SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλέον μία επιχείρηση μπορεί να έχει πλήρη και συνεχή έλεγχο των παγίων της, ακόμα και απομακρυσμένα

Πλέον μία επιχείρηση μπορεί να έχει πλήρη και συνεχή έλεγχο των παγίων της, ακόμα και απομακρυσμένα

Για κάθε επιχείρηση τα πάγια περιουσιακά στοιχεία έχουν υψηλή αξία. Στην εποχή μας η πλήρης και συνεχής παρακολούθηση των παγίων μιας επιχείρησης συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της, πόσο μάλλον όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται από κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Η πρόκληση, όμως, είναι πως μπορεί να έχει η επιχείρηση τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Πώς, δηλαδή, θα μπορεί να παρακολουθεί τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της, όπως αποθήκες, θερμοκήπια, εμπορευματοκιβώτια, μέχρι κάθε είδους μηχάνημα, π.χ.: γεννήτριες, trailers, γερανοί και γενικότερα κάθε είδους εξοπλισμό.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι: μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Asset Tracker, που καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη των επιχειρήσεων. Η νέα υπηρεσία της COSMOTE παρέχεται σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών assets, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες:

  • Να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη θέση των περιουσιακών τους στοιχείων
  • Να ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως: θερμοκρασία, υγρασία, βαρομετρική πίεση και έκθεση στο ηλιακό φως
  • Να προστατεύουν αποτελεσματικότερα τα assets της επιχείρησής τους από τυχόν φθορές ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Έχοντας αυτές τις πληροφορίες ο επιχειρηματίας μπορεί να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, περιορίζοντας τον κίνδυνο να βρεθεί ενώπιον απροσδόκητων εξελίξεων σε κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι, χάρη στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δίνοντας μεγάλη αυτονομία μπαταρίας στους αισθητήρες που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία (τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση). Έτσι, μέσω της νέας υπηρεσίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να διατηρούν τα λειτουργικά τους κόστη χαμηλά, αλλά και να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας, απαιτείται η τοποθέτηση συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος και έχουν εύκολη εγκατάσταση. Η διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων γίνεται απομακρυσμένα, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone / tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία, εδώ