ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avramar: Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ σε ιχθυοκαλλιέργειες

Avramar: Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ σε ιχθυοκαλλιέργειες
Το νέο όνομα “Avramar” αποτελεί συνδυασμό της ελληνικής λέξης «Αύρα», δηλαδή «απαλός αέρας» και της ισπανικής λέξης “Mar” που σημαίνει «θάλασσα».

Νέες επενδύσεις της τάξης των 25 εκατ. ευρώ στις ιχθυοκαλλιέργειες σε Ελλάδα και Ισπανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Avramar, η εταιρεία που προέκυψε από την ένωση του Ομίλου Andromeda και των εταιρειών Νηρέας, Σελόντα και Περσεύς.

Πρόκειται για ηγέτιδες εταιρείες και πρωτοπόρους στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, οι οποίες εκτρέφουν εδώ και αρκετές δεκαετίες ελληνικά ψάρια στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, και ισπανικά ψάρια κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων.

Το νέο όνομα “Avramar” αποτελεί συνδυασμό της ελληνικής λέξης «Αύρα», δηλαδή «απαλός αέρας» και της ισπανικής λέξης “Mar” που σημαίνει «θάλασσα». Με συνολικό όγκο παραγωγής άνω των 70.000 τόνων και με παρουσία σε περισσότερες από 30 αγορές, η Avramar είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή σε Λαβράκι και Τσιπούρα, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Alex Myers, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, στόχος της Avramar είναι να επενδύσει έως και 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναπτύξει νέες φάρμες ιχθυοκαλλιέργειας στην Ισπανία αλλά και να επεκτείνει το μέγεθος και την παραγωγή στις ελληνικές φάρμες, επιδιώκοντας την επέκταση σε αγορές πέραν των μεσογειακών χωρών.

Παράλληλα, στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της, καθώς πέρα από το λαβράκι και την τσιπούρα μπαίνει και στην εκτροφή δύο επιπλέον ειδών, τον Κρανιό και το Φαγκρί.

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Myers εκτίμησε ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ καθώς η Avramar είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή σε λαβράκι και τσιπούρα, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών.

«Το νέο μας όραμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η επιχειρησιακή μας στρατηγική θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από φέτος. Έχουμε σχεδιάσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, όχι ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο, και ο κάθε ένας μας στην Avramar έχει κάτι πολύτιμο να συνεισφέρει: τα ψάρια είναι το πάθος μας και θα εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, ως μία εταιρεία, για να φέρουμε την καλύτερη ποιότητα στους πελάτες και τους καταναλωτές μας. Εμπνευσμένη από ένα μέλλον με απεριόριστες δυνατότητες, η Avramar θα χαράξει το δρόμο για την παράδοση νόστιμων, υγιεινών και φρέσκων μεσογειακών ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Myers.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ