SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αιμορροΐδες: Ποια είναι η πιο ασφαλής και σύγχρονη θεραπεία;

Αιμορροΐδες: Ποια είναι η πιο ασφαλής και σύγχρονη θεραπεία;

Οι αιμορροΐδες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ιατρικά προβλήματα και εκείνο που απαντάται σε ένα μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται πως ένα μεγαλύτερο ποσοστό του 50% των ανθρώπων, πάσχει από αιμορροϊδοπάθεια. Εντούτοις, το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αμηχανία και για το λόγο αυτό αποφεύγουν την επίσκεψη στον γιατρό.

Οι αιμορροΐδες αποτελούν μία πάθηση ήδη γνωστή από την αρχαιότητα, ενώ πλέον εμφανίζεται κυρίως στους δυτικούς πολιτισμούς. Ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας της κάθε περίπτωσης, η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να δυσκολέψει ιδιαίτερα τη ζωή του ασθενή, ακόμα και να τον περιορίσει κοινωνικά.

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των μεθόδων θεραπείας για τις αιμορροΐδες έχουν αναδείξει σύγχρονες, ασφαλείς και μόνιμες λύσεις στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πάθησης. Πλέον, ο ασθενής απαλλάσσεται αποτελεσματικά από το πρόβλημα, χωρίς να επιβαρύνεται από την επώδυνη και τραυματική διαδικασία του ανοιχτού χειρουργείου, κατά το οποίο αφαιρούνται όλες οι διογκωμένες αιμορροΐδες. Στον αντίποδα, οι νέες μέθοδοι στηρίζονται σε μία πιο απλοποιημένη φιλοσοφία, στοχεύοντας στη συρρίκνωση των ιστών που προκαλούν τη βλάβη και στην προστασία των γύρω υγιών περιοχών.

Πώς προκαλείται η διόγκωση στις αιμορροΐδες;

Η διόγκωση στις αιμορροΐδες προκαλείται από πολλές και διαφορετικές αιτίες, με κύρια τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορροϊδοπάθεια είναι η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η άρση αυξημένου βάρους, ο χρόνιος και έντονος βήχας, η ηλικία, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η παραμονή στην τουαλέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κληρονομικότητα.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες γίνονται αντιληπτές μέσα από κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως είναι το δυσάρεστο αίσθημα βάρους λόγω της διόγκωσης στην περιοχή του πρωκτού, ο πόνος, ο ερεθισμός ή ο κνησμός της συγκεκριμένης περιοχής, η αιμορραγία κατά τη διάρκεια της αφόδευσης, η έκκριση βλεννώδους υγρού και το αίσθημα μη ολοκληρωμένης κένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να αποτελούν και «σημάδια» κάποιας διαφορετικής πάθησης. Για αυτό τον λόγο, ο ασθενής πρέπει πάντα να επισκέπτεται έναν εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος είναι σε θέση να αξιολογήσει λεπτομερειακά την κατάσταση και να πραγματοποιήσει διαφορική διάγνωση.

Διάγνωση από εξειδικευμένο πρωκτολόγο

Ο πρωκτολόγος είναι ο κατάλληλος γιατρός για να πραγματοποιήσει τη διάγνωση της πάθησης. Οι αιμορροΐδες είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτες, ωστόσο, εξαιτίας της όμοιας συμπτωματολογίας τους, κάποιες φορές συγχέονται με άλλες παθήσεις όπως είναι το περιεδρικό απόστημα, η ραγάδα δακτυλίου, κ.ά. Η διάγνωση στηρίζεται στη λήψη ενός αναλυτικού ιατρικού ιστορικού και στην κλινική εξέταση η οποία περιλαμβάνει, επισκόπηση περιπρωκτικής χώρας, δακτυλική εξέταση του πρωκτού και του ορθού, καθώς και ψηφιακή πρωκτοσκόπηση.

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων: Αιμορροϊδοπλαστική LHP®

Η νέα εποχή στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση πιο σύγχρονων και ανώδυνων τεχνικών. Ο στρατιωτικός ιατρός, εξειδικευμένος χειρουργός και πρωκτολόγος Δρ Ιωάννης Δοντάς, εφαρμόζει την πλέον εξελιγμένη τεχνική της αιμορροϊδοπλαστικής LHP® στην πρότυπο κλινική Laser Surgery. Πρόκειται για μία τεχνική απόλυτης ακρίβειας και ασφάλειας χάρη στη χρήση διοδικού Laser μήκους κύματος 1470nm και λεπτής οπτικής ίνας κωνικής εκπομπής. Με την αιμορροϊδοπλαστική LHP® επιτυγχάνεται η στόχευση και η άμεση συρρίκνωση των διογκωμένων αιμορροϊδικών ιστών, χωρίς να επηρεάζονται οι γειτονικές υγιείς περιοχές ή ο σφιγκτήρας του ασθενή.

Πλεονεκτήματα Αιμορροϊδοπλαστικής LHP®

Oι λόγοι που καθιστούν την αιμορροϊδοπλαστική LHP® ως την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης των αιμορροΐδων, δεν είναι μόνο η ασφάλεια και η μικρή διάρκεια της επέμβασης (20 λεπτά), αλλά το γεγονός πως είναι αναίμακτη και δεν φέρει τραύματα. Πιο συγκεκριμένα, η αιμορροϊδοπλαστική LHP® πραγματοποιείται με υπό τοπική ή ραχιαία αναισθησία, έχει άμεσα αποτελέσματα, δεν απαιτεί ράμματα εφόσον δεν προκαλεί ουλές και ο σφιγκτηριακός μηχανισμός παραμένει ανεπηρέαστος. Τέλος δίνει στον ασθενή τη δυνατότητα να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, αφού η διαδικασία επούλωσης είναι ταχεία, ενώ από την επόμενη κιόλας ημέρα της επέμβασης, μπορεί να απολαύσει ένα χαλαρωτικό ντους στο σπίτι του.