ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η L’Oréal παραδίδει μαθήματα ηθικής για 7η φορά

Η L’Oréal παραδίδει μαθήματα ηθικής για 7η φορά

Αφορμή η βράβευση της για πολλοστή φορά από το Ινστιτούτο Ethisphere ως μία από τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως. Μπορεί να μην το συζητάμε συχνά όμως η συμπεριφορά μιας εταιρείας είναι εξίσου σημαντική με τις οικονομικές της επιδόσεις και την ποιότητα των προϊόντων της.

Την L’Oréal την γνωρίζουμε και την γνωρίζεις ως έναν κολοσσό στον τομέα της ομορφιάς αλλά αυτό που ίσως δεν ήξερες πως έχει βραβευτεί για την ηθική της όχι μια και δύο αλλά επτά φορές με την τελευταία μόλις φέτος. Φέτος λοιπόν, για πολλοστή φορά, το Ινστιτούτο Ethisphere, παγκόσμιος ηγέτης στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, βράβευσε την L’Oréal ως μία από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως για το 2016 (World’s Most Ethical Company®).

Μια διάκριση με νόημα

Ο τίτλος World’s Most Ethical Companies επιβραβεύει εταιρείες που ευθυγραμμίζουν τις αρχές με τη δράση, εργάζονται ακούραστα για να καθιστούν την εμπιστοσύνη μέρος του εταιρικού τους DNA και διαμορφώνουν έτσι τα μελλοντικά πρότυπα του κλάδου, υιοθετώντας από σήμερα τις βέλτιστες πρακτικές του αύριο.

Η αξιολόγηση των Πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως βασίζεται στο πλαίσιο Ethics Quotient™ (EQ, Δείκτης Ηθικής) του Ινστιτούτου Ethisphere που αναπτύχθηκε μετά από πολυετή έρευνα και αξιολογήθηκε και τελειοποιήθηκε από εξειδικευμένους συμβούλους. Το EQ αποτελεί ένα ποσοτικό μέσο που αξιολογεί την απόδοση μιας εταιρείας με αντικειμενικό, συνεπή και τυποποιημένο τρόπο. Οι πληροφορίες που συλλέγονται παρέχουν δειγματοληπτικά στοιχεία που βασίζονται σε καθοριστικά κριτήρια θεμελιωδών ικανοτήτων, αντί για πτυχές πού αφορούν εταιρική διακυβέρνηση, ρίσκο, αειφορία, συμμόρφωση και ηθικής.

Όλες οι εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία βαθμολογούνται σε πέντε κατηγορίες-κλειδιά: πρόγραμμα ηθικής και συμμόρφωσης (35%), εταιρική κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα (20%), ηθική κουλτούρα (20%), διακυβέρνηση (15%) και ηγεσία, καινοτομία και φήμη (10%).

Η έβδομη επιβράβευση υπογραμμίζει τη δέσμευση της L’Oréal στα κορυφαία πρότυπα επιχειρηματικής δεοντολογίας.

Ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO, δήλωσε: «Θεωρούμε τιμή μας το γεγονός ότι λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση από το Ethisphere, θα αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους τους εργαζομένους της L’Oréal. Τα τελευταία 10 χρόνια, βλέπουμε ότι αυξάνονται οι προσδοκίες να συμπεριφέρονται ηθικά οι εταιρείες. Τα επόμενα 10 χρόνια πιστεύουμε ότι η ηθική δεν θα αποτελεί πια κάτι που είναι "καλό να έχεις", αλλά θεμελιώδη προϋπόθεση για την άδεια λειτουργίας οποιασδήποτε εταιρείας. Για τις εταιρείες που αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε αυτό τον τομέα, αυτό θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ο Emmanuel Lulin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Δεοντολογίας, δήλωσε: «Αυτή η έβδομη αναγνώριση ενισχύει την πεποίθησή μας ότι μια εταιρεία που έχει τη σωστή κουλτούρα ακεραιότητας αξίζει πολύ περισσότερο. Οι τέσσερις Ηθικές Αρχές της L’Oréal - Ακεραιότητα, Σεβασμός, Θάρρος και Διαφάνεια - μας βοηθούν να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις και να ανταποκρινόμαστε στις ηθικές προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.»

«Οι εταιρείες εμπιστεύονται το Ethisphere, για να βελτιώνει συνεχώς και να αξιολογεί τα πρότυπα επαγγελματικής συμπεριφοράς. Αυτές που αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε τομείς, όπως η συμμετοχή στα κοινά, η ακεραιότητα και η διαφάνεια, δημιουργούν περισσότερη αξία για τους επενδυτές, τις κοινωνίες, τους πελάτες και τους εργαζομένους τους, εδραιώνοντας έτσι ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλεονέκτημα», εξηγεί ο CEO του Ethisphere, Timothy Erblich. «Συγχαρητήρια σε όλους στη L’Oréal για την αναγνώριση ως μία από τις Πιο Ηθικές Εταιρείες Παγκοσμίως.»

Μπορείτε να βρείτε τον ολοκληρωμένο κατάλογο των Πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως για το 2016 εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ