ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reggeborgh: Οι επιτυχημένες επενδύσεις μας εγγυώνται την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ

Reggeborgh: Οι επιτυχημένες επενδύσεις μας εγγυώνται την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ
Τι αναφέρουν στο CNN.gr κύκλοι που συνομιλούν με το ολλανδικό fund

Η φιλοσοφία της Reggeborgh διαχρονικά εδράζεται στη βαθιά κατανόηση των αγορών όπου δραστηριοποιείται, στην εμπιστοσύνη προς το ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων όπου επενδύει – χωρίς ανάμειξη στις διοικητικές αποφάσεις – στη δημιουργία μακροπρόθεσμης προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους και στο σεβασμό των αξιών των εταιρειών και των χωρών όπου είναι παρούσα.

Αυτό τονίζουν στο CNN.gr κύκλοι που συνομιλούν με το ολλανδικό fund, προσθέτοντας πως οι επιτυχημένες επενδύσεις της Reggeborgh σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, είναι η εγγύηση που παρέχει για την επόμενη μέρα της Ελλάκτωρ, το ανθρώπινο δυναμικό και τους μετόχους της, που καλείται να αποφασίσει το σώμα των μετόχων, υπερψηφίζοντας την πρόταση που από κοινού με άλλους μετόχους έχει υποβάλει η Reggeborgh για τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

Και προσθέτουν πως, απέναντι στην πρόταση αυτή, που θα υλοποιηθεί αν έτσι αποφασίσει η γενική συνέλευση της εταιρείας, δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη επιλογή.

Τονίζουν δε πως, παρά τα θρυλούμενα, καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει προς το Χρηματιστήριο για πώληση ποσοστού 18% της εταιρείας από την εταιρεία των αδελφών Καλλιτσάντση προς έτερο επενδυτικό σχήμα, σε συνέχεια της δεσμευτικής συμφωνίας που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα ερωτήματα

Εν συνεχεία οι ίδιοι κύκλοι θέτουν μια σειρά από ερωτήματα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ. Συγκεκριμένα διερωτώνται πώς χρηματιστηριακές κινήσεις όπως η πώληση μετοχών από τον κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση μόλις δύο μέρες πριν την ανακοίνωση της 10ης Δεκεμβρίου 2020 περί Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας αξιολογούνται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επιπλέον, ρωτούν αν έχει διερευνηθεί αρμοδίως το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση από τη θέση του Αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας, όπου – όπως λέγεται – αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της διοίκησης της εταιρείας. Και συνεχίζουν θέτοντας το ερώτημα ποιο άραγε μήνυμα εκπέμπει προς το επενδυτικό κοινό για τη σταθερότητα και αξιοπιστία της διοίκησης του αδελφού του σ’ αυτήν την κρίσιμη για την επιβίωση της εταιρείας συγκυρία και με ποια εχέγγυα αξιοπιστίας μπορεί να διαχειρισθεί ο κ. Σάκης Καλλιτσάντσης τις τύχες της εταιρείας και να βρει συνομιλητές στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις.
Τέλος, αναρωτώνται με ποια φερεγγυότητα μεθοδεύει στο παρά πέντε την εκποίηση σημαντικών ακινήτων του Ομίλου, όπως το μεγάλο οικόπεδο της REDS A.E. στο Βουκουρέστι, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ