διάστημα εν μέσω πανδημίας σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ήταν η Lidl Ελλάς. Συγκεκριμένα, το 2020 και κατά τη διάρκεια του lock down, η εταιρεία προσέλαβε 450 εργαζόμενους σε θέσεις μόνιμης απασχόλησης. Παράλληλα, φέτος τον Μάρτιο, τον μήνα κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Lidl Ελλάς σήκωσαν με επιτυχία δυσθεώρητο βάρος και ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στην ώρα ύψιστης ανάγκης για την ελληνική κοινωνία, η εταιρία χορήγησε έκτακτη παροχή ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Συνολικά, σήμερα η Lidl Ελλάς απασχολεί περισσότερους από 6.450 εργαζομένους στα 225 καταστήματα, τα πέντε εφοδιαστικά κέντρα και τις δύο κτιριακές εγκαταστάσεις γραφείων που διατηρεί στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από αυτή καθαυτή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Lidl Ελλάς δίνει έμφαση σε προγράμματα ανάπτυξης και επιμόρφωσης του προσωπικού, που είναι πάντοτε κατάλληλα καταρτισμένο και έχει στη διάθεσή του όλα τα εφόδια για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Έλληνες προμηθευτές και συνέπεια στις συναλλαγές

Μία ακόμα παράμετρος που αναδεικνύει την έμφαση εκ μέρους της Lidl Ελλάς στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, είναι η επιλογή συνεργασιών με Έλληνες προμηθευτές. Μόνο για το 2019 η εταιρεία συνεργάστηκε με περισσότερους από 400 Έλληνες προμηθευτές τροφίμων, ενώ κατόρθωσε να διατηρεί τον μέσο όρο εξόφλησης όλων των προμηθευτών της στις 62 ημέρες, την ώρα που ο μέσος όρος στο σύνολο του κλάδου είναι οι 122 ημέρες.

Με τη συμπαράσταση της Lidl Ελλάς, οι προμηθευτές έχουν την ευκαιρία και την άμεση δυνατότητα να εξάγουν απευθείας τα προϊόντα τους σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, όπου δηλαδή λειτουργούν για το κοινό καταστήματα της αλυσίδας Lidl. Έχουν επίσης τη δυνατότητα προβολής σε ένα διεθνές κοινό πιθανών αγοραστών, μέσα από τις ελληνικές θεματικές εβδομάδες Eridanous, που διοργανώνει η εταιρεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι βάσει των οικονομικών στοιχείων, ο τζίρος των ελληνικών εταιρειών από την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων για τις θεματικές εβδομάδες Eridanous, ανήλθε σε 51 εκατομμύρια ευρώ για το 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 28% τα τελευταία δύο χρόνια.

Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά επενδυτικά πλάνα του προσεχούς διαστήματος για την ελληνική οικονομία. Η Lidl Ελλάς αποδεικνύει ότι εν μέσω μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, τόσο για την Ελλάδα όσο και διεθνώς, στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία δημιουργώντας νέα καταστήματα, νέες θέσεις εργασίας και βεβαίως καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους καταναλωτές. Μία επένδυση ύψους 350 εκατ. ευρώ που αναμένεται να αφήσει στιβαρό αποτύπωμα και στη νέα αρχή της ελληνικής οικονομίας, μετά την πανδημία.