ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙΚΕΑ: Σε λειτουργία η πρώτη βιβλιοθήκη της χώρας για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας

ΙΚΕΑ: Σε λειτουργία η πρώτη βιβλιοθήκη της χώρας για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας

Δύο αίθουσες μετέτρεψε σε βιβλιοθήκες για παιδιά η ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στο χώρο του πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ. Το σημαντικότερο όλων είναι πως δημιουργήθηκε η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη της χώρας για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας, ενώ καινοτόμα δομή θεωρείται και η δημιουργία του «Μεγάλου Σπιτιού».

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS, η ΙΚΕΑ ανέλαβε την πλήρη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των δύο αιθουσών του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο ΚΑΠΑΨ καθώς της αίθουσας «Το Μεγάλο μας Σπίτι» που στεγάζεται στον ίδιο κτηριακό συγκρότημα.

«Η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, νέοι, γυναίκες) με παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει συνέργειες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, στοχεύοντας κυρίως στον εξοπλισμό κοινωνικών υποδομών αλλά και τη σίτιση συνανθρώπων μας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Γιάννενα και τη Λάρισα, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία καλύτερη ζωή για όλους και κυρίως για τα παιδιά» υπογράμμισε η κυρία Λήδα Φουρλή, διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

Για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά

Φιλοσοφία της ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis είναι πως τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσονται και μαθαίνουν. Για αυτό τα προϊόντα της, από τα μαλακά παιχνίδια μέχρι τα έπιπλα, έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο! Εξάλλου, στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν προσωπικότητά τους, να ανακαλύψουν τον κόσμο και τέλος να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την ανεξαρτησία τους. Έτσι, με τα σωστά εφόδια γύρω τους, αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει πιο εύκολο.

«Εκπαίδευση, παιδεία, ψυχολογική στήριξη, φιλαναγνωσία, αποδοχή της διαφορετικότητας, όλα αυτά είναι οι οδοδείκτες μας σε αυτό το νέο πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό. Θα επιδιώξουμε με τη συνδρομή όλων να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, που ευχαρίστησε θερμά την ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis για την πρωτοβουλία της.

Στο Πάρκο θα λειτουργούν:

1. Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργείται στη χώρα για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας.

2. Δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά σχολικής ηλικίας (όπου θα λαμβάνουν χώρα παράλληλα προγράμματα, όπως και εκδηλώσεις)

3. Συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων

4. «Το Μεγάλο μας Σπίτι» για το ρόλο των γονέων στην παιδική ηλικία

5. Το Μύρτιλλο καφέ, ένας καινοτόμος χώρος αναψυχής που διαχειρίζονται άτομα με αναπηρίες

6. Χώρος που παραχωρείται για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα σε πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς.

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό: Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Αθήνα (Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ