SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετατρέποντας το σπίτι του σε ένα artistic, υψηλής αισθητικής και design «καταφύγιο»

Μετατρέποντας το σπίτι του σε ένα artistic, υψηλής αισθητικής και design «καταφύγιο»

Τους τελευταίους μήνες, η έννοια του σπιτιού απέκτησε περισσότερο σημαντικές διαστάσεις αφού πλέον, κάθε χώρος του αποτελεί ένα προσωπικό «καταφύγιο» για στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στη δική μου περίπτωση. Κάθε μέρα, ανυπομονώ να τελειώσω με τις υποχρεώσεις μου και να απολαύσω ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό μου. Τα περισσότερα απογεύματα θα με βρεις είτε να κάνω pilates, παρακολουθώντας ένα online fitness πρόγραμμα από την τηλεόραση, είτε να απολαμβάνω έναν ακόμη «μαραθώνιο» σειρών.

Υπάρχουν, βέβαια, στιγμές που το μόνο που λαχταρώ είναι να αφεθώ, ακούγοντας τα αγαπημένα μου τραγούδια από το spotify στην smart TV μου. Άλλες πάλι, επιθυμώ απλώς να απενεργοποιήσω με μία φωνητική εντολή την τηλεόραση και να απολαύσω ένα ζεστό τσάι, «ταξιδεύοντας» από τον καναπέ μου, την ώρα που έργα τέχνης αγαπημένων μου καλλιτεχνών εναλλάσσονται στην οθόνη της lifestyle TV μου!

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ξεχωριστές στιγμές της νέας μου καθημερινότητας, τις οποίες απολαμβάνω από τότε που αποφάσισα να ανανεώσω το σπίτι μου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που λατρεύεις την τέχνη και αισθάνεσαι πως ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξεις εκείνη την τηλεόραση που βρίσκεται εδώ και περίπου μία δεκαετία στο σαλόνι σου, συνέχισε να διαβάζεις. Διότι τώρα θα ανακαλύψεις τα βασικά σημεία του smart décor, στην «καρδιά» του οποίου βρίσκονται, οι lifestyle τηλεοράσεις.

Όταν μία smart τηλεόραση μετατρέπεται σε πίνακα ζωγραφικής

Στα περισσότερα σπίτια, η τηλεόραση αποτελεί τη βάση της ψυχαγωγίας. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως, οι τηλεοράσεις κατέχουν κεντρικές θέσεις στους χώρους μας. Αξέχαστη παραμένει η φράση του Τζόι από τα «Φιλαράκια»: «You don't own a TV? What's all your furniture pointed at?».

Σήμερα, λοιπόν, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που πλέον μπορείς να διακοσμήσεις τους χώρους σου με τηλεοράσεις, οι οποίες λειτουργούν ταυτόχρονα και σαν πίνακες ζωγραφικής και μάλιστα, με κορυφαία έργα τέχνης. Η The Frame, η οποία βρίσκεται ήδη στο σπίτι μου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα!

Πρόκειται για μία τηλεόραση η οποία συνδυάζει την τέχνη με το design και όπως η ίδια η ονομασία της αποκαλύπτει, έχει σχεδιασμό κορνίζας. Θα επιλέξεις, λοιπόν, την κορνίζα που ταιριάζει καλύτερα με τους χρωματισμούς στον χώρο σου, θα τοποθετήσεις την τηλεόραση όπου θέλεις και στη συνέχεια, θα αφήσεις τη The Frame να σε μυήσει στον «μαγικό» κόσμο της τέχνης. Διότι χάρη στο Art Mode, όταν η The Frame είναι απενεργοποιημένη, λειτουργεί σαν πίνακας ζωγραφικής, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πάνω από 1.200 έργα τέχνης γνωστών καλλιτεχνών στην οθόνη της! Μπορείς, μάλιστα, να δημιουργήσεις και τη δική σου προσωποποιημένη συλλογή, διαλέγοντας αγαπημένα σου έργα τέχνης ή να επιλέξεις να εμφανίζονται στην οθόνη της, φωτογραφίες από τις αγαπημένες σου οικογενειακές στιγμές ή τα ταξίδια σου!

Πέρα από την τέχνη, βέβαια, δεν γίνεται να μην επενδύσεις και στην τεχνολογία. Στα plus της Samsung The Frame, περιλαμβάνεται το ότι σου επιτρέπει να την ελέγχεις ακόμη και με τη φωνή σου, καθώς και το ότι διαθέτει τεχνολογία QLED που σου προσφέρει περισσότερα χρώματα, εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου και μία μοναδική εμπειρία θέασης κάθε φορά. Εμένα με «κέρδισε» επίσης το γεγονός ότι μου επιτρέπει να κρατάω τον χώρο μου τακτοποιημένο. Αυτό συμβαίνει χάρη στο One Invisible Connection, το οποίο κρύβει τα καλώδια, έτσι ώστε να μπορώ να συνδέω όλες τις συσκευές μου μέσω του One Connect Box! Τέλος, ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της The Frame, είναι το ότι χάρη στο Ambient Mode, μπορεί να προσαρμοστεί με το χρώμα και το μοτίβο των χώρων στους οποίους βρίσκεται, να ενσωματωθεί ουσιαστικά με το background του τοίχου σου!

Από το Παρίσι στο… σαλόνι, το γραφείο ή την κουζίνα σου

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες επιλογές σε lifestyle τηλεοράσεις που μπορούν να αποτελέσουν ταυτόχρονα ένα είδος εικαστικής-τεχνολογικής παρέμβασης στον χώρο σου, με την αδιαμφισβήτητα όμορφη The Serif, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μου!

Η συγκεκριμένη smart TV έχει σχεδιαστεί από το Studio Bouroullec του Παρισιού και χάρη στον 360ο σχεδιασμό της, θα ταιριάξει άψογα οπουδήποτε την τοποθετήσεις: Στο τραπέζι της κουζίνας, το γραφείο ή απευθείας στο πάτωμα, ακόμη και χωρίς βάση!

Όσο για το πόσο tech είναι η Samsung The Serif, να σημειώσω απλώς ότι διαθέτει τεχνολογία QLED σε εικόνα και ήχο, γεγονός που θα σε κάνει να τα βλέπεις και να τα ακούς όλα απίστευτα καθαρά, ποιοτικά και εντυπωσιακά. Έχει μάλιστα και NFC, κάτι που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας, των gadgets ή της μουσικής. Και αυτό διότι με το NFC μπορείς, για παράδειγμα, να ακουμπάς απλώς το κινητό στην τηλεόραση και να ακούς μουσική από το smartphone. Τι θα έλεγες, μάλιστα, αν μάθαινες ότι μπορείς να μιλήσεις στη The Serif και να της πεις τι να κάνει, αφού θα αναγνωρίσει αμέσως τη φωνή σου; Ναι, η The Serif μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω, ενώ διαθέτει και Ambient Mode. Αν αυτό δεν είναι smart décor, λοιπόν, τότε τι είναι;

Από τις digital κορνίζες στις «έξυπνες» λάμπες και τις smart γλάστρες

Αφού μεριμνήσεις για το πλέον σημαντικό, tech αντικείμενο του σπιτιού, δηλαδή τη lifestyle τηλεόρασή σου, θα χρειαστεί ενδεχομένως να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να ασχοληθείς με τις πιο μικρές, smart προσθήκες. Μπορείς, για παράδειγμα, να επενδύσεις σε digital κορνίζες για να διακοσμήσεις το γραφείο ή τη βιβλιοθήκη σου. Ένα ακόμη κυρίαρχο trend στο smart décor είναι επίσης οι smart γλάστρες. Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν μία τάση στη διακόσμηση των σύγχρονων σπιτιών που δεν πρόκειται να φύγει σύντομα. Σήμερα, λοιπόν, μπορείς να τοποθετήσεις τα φυτά σου σε γλάστρες με απίστευτο design, οι οποίες μπορούν να ποτίζουν μόνες τα φυτά σου και να ελέγχουν τα επίπεδα υγρασίας ή άλλες σημαντικές πληροφορίες που θα σε βοηθούν να τα φροντίζεις καλύτερα.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, δεν είναι δύσκολο να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα smart «καταφύγιο» υψηλής αισθητικής. Τώρα που περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι, γιατί να μην μπορείς να το χαρείς στην πλέον αναβαθμισμένη εκδοχή του; Ξεκίνα, λοιπόν, με την τηλεόραση και συνέχισε με τα υπόλοιπα gadgets και αντικείμενα που μπορούν να κάνουν πιο «έξυπνο» και καλαίσθητο το σπίτι σου.

Και τώρα... Bixby open Friends on Netflix, please!