ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Forthnet: Προς «έξοδο» από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Forthnet: Προς «έξοδο» από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet προχώρησε η United Group, η οποία αποτελεί τον πλειοψηφούντα μέτοχο του εισηγμένου τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Αυτή τη στιγμή, η United Group, βασικός μέτοχος στην οποία είναι το επενδυτικό fund BC Partners, ελέγχει ένα ποσοστό που φθάνει στο 84,6%. Πρακτικά, η United Group ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά από τις 12 Νοεμβρίου οπότε το ποσοστό της είχε φθάσει στο 56,9% για να προχωρήσει στο ενδιάμεσο διάστημα στην απόκτηση επιπλέον μετοχών.

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή με τη United Group να υποστηρίζει ότι είναι εύλογο δεδομένου ότι η μέση χρηματιστηριακή τιμή τους τελευταίους μήνες ήταν στα 0,299 ευρώ.

Πρακτικά, η United Group, μέσω της Newco United Group Hellas όπως είναι η επωνυμία της ελληνικής θυγατρικής χρειάζεται να αποκτήσει τις μετοχές της αραβικής επενδυτικής εταιρείας Massar Investments (9,63%) και της Vodafone (2,77%), οπότε το ποσοστό θα ανέβει στο 97,5% και θα μπορεί μετά να προχωρήσει σε υποχρεωτικό squeeze out και την «έξοδο» της Forthnet από το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην οποία είναι εισηγμένη από το 2000.

Σημειώνεται επίσης ότι για τις 11 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Forthnet για την εκλογή νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου μετά την προ ολίγων εβδομάδων αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου και την παραίτηση σχεδόν όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου πλην του Δημήτρη Τζελέπη, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα γενικού οικονομικού διευθυντή, και πλέον ασκεί και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως έγινε γνωστό, η United Group προτείνει ως μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου τους Νίκο Σταθόπουλο, Δημήτρη Τζελέπη, Vladislav Ratajac, Γιώργο Δουκίδη και Dirk Gerkens.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ