ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αίτημα της Reggeborgh για διαχειριστικό έλεγχο και αλλαγή της Διοίκησης

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αίτημα της Reggeborgh για διαχειριστικό έλεγχο και αλλαγή της Διοίκησης

Τη διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με θέματα ημερήσιας διάταξης την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος δύο ετών, ζήτησε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh από τη Διοίκηση της εισαγμένης.

Η κίνηση των Ολλανδών δείχνει πως η περίοδος των χαμηλών τόνων έχει παρέλθει. Η Reggeborgh ελέγχει άμεσα πάνω από το 5,4% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και κατά πληροφορίες, έχει συγκεντρώσει από την αγορά επιπλέον ποσοστό που κινείται περί το 10-12%. Παράλληλα, έχει συμφωνήσει ώστε να αγοράσει μελλοντικά το ποσοστό 12,5% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην εισηγμένη.

Η πρωτοβουλία της Reggeborgh ακολουθήσε των μη επιτυχημένων διαπραγματεύσεων με τους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση, για την απόκτηση των ποσοστών που διαθέτουν στην εταιρεία, αλλά και των πληροφοριών πως οι αδελφοί Καλλιτσάντση έχουν συμφωνήσει με την Farallon Capital Management την πώληση του 25,8% των μετοχών της εισηγμένης στους εφοπλιστές Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο.

Οι αδελφοί Καλλιτσάντση, σημερινοί μεγαλομέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είχαν δανειστεί το 2018 από το fund Farallon πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν. Κατά κάποιες πληροφορίες το ποσοστό αυτό θα περάσει στους εφοπλιστές Καϋμενάκη και Μπάκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ