ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε ειδήσεις που μας φτιάχνουν τη διάθεση και αξίζουν την προσοχή μας

Πέντε ειδήσεις που μας φτιάχνουν τη διάθεση και αξίζουν την προσοχή μας

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε ανάγκη να διαβάζουμε και να ακούμε πιο συχνά, αισιόδοξες ειδήσεις, νέα που μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε, να χαμογελάσουμε και ενδεχομένως, να μάθουμε κάτι νέο και ενδιαφέρον.

Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τις ειδήσεις της νέας μας καθημερινότητας και να πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο. Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει πέντε νέα που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας το τελευταίο διάστημα και μας έκαναν να χαμογελάσουμε, έστω και για λίγο. Περίεργες, ρομαντικές, αξιοθαύμαστες, απολαυστικές ειδήσεις που σίγουρα, αξίζουν την προσοχή μας.

Ο κόκορας… χαλασμένο ξυπνητήρι

Η περίπτωση του Καρλίνο από τη Λομβαρδία της Ιταλίας είναι σίγουρα μοναδική. Διότι μπορεί να μην είναι ο μόνος κόκορας που ξυπνά τη γειτονιά του από τα ξημερώματα όμως, πιθανότατα είναι ο μόνος που έχει λάβει… πρόστιμο. Βλέπετε, ο Καρλίνο αναστάτωνε κάθε πρωί όλη τη γειτονιά στις 4.30 τα ξημερώματα. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, ήταν οι γείτονες να παραπονεθούν στις αρχές, οι οποίες επέβαλαν στον 83χρονο ιδιοκτήτη του, κ. Μπολέτι, πρόστιμο ύψους 166 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Καρλίνο θα πρέπει να μετακομίσει και σε νέα γειτονιά και μάλιστα, άμεσα.]

Αγάπη υπεραιωνόβια

Για να είμαστε ακριβείς, αυτή η αγάπη μετράει 79 χρόνια ζωής, ωστόσο, αθροιστικά φτάνει τα 214. Ο λόγος για τον Julio Mora και τη Waldramina Quinteros -110 και 104 ετών αντίστοιχα- από τον Ισημερινό, οι οποίοι κατέκτησαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Διότι όχι μόνο συμπλήρωσαν 79 χρόνια έγγαμου βίου, έχοντας αποκτήσει τέσσερα παιδιά, έντεκα εγγόνια, είκοσι δύο δισέγγονα και ένα τρισέγγονο, αλλά γιατί και οι δύο έχουν ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής!

Γέφυρα απαστράπτουσα

Ένα ακόμη ρεκόρ Γκίνες στη λίστα, αυτή τη φορά για τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, με γυάλινο δάπεδο. Ο λόγος για γυάλινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Λιαντζιάνγκ στη νότια Κίνα, η οποία ενώνει τις δυο πλευρές μιας χαράδρας στην επαρχία Γκουνγκντόνγκ, βρίσκεται σε ύψος 201 μέτρων πάνω από την επιφάνεια του νερού και μπορεί να αντέξει έως και 500 άτομα. Με μήκος 526.14 μέτρων, η συγκεκριμένη γέφυρα εντυπωσιάζει και «κόβει» την ανάσα, ενώ ο διάφανος διάδρομός της -που βρίσκεται στον αέρα- συνιστά ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής.

Ρομπότ βγαλμένο από την τηλεόραση

Το πρώτο γιγάντιο ρομπότ είναι γεγονός! Δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία και έχει ύψος 18 μέτρα και βάρος 24 τόνους. Παρά τον μεγάλο του όγκο και τα 200 κομμάτια ατσαλιού και πλαστικού, ενισχυμένου με ανθρακονήματα, από τα οποία αποτελείται, το τεράστιο ρομπότ μπορεί να βαδίζει άνετα, κάνοντας τη βόλτα του στη Γιοκοχάμα. Τι άλλο αξίζει να γνωρίζουμε για αυτό το ρομπότ-γίγαντα; Οι δημιουργοί του το εμπνεύστηκαν από την τηλεοπτική σειρά «Mobile Suit Gundam», μια σειρά κινουμένων σχεδίων, που αγαπήθηκε στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

myblu, my No1!

Ποια άλλη είδηση μας κέρδισε τις ημέρες που πέρασαν; Το ότι το myblu, το ηλεκτρονικό τσιγάρο Νέας Γενιάς που έφερε Κάτι Καλύτερο στην ελληνική αγορά, κατάφερε να κερδίσει τις προτιμήσεις των ενήλικων ατμιστών και να γίνει Νο1, σε έναν μόλις χρόνο από την κυκλοφορία του! Το myblu έχει ξεχωρίσει για όλα όσα προσφέρει στον ενήλικο ατμιστή, όπως είναι οι οκτώ μοναδικές του γεύσεις σε τρία επίπεδα νικοτίνης, η υψηλή του ποιότητα, το πρακτικό του design και τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας που τηρεί.

Το σίγουρο είναι πως την περίοδο που διανύουμε, έχουμε ανάγκη από όμορφα νέα. Όταν δε τα νέα είναι ευχάριστα, πρωτοποριακά και απολαυστικά, είναι φυσικό να θέλουμε να τα μοιραστούμε. Άλλωστε, η υπόσχεση για Κάτι Καλύτερο έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, κάνοντας τις μέρες μας λίγο πιο φωτεινές και αισιόδοξες.