SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο παγκόσμιος ηγέτης στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Ο παγκόσμιος ηγέτης στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Πως η DHI κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών

«DHI, το αποτέλεσμα μετράει». Αλήθεια, ποιος δεν έχει ακούσει ποτέ το θρυλικό σλόγκαν των 80’s; Ήταν η εποχή που οι θεραπείες τριχόπτωσης άρχισαν να εφαρμόζονται δειλά και στη χώρα μας με την DHI να εισβάλει δυναμικά στην αγορά, κερδίζοντας όχι μόνο τη μερίδα του λέοντος αλλά και την εμπιστοσύνη δεκάδων χιλιάδων ασθενών που μέχρι τότε είχαν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα στη μάχη με τον εφιάλτη της απώλειας μαλλιών. Τέσσερις δεκαετίες μετά, το σλόγκαν της DHI εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ και ο ιατρικός όμιλος με τις ελληνικές ρίζες συνεχίζει να ηγείται και να χαράζει τον δρόμο στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Photos: Ο ιδρυτής της DHI, Κωνσταντίνος Γιώτης (αριστερά) παραλαμβάνει τιμητική βράβευση από τον καθ. Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ, Χαράλαμπο Παπαγεωργίου, για την προσφορά του στις θεραπείες τριχόπτωσης.

Κωνσταντίνος Γιώτης: Ο μεγάλος οραματιστής

Η DHI ιδρύθηκε το 1970 στην Καλιφόρνια από τον Κωνσταντίνο Γιώτη, τον Έλληνα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον πόλεμο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, κερδίζοντας παγκόσμια αναγνώριση για το πολύπλευρο έργο του.

Γνωστός ως «ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο της μεταμόσχευσης μαλλιών», ο ιδρυτής του DHI Global Medical Group, είδε το όνομα του να συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά πρωτοπόρων στην ιστορία του Hair Restoration, βραβεύθηκε για την προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα, 50 χρόνια μετά την ίδρυση του Ομίλου, εξακολουθεί να εργάζεται νυχθημερόν με ασίγαστο πάθος, υπηρετώντας πιστά το όραμα του: Να αλλάξει τον κόσμο και την κοινωνία αποκαθιστώντας την χαμένη αυτοπεποίθηση σε όλους όσους πάσχουν από τριχόπτωση και διαταραχές του τριχωτού.
Πλέον, το brand της DHI είναι συνυφασμένο με την θεραπεία της τριχόπτωσης και ο ίδιος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος αφού το δημιούργημα του αποτελεί τον μεγαλύτερο ιατρικό οργανισμό στις θεραπείες της τριχόπτωσης, με περισσότερα από 75 κέντρα σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 250.000 ικανοποιημένους ασθενείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Photos: Σήμερα η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια προσιτή και ασφαλής διαδικασία, αρκεί να εκτελείται από έμπειρους και πιστοποιημένους ιατρούς.

Μεταμόσχευση μαλλιών: Η «επανάσταση» του 2002

Είναι γεγονός πως πριν από μερικές μόλις δεκαετίες, τα εξειδικευμένα κέντρα και οι κλινικές που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της θεραπείας τριχόπτωσης, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Παράλληλα, το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών ήταν απαγορευτικό για τα μεσαία εισοδήματα ενώ η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη, με τα αποτελέσματα να μην προσφέρουν την επιθυμητή φυσικότητα. Έτσι, εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο δεν προχωρούσαν σε μεταμόσχευση μαλλιών αλλά επιπλέον, είχαν σχηματίσει αρνητική εντύπωση για αυτή και φυσικά, είχαν πλέον συμβιβαστεί με την εικόνα τους.
Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2002, χρονιά που θεωρείται σταθμός στην σύγχρονη ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Τότε, ο Κωνσταντίνος Γιώτης ανακοίνωσε επίσημα πως η DHI παύει να εκτελεί συνεδρίες με την βάρβαρη τεχνική FUT- Strip, παρουσιάζοντας παράλληλα την σαφώς πιο εξελιγμένη τεχνική FUE. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από πολλές έρευνες, ο ίδιος, κατάφερε να εξελίξει την FUE στο ανώτερο επίπεδο, αναπτύσσοντας την τελειότερη και πιο αποτελεσματική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, την περίφημη Direct Hair Implantation που έμελλε να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Photos: Ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομουστακάκης (αριστερά) και ο βρετανός ηθοποιός Darragh Kelliher (δεξιά) έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών DHI.

Η καλύτερη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation προσφέρει 100% φυσικά αποτελέσματα, εκτελείται μέσα σε λίγες μόλις ώρες- με χρήση τοπικής αναισθησίας- και είναι εντελώς ανώδυνη καθώς δεν περιλαμβάνει ράμματα και ουλές αφού πλέον, η μεταφορά των μαλλιών γίνεται τρίχα- τρίχα, απευθείας από την δότρια στη λήπτρια περιοχή.

Επιπλέον, η μεταμόσχευση μαλλιών της DHI δίνει στους ασθενείς τη δυνατότητα να μην ξυρίσουν τα μαλλιά τους για τη συνεδρία αλλά και να επιστρέψουν στην εργασία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μάλιστα, τα ποσοστά φύτρωσης της μεταμόσχευσης μαλλιών DHI αγγίζουν το 95%, την ώρα που οι υπόλοιπες τεχνικές δεν ξεπερνούν το 60%. Η ανάπτυξη των νέων μαλλιών ολοκληρώνεται σταδιακά σε διάστημα 12 μηνών ενώ οι τρίχες που μεταφέρονται δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις υπόλοιπες και διατηρούνται υγιείς και γερές για πάντα!
Σήμερα, η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών της DHI είναι η μοναδική παγκοσμίως που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Λυών στην Γαλλία και άλλα κορυφαία δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Αξίζει να σημειωθεί πως στα κέντρα της DHI οι συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους και πιστοποιημένους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί στην Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy), την πρώτη ακαδημία για την εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Photos: Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ καθορίζουν το ιδανικό πλάνο θεραπείας της τριχόπτωσης για κάθε ασθενή.

Διάγνωση: Κάνε το πρώτο βήμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί της DHI στο CNN.gr, η σωστή διάγνωση της τριχόπτωσης είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της. Πριν από οποιαδήποτε θεραπεία, οι ασθενείς υποβάλλονται στο προηγμένο διαγνωστικό σύστημα DSA που περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμα τεστ, τα οποία εξετάζουν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την τριχόπτωση.

Συγκεκριμένα, το DSA περιλαμβάνει τεστ που αφορούν στην υγεία των τριχοθυλακίων, στην γενετική προδιάθεση και το περιβάλλον, καθώς και στην ψυχολογία που παίζει καταλυτικό ρόλο στην τριχόπτωση. Τα αποτελέσματα του DSA είναι αυτά που καθορίζουν το ιδανικό πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή.

Photos: Το DHI Anagen είναι ένα ολιστικό πρόγραμμα που σταματάει την εξέλιξη της τριχόπτωσης

Πρόληψη: Μπορείς να τα σώσεις

Πρόσφατα, η DHI παρουσίασε ένα ακόμη επαναστατικό πρόγραμμα που αυτή τη φορά, αφορά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και απευθύνεται όχι μόνο σε όσους εμφανίζουν απώλεια μαλλιών αλλά και σε όλους όσους θέλουν να αποτρέψουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Πρόκειται για το DHI Anagen Lab, το ολιστικό πρόγραμμα που βάζει φρένο στην εξέλιξη της τριχόπτωσης και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση για κάθε ασθενή, με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Το νέο ολιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδυναμωτική θεραπεία τριχών, βελτίωση της ψυχολογίας του ασθενή- που ως γνωστών παίζει καταλυτικό ρόλο στην τριχόπτωση, καθώς και μια σειρά προϊόντων καθημερινής χρήσης που ενδυναμώνουν τα μαλλιά, περιορίζουν την τριχόπτωση και συμβάλλουν στην αύξηση της τριχοφυΐας.

Photos: Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών της DHI είναι η μοναδική που διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο

Προσοχή στις… απομιμήσεις!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκλονιστική επιτυχία και απήχηση της μεταμόσχευσης μαλλιών DHI δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη και πλέον, αποτελεί προϊόν αντιγραφής από εκατοντάδες κέντρα σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στις κλινικές της Τουρκίας, προσφέρεται σε δελεαστικό κόστος αλλά με τραγικά αποτελέσματα αφού οι συνεδρίες εκτελούνται από μη άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί του group συστήνουν στους ασθενείς να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του κέντρου που θα επιλέξουν και να μην παρασύρονται από υποσχέσεις που μπορεί να μετατρέψουν το όνειρο σε εφιάλτη.

Με παρουσία σε 30 χώρες, το DHI Global Medical Group αποτελεί τον μεγαλύτερο και πιο έμπειρο ιατρικό οργανισμό στον χώρο της αποκατάστασης μαλλιών ενώ το πλήρως καταρτισμένο επιστημονικό συμβούλιο της DHI απαρτίζεται από παγκοσμίου φήμης ειδικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και εξειδικευμένους ιατρούς. Και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που σήμερα, πενήντα χρόνια μετά τη γέννηση του, το DHI Global Medical Group εξακολουθεί να παραμένει ο απόλυτος ηγέτης στη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία της τριχόπτωσης.

Η DHI λειτουργεί κανονικά και στην περίοδο του lock down, ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες τριχόπτωσης της DHI:

DHI Αθήνας, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30

Τηλεφωνικό κέντρο: 210.9211630

Email: info@dhiglobal.com

www.dhi.gr