ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Πληροφορίες για «πράσινο φως» από τη DG Comp

Ελλάκτωρ: Πληροφορίες για «πράσινο φως» από τη DG Comp
H εξέλιξη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων αύριο το πρωί.

«Πράσινο φως» για την υπόθεση της Ελλάκτωρ έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η DG Comp, θεωρώντας πως δεν τίθεται θέμα αναβολής της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείες μετά τις καταγγελίες για συγκέντρωση στον κλάδο στην περίπτωση επικράτησης της Reggeborgh.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων αύριο το πρωί για την πραγματοποίηση ή όχι της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η Invesco, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί η κρίσιμη αυριανή Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Η Invesco ζητά την αναβολή έως ότου η εγχώρια Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει αν προκύπτει θέμα συγκέντρωσης στην περίπτωση που η Reggeborgh επικρατήσει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και τη διοίκηση αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο που προτείνει η ολλανδική εταιρεία.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, πριν την προγραμματισμένη ώρα της Γενικής Συνέλευσης, γεγονός που σημαίνει ότι το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά ή αν θα «παγώσει» μέχρι την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κύκλοι της Invesco τόνιζαν πως το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να λάβει σχετική απόφαση.

Στον αντίποδα, κύκλοι που συνομιλούν με τη Reggeborgh τόνιζαν προς στο CNN Greece ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί δήλωση αποδοχής ήττας από την πλευρά της Invesco, χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη για τι κακό κάνουν στην εταιρεία. Και προσέθεταν ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά και η εταιρεία θα αλλάξει εποχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ