ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στο 25,8% το ποσοστό των Μπάκου-Καϋμενάκη

Ελλάκτωρ: Στο 25,8% το ποσοστό των Μπάκου-Καϋμενάκη
Μετά την απόκτηση του επιπλέον ποσοστού η αγορά πλέον περιμένει τις επόμενες κινήσεις των εφοπλιστών.

Πάνω από το 25% διαμορφώνεται το ποσοστό των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη  στην Ελλάκτωρ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση των μετοχών των κ. Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτάντση που είχαν ενεχυριάσει στο fund Farallon.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN.gr το συνολικό ποσοστό που κατέχει η εταιρεία Invesco, συμφερόντων Μπάκου-Καϋμενάκη ανέρχεται στο 25,8% καθώς οι εφοπλιστές εξαγόρασαν όχι μόνο το ποσοστό των μετοχών που ήταν ενεχυριασμένο στο fund Farallon αλλά και επιπλέον μετοχές. Σημειώνεται ότι η τιμή της εξαγοράς του 18,33% της Ελλάκτωρ που κατείχαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση ανέρχεται στα 65%.

Η κίνηση αυτή φέρνει νέα δεδομένα ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου όταν και θα κριθεί το μέλλον του Ομίλου της Ελλάκτωρ. Η πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη έχει πλέον το 25,5% των μετοχών ενώ αντίστοιχα η ολλανδική Reggeborgh Invest κατέχει ποσοστό σε 14,17% και παράλληλα διατηρεί το δικαίωμα άσκησης δικαιώματος αγοράς για επιπλέον 12,54% από την οικογένεια Μπόμπολα, το οποίο εφόσον ασκηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στο 26,7218%.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, μέσω άλλων funds αλλά και συμμαχιών και οι δύο πλευρές ελέγχουν έμμεσα επιπλέον ποσοστό της εταιρείας, το οποίο ξεπερνά σίγουρα το 30% και μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και το 40%. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, μέχρι την 27η Ιανουαρίου να δούμε και νέες αγορές μετοχών από το ταμπλό και από τις δύο πλευρές, ανεβάζοντας την άμεση συμμετοχή τους σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα.

Οι επόμενες κινήσεις

Μετά την απόκτηση του επιπλέον ποσοστού από την πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη η αγορά πλέον περιμένει τις επόμενες κινήσεις των εφοπλιστών. Η πρώτη από αυτές είναι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αναφορικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, είτε προτείνοντας νέα πρόσωπα είτε συντασσόμενη με την τρέχουσα διοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Reggeborgh Invest έχει καταθέσει ήδη την πρότασή της για τη διοίκηση προτείνοντας για την θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη. Για τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου προτείνει τον κ. Άρη Ξενόφο, μέχρι σήμερα εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι κ.κ. Δημήτριος Κονδύλης (Εκτελεστικό Μέλος), Κωνσταντίνος Τούμπουρος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος) και Αθηνά Χατζηπέτρου (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος).

Αντίστοιχα, και οι δύο πλευρές αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ως προς τα σχέδιά τους για το μέλλον της Ελλάκτωρ, αλλά και το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς η πρόταση για τα 50 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στη Γενική Συνέλευση έγινε από την παρούσα διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, οι επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται «καυτές» σε επίπεδο ειδησιογραφίας αλλά και παρασκηνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ