SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά στην ηλεκτρονική τραπεζική

Οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά στην ηλεκτρονική τραπεζική

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε και, φυσικά, το πώς πραγματοποιούμε τις καθημερινές μας συναλλαγές. Πάνω από όλα όμως, έφεραν την τεχνολογία σε πρώτο πλάνο και όπως όλα δείχνουν, μας οδήγησαν ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό «αύριο», που ενδεχομένως θα βιώναμε μερικά χρόνια αργότερα.

Η νέα κανονικότητα, λοιπόν, απαιτεί σύγχρονες λύσεις και αν υπάρχει κάτι που κατέστη σαφές τους τελευταίους μήνες, πέρα από τη σημασία της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, είναι η ανάγκη μας για ακόμη περισσότερες ψηφιακές λύσεις, για καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που όχι μόνο μπορούν να διευκολύνουν τη νέα μας καθημερινότητα, αλλά την ίδια ώρα μας προσφέρουν ασφάλεια, με κάθε «κλικ» στον υπολογιστή και κάθε «άγγιγμα» στην οθόνη του smartphone ή του tablet μας.

Διότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε ανάγκη από ψηφιακές υπηρεσίες και καινοτόμες ηλεκτρονικές λύσεις, από ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές, από οnline τραπεζικά προϊόντα, ακόμη και από τη δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών τραπεζικών ραντεβού. Και αυτές ακριβώς οι νέες ανάγκες, μας οδήγησαν με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς στον ψηφιακό κόσμο του «αύριο», τον κόσμο των εξελιγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και της ψηφιακής οικονομίας. Το παράδειγμα της Alpha Bank είναι αναμφίβολα χαρακτηριστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ηλεκτρονική εμπειρία εξυπηρέτησης αναβαθμίζεται

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Alpha Bank, που ξεκίνησε από το 2017, έχει ως αποτέλεσμα η τράπεζα σήμερα να εξυπηρετεί πάνω από το 90% των εγχρήματων συναλλαγών του κοινού μέσα από τα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα Αυτόματα μηχανήματα πληρωμών APS). Παράλληλα, συνεχίζει να ενισχύει τις υπηρεσίες της με νέες καινοτόμες ηλεκτρονικές λύσεις, ώστε να καλύπτει όλες τις τραπεζικές ανάγκες των πελατών της σε ένα απολύτως ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Άλλωστε, μέριμνα της Alpha Bank ήταν και είναι η ασφαλής και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού, ακόμη και από απόσταση.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η δυνατότητα να πραγματοποιούμε με ασφάλεια, ταχύτητα, άνεση και ευκολία κάθε ηλεκτρονική μας συναλλαγή, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε τραπεζικό κατάστημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα σήμερα που ακόμη και εκείνοι οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τις ηλεκτρονικές αγορές και συναλλαγές, καλούνται τώρα, λόγω της νέας πραγματικότητας, να στραφούν στο διαδίκτυο προκειμένου να εξυπηρετήσουν μια πληθώρα αναγκών.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι ψηφιακές υπηρεσίες της Alpha Bank στις οποίες μπορούμε να στραφούμε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας; Να αναφέρουμε απλώς ότι πλέον η τράπεζα εξασφαλίζει την ηλεκτρονική πραγματοποίηση του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών μέσω υπολογιστή με το myAlpha Web, αλλά και από το κινητό με το myAlpha Mobile. Οι ηλεκτρονικές αυτές συναλλαγές, μάλιστα, αφορούν τόσο στην ενημέρωση και τη διαχείριση τραπεζικών προϊόντων, όσο και στις μεταφορές και πληρωμές λογαριασμών, καρτών και δανείων, την online απόκτηση νέων τραπεζικών προϊόντων, αλλά και τη διαδικτυακή ενημέρωση των προσωπικών στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ασφάλειας και της διευκόλυνσης των πελατών της, η Alpha Bank θωρακίζει όλες τις πληρωμές με κάρτες, τόσο σε φυσικά καταστήματα, όσο και online. Να αναφερθούμε απλώς στη δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών αγορών με την υπηρεσία Alpha SecureWeb, στις ανέπαφες αγορές χωρίς απομάκρυνση της κάρτας από τα χέρια και φυσικά, στην επιλογή πραγματοποίησης γρήγορων και ασφαλών αγορών μέσω του Apple Pay.

Τέλος, μία ακόμη καινοτόμος ψηφιακή υπηρεσία που κάνει τη διαφορά στις μέρες μας -ειδικότερα λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας- είναι η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία myAlpha Ραντεβού, η οποία μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε ηλεκτρονικές συναντήσεις με το εξειδικευμένο προσωπικό της τράπεζας μέσω βιντεοκλήσεων, αλλά και να προγραμματίζουμε τα ραντεβού μας online, για την πραγματοποίησή τους τηλεφωνικά ή και από κοντά, χωρίς αναμονή.

Η καθημερινότητά μας άλλαξε, λοιπόν, όπως ακριβώς και οι ανάγκες μας. Παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης καθημερινότητας, ωστόσο, είναι τουλάχιστον αισιόδοξο το γεγονός ότι τα νέα δεδομένα στη ζωή μας δημιούργησαν το έδαφος για ακόμη πιο γρήγορες, αποτελεσματικές και ασφαλείς ψηφιακές υπηρεσίες. Με το βλέμμα στραμμένο στην άμεση και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, αλλά και στη νέα κανονικότητα που απαιτεί σύγχρονες λύσεις, το σίγουρο είναι πως η Alpha Bank καινοτομεί για μία ακόμη φορά, οδηγώντας τις εξελίξεις στην τραπεζική και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πελατών της. Και τα καταφέρνει, προσφέροντάς μας ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ψηφιακών λύσεων που μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε κάθε τραπεζική μας συναλλαγή από την άνεση του σπιτιού μας και δη με ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία, φέρνοντας έτσι στο «σήμερα» το ψηφιακό «αύριο».