ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Η πρόταση της Reggeborgh πριν τη Γενική Συνέλευση

Ελλάκτωρ: Η πρόταση της Reggeborgh πριν τη Γενική Συνέλευση
H Reggeborgh προτείνει να ξεκλειδώσει τις προοπτικές της Ελλάκτωρ με μια σειρά από δράσεις

Μια σειρά από προτεινόμενες δράσεις για το μέλλον της Ελλάκτωρ βάζει στο τραπέζι η Reggeborgh, μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση για το μέλλον της εταιρείας.

Σε παρουσίασή της σε επενδυτές αλλά και ενδιαφερομένους για το μέλλον της Ελλάκτωρ, η ολλανδική εταιρεία παρουσιάζει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του ελληνικού ομίλου και την πορεία της μετοχής, ενώ παράλληλα αναφέρει τις προτεινόμενες δράσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση, σύμφωνα με τη Reggeborgh η Ελλάκτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι μια εταιρεία που έχει τη φήμη του market leader στην αγορά ενώ χάνει κομβικά έργα. Παράλληλα, είναι υπερδανεισμένη και αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, υποβαθμίστηκε από την Fitch και την S&P το 2020 ενώ χάνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Μάλιστα, προσανατολίζεται σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα στο να καλύψει τα κενά που έχει σε ρευστότητα αντί να αναπτύσσει προσοδοφόρες δραστηριότητες.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Reggeborgh προτείνει σε συνεργασία με τους μετόχους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να ξεκλειδώσει τις προοπτικές της Ελλάκτωρ με μια σειρά από δράσεις. Συγκεκριμένα:

  • Αντικαθιστώντας το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο με εγχώρια στελέχη με γνώση και εμπειρία
  • Υποστηρίζοντας την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπό την αίρεση της αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου
  • Πραγματοποιώντας ενδελεχή έλεγχο από τη νέα διοίκηση προκειμένου να αναλύσει την τρέχουσα οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση
  • Καλύπτοντας τα χρηματοδοτικά κενά ώστε ο Όμιλος να μην είναι αναγκασμένος να μάχεται για την επιβίωσή του
  • Δίνοντας στη νέα διοίκηση τους πόρους που χρειάζονται προκειμένου να εστιαστεί στη δημιουργία αξίας και όχι στη διαρκή διαχείριση κρίσεων
  • Αναπτύσσοντας ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Επιπλέον, στο όραμα της Reggeborgh περιλαμβάνεται ο εξορθολογισμός του ισολογισμού και η δημιουργία οικονομικής σταθερότητας. Παράλληλα, ο επαναπροσδιορισμός της ανάπτυξης του ομίλου αξιοποιώντας τα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ανταγωνιστικότητάς.


Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στην εταιρική διακυβέρνηση, την κανονιστική συμμόρφωση και τους στόχους ανάληψης ρίσκου με τελικό σκοπό να γίνει η Ελλάκτωρ μια αξιόπιστη και φημισμένη εταιρεία για την οποία θα μπορεί κανείς να αισθάνεται υπερήφανος.

Παράλληλα, στα πλαίσια της παρουσίασης, η Reggeborgh δίνει έμφαση στην πορεία της μετοχής, από την αλλαγή της διοίκησης τον Ιούλιο του 2018 μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, διάστημα κατά το οποίο καταγράφηκε πτώση της τάξης το 30%, από τα 2,02 ευρώ στα 1,37 ευρώ. Επιπλέον συγκρίνει την πορεία της μετοχής της Ελλάκτωρ με αυτή των ανταγωνιστών, δείχνοντας ότι αναλογικά υποαπέδωσε.

Επίσης, κάνει αναφορά σε μια σειρά από δείκτες, όπως το τζίρο, τα μεικτά και καθαρά κέρδη αλλά και του δείκτη δανείων, παρουσιάζοντας την πορεία του ομίλου στο διάστημα 2017-2020. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, για το εν λόγω διάστημα παρατηρήθηκε σημαντική μείωση τζίρου και μεικτών κερδών και παράλληλα αύξηση των καθαρών ζημιών και του δανεισμού.

Τέλος, στην παρουσίαση η Reggeborgh κάνει εκτενή αναφορά στο προφίλ και τις δραστηριότητες του ολλανδικού ομίλου, καθώς και στα πρόσωπα που προτείνει για το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ