SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιατρόπουλος (Εμπ. Διευθυντής Coral Gas): Αυτή είναι η νέα φιάλη που θα φέρει την επανάσταση

Ιατρόπουλος (Εμπ. Διευθυντής Coral Gas): Αυτή είναι η νέα φιάλη που θα φέρει την επανάσταση

Μία νέα φιάλη υγραερίου που αξιοποιεί όλες της δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, συνδυάζοντάς τες με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας, κυκλοφορεί στην αγορά η Coral Gas. Ως ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο, η Coral Gas φιλοδοξεί να πυροδοτήσει μια πραγματική «επανάσταση» που θα οδηγήσει το υγραέριο σε μια νέα εποχή. «Το νέο πρωτοποριακό προϊόν της Coral Gas που ήρθε για να φέρει την επανάσταση στην αγορά είναι η νέα φιάλη υγραερίου 10kg Prime, κατάλληλη για οικιακή και επαγγελματική χρήση», δηλώνει στο CNN Greece ο εμπορικός διευθυντής της Coral Gas Λευτέρης Ιατρόπουλος, προσθέτοντας πως «με την Prime οι καταναλωτές μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, καθώς διαθέτει τριπλή ασφάλεια».

Ο κύριος Ιατρόπουλος επισημαίνει επίσης πως πρόκειται για ένα προϊόν προηγμένης τεχνολογίας, με δυνατότητα ακόμα και σύνδεσης μέσω app με το smartphone του καταναλωτή, όμως την ίδια στιγμή «είναι ένα προϊόν που τα κάνει όλα τόσο απλά για οποιονδήποτε θελήσει να το χρησιμοποιήσει». «Όραμά μας στην Coral Gas είναι να προσφέρουμε διαρκώς καινοτόμα προϊόντα υγραερίου που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών» δηλώνει επίσης ο ίδιος, εκτιμώντας πως το αμέσως επόμενο διάστημα, η χρήση υγραερίου σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας θα αυξηθεί σημαντικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του εμπορικού διευθυντή της Coral Gas Λευτέρη Ιατρόπουλου στο CNN Greece:

Κύριε Ιατρόπουλε, η Coral Gas είναι μία ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά υγραερίου στην Ελλάδα. Ποιο είναι το νέο της προϊόν και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Το νέο πρωτοποριακό προϊόν της Coral Gas που ήρθε για να φέρει την επανάσταση στην αγορά είναι η νέα φιάλη υγραερίου 10kg Prime, κατάλληλη για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Η Prime είναι μία μεταλλική φιάλη υγραερίου μελετημένη και κατασκευασμένη σύμφωνα με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι πολύ πιο ελαφριά από τις υπάρχουσες μεταλλικές φιάλες των 10kg που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά (ελαφρύτερη κατά 40% από την κλασική μεταλλική φιάλη), έχει μοντέρνο σχεδιασμό και αυξημένη (τριπλή) ασφάλεια και ευχρηστία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της φιάλης Prime ως προς την ασφάλειά της;

Με την Prime οι καταναλωτές μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς καθώς διαθέτει τριπλή ασφάλεια. Συγκεκριμένα, μέσω του νέου ρυθμιστή πίεσης δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει εύκολα αν τυχόν υπάρχει διαρροή σε οποιοδήποτε σημείο από τη σύνδεση της φιάλης έως και τις συνδεδεμένες συσκευές. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με σύστημα FLV. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί εκτεταμένη διαρροή στο δίκτυο υγραερίου μετά τη βαλβίδα, το σύστημα FLV ενεργοποιείται αυτόματα και περιορίζει τη ροή του υγραερίου σε πολύ χαμηλό και ασφαλές επίπεδο. Η Coral Gas είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία που έχει εξοπλίσει με σύστημα FLV όλες τις φιάλες που διαθέτει στην ελληνική αγορά (τόσο την GoGas όσο και την κλασική μεταλλική φιάλη). Τέλος, είναι εξοπλισμένη με ασφαλιστική βαλβίδα εκτόνωσης - PRV, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση υπερβολικής αύξησης της πίεσης στο εσωτερικό της φιάλης απελευθερώνοντας υγραέριο στην ατμόσφαιρα και εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα της φιάλης.

Η συγκεκριμένη φιάλη διαθέτει και κάποιες νέες τεχνολογικές δυνατότητες, θα θέλαμε να μάς πείτε περισσότερα γι’ αυτό. Πώς εξυπηρετεί τους σύγχρονους πολίτες, ποιες δυνατότητες τους δίνει;

Ως ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο μας δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τη διείσδυση που έχει η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας. Για τον λόγο αυτό, η φιάλη Prime είναι εφοδιασμένη με σύστημα επικοινωνίας που στηρίζεται στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Η φιάλη διαθέτει ειδικό microchip που επιτρέπει στους χρήστες αφού πρώτα το σαρώσουν με το κινητό τους, να συνδεθούν με ένα application, το CORAL GAS APP, που τους δίνει τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τη φιάλη, τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και να βρουν το κοντινότερο σημείο πώλησης είτε και για να κάνουν αυτόματα την παραγγελία τους.

Πρόκειται για προϊόν που απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ή προορίζεται για το ευρύ κοινό;

Στην Coral Gas έχουμε σχεδιάσει ένα προϊόν που τα κάνει όλα τόσο απλά για οποιονδήποτε θελήσει να το χρησιμοποιήσει. Η μεταφορά της είναι απλή, αφού είναι κατασκευασμένη από ειδικό χάλυβα (ατσάλι) που επιτρέπει στη φιάλη να έχει πολύ μικρότερο βάρος διατηρώντας ταυτόχρονα τη μεγάλη αντοχή της σε υψηλές πιέσεις. Οι χειρολαβές της είναι εργονομικές και κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας ανθεκτικό πλαστικό. Η σύνδεσή της είναι απλή, καθώς είναι εφοδιασμένη με ειδικά σχεδιασμένη βαλβίδα νέου τύπου, που συνδέεται πάρα πολύ εύκολα («one click») με τον ειδικό ρυθμιστή πίεσης PRIME χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη μυϊκή δύναμη αλλά ούτε και ειδικά εργαλεία ή φλάντζες, ενώ μπορεί να τροφοδοτήσει κάθε οικιακή/επαγγελματική συσκευή υγραερίου χρησιμοποιώντας πάντα τον νέο ειδικό ρυθμιστή πίεσης.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της νέας φιάλης (μέσω του νέου ρυθμιστή πίεσης) είναι η ένδειξη της στάθμης του υγραερίου, που επιτρέπει στον καταναλωτή να είναι πάντοτε προετοιμασμένος για την αντικατάστασή της πριν αυτή αδειάσει.

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν τους πολίτες να επιλέξουν μία φιάλη υγραερίου όπως η Prime, σήμερα;

Η Prime είναι μία φιάλη μοντέρνα, εύχρηστη και με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, που λύνει τα χέρια στους καταναλωτές. Στο μαγείρεμα, στη θέρμανση, στο camping, στο barbeque είναι η ιδανική επιλογή που θα κάνει τη ζωή των καταναλωτών ευκολότερη. Είναι μια σημαντική εξέλιξη στην παραδοσιακή αγορά του υγραερίου.

Πού μπορούμε να προμηθευτούμε τη συγκεκριμένη φιάλη;

Η φιάλη Prime διατίθεται σε όλη την Ελλάδα, σε επιλεγμένα πρατήρια καυσίμων Shell και Avin, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης φιαλών υγραερίου με το σήμα της εταιρεία Coral Gas.

Χρειάζονται συγκεκριμένες υποδομές για να μπορέσει κάποιος να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της φιάλης Prime της Coral Gas;

Όχι, δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη υποδομή. Η Prime είναι κατάλληλη για οικιακή και επαγγελματική χρήση και η χρήση της είναι εξαιρετικά απλή για τον καθένα. Είναι κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε με τον ειδικό ρυθμιστή πίεσης να μπορείτε να τη συνδέσετε και να τροφοδοτήσετε όλες τις οικιακές συσκευές υγραερίου τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην εξοχή.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της εταιρίας αναφορικά με τη βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων προς τους πολίτες;

Όραμά μας στην Coral Gas είναι να προσφέρουμε διαρκώς καινοτόμα προϊόντα υγραερίου που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. Με γνώμονα αυτό θα κινηθούμε και θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Από το 2010 έχουμε υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 38 εκ. ευρώ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε προγραμματίσει ετήσιες επενδύσεις ύψους 5 εκ. ευρώ κάθε χρόνο και συνεχίζουμε.

Πώς εκτιμάται πως θα κινηθούν οι καταναλωτές ως προς τα προϊόντα με υγραέριο γενικά το επόμενο διάστημα;

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται στροφή των καταναλωτών προς το υγραέριο για την κίνηση οχημάτων, εξαιτίας του μειωμένου κόστους σε σχέση με τη βενζίνη. Υπολογίζεται ότι με τη χρήση υγραερίου αντί βενζίνης ο καταναλωτής έχει όφελος της τάξης του 40%, ενώ το υγραέριο είναι φθηνότερο ακόμη και από το πετρέλαιο κίνησης κατά περίπου 10%. Ταυτόχρονα, η πληθώρα των εφαρμογών στην καθημερινότητα, όπως πχ οι δεξαμενές υγραερίου που υποκαθιστούν με οικονομία τα κλασικά καύσιμα όπως το πετρέλαιο, όλων των τύπων οι φιάλες που προαναφέραμε, ακόμα και τα κλασικά φιαλίδια υγραερίου, που είναι μέσα σχεδόν σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα, καθιστούν τα προϊόντα υγραερίου ιδιαίτερα δημοφιλή και στις νεότερες γενιές.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το υγραέριο, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, είναι πως η χρήση του έναντι άλλων συμβατικών καυσίμων ωφελεί σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό ισχύει τόσο στην υγραεριοκίνηση, όσο και στις υπόλοιπες χρήσεις, καθώς το ανθρακικό αποτύπωμα του υγραερίου είναι σαφώς μικρότερο, γεγονός που έχει τα τελευταία χρόνια αναδειχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, όλες οι συσκευές υγραερίου διακρίνονται από υψηλότατο ποσοστό ενεργειακής απόδοσης, βοηθώντας στην εν γένει εξοικονόμηση της ενεργειακής σπατάλης, που είναι και αυτή ψηλά στην ενεργειακή ατζέντα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η πανδημία επηρέασε τις δράσεις σας; Εφόσον αυτό συνέβη όντως, πώς σκοπεύετε να ξεπεράσετε το εμπόδιο αυτό για το επόμενο διάστημα;

Οπωσδήποτε η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει επηρεάσει όλους. Όμως εμείς ως μέλη του Ομίλου Motor Oil έχουμε την πυγμή και τη θέληση να συνεχίσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα και προγραμματίζουμε ακόμα μεγαλύτερες δράσεις μέσα στο 2021. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με προϊόντα ασφαλή και μοντέρνα τη μετάβαση της αγοράς σε μια νέα πραγματικότητα, αναγνωρίζοντας μέσα στις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν.