ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote TV: έμφαση σε νέες παραγωγές αλλά και σε περιεχόμενο για το 1821

Cosmote TV: έμφαση σε νέες παραγωγές αλλά και σε περιεχόμενο για το 1821

Περισσότερες δικές της τηλεοπτικές παραγωγές με την έμφαση να δίνεται και στο περιεχόμενο για την Επανάσταση του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός ετοιμάζει για τη φετινή χρονιά η Cosmote TV με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται και στο Cosmote History HD, ένα κανάλι που συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας και για το οποίο ο όμιλος ΟΤΕ δείχνει ιδιαίτερα περήφανος.

«To Cosmote History HD δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Είμαστε υπερήφανοι που, από την πρώτη στιγμή, το Cosmote History HD αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές, οι οποίοι το έχουν αναδείξει ως το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ στην Cosmote TV», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο σχετικής διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ της Cosmote TV, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και πάνω από 800 ώρες τηλεοπτικού υλικού. Για τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές νέες παραγωγές και συμπαραγωγές με την έμφαση πάντως να δίνεται στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με το Cosmote History HD να έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο αφιέρωμα με θέμα τον αγώνα για την ελευθερία, το οποίο αποτελείται από 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές Cosmote TV. Συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην ελληνική Επανάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσαμάζ, πρεμιέρες ντοκιμαντέρ του Cosmote History HD για την ελληνική Επανάσταση θα διατεθούν ελεύθερα για όλους, μέσα από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube.

«Το πρόγραμμα του καναλιού εμπλουτίζεται σημαντικά και τη νέα χρονιά, διατηρώντας τον ελληνικό προσανατολισμό του. Το τηλεοπτικό κοινό του Cosmote History HD θα απολαύσει πάνω από 20 πρεμιέρες νέων παραγωγών και συμπαραγωγών μας. Στόχος μας παραμένει η διάδοση σημαντικών στιγμών της ιστορίας μας στα νεανικά κοινά», δήλωσε σχετικά ο εκτελεστικός διευθυντής Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του Cosmote History HD έρχονται οι σειρές ντοκιμαντέρ «Αλφάβητος – Κοινός κώδικας» για την πορεία του ελληνικού αλφαβήτου ανά τους αιώνες, «Η μάχη της Κρήτης: Επιχείρηση Ερμής», για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης και «Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Από τον θεό στον άνθρωπο», με θέμα την επιρροή της ελληνικής αρχαιότητας στην σύγχρονη τεχνολογία, όλες σε παραγωγή Cosmote TV.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, ο κ. Τσαμάζ έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του Cosmote History HD, το οποίο δημιουργήθηκε με δική του πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, το εγχείρημα δεν είναι θετικό από οικονομικής πλευράς (σ.σ. ο ετήσιος προϋπολογισμός για τις παραγωγές και το περιεχόμενο είναι στα 3 εκατ. ευρώ) αλλά αυτό είναι κάτι που το γνώριζαν εξ αρχής και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να προσφέρει στην ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας.

Νέες παραγωγές

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε ακόμη ότι η Cosmote TV ετοιμάζει και άλλες μεγάλες παραγωγές κάνοντας ειδική αναφορά στο «42 βαθμοί», ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο θα προβληθεί την άνοιξη. Η συγκεκριμένη παραγωγή θεωρείται από αυτές που μπορεί να βρουν το δρόμο τους για κάποια από τις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, o αριθμός των συνδρομητών της Cosmote TV έχει φθάσει τις 575 χιλιάδες όταν συνολικά εκτιμάται πως 1,1 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά έχουν συνδρομητική τηλεόραση, ενώ οι «παράνομες» συνδρομές εκτιμώνται σε 200 χιλιάδες. Ακόμη, ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε ότι ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της streaming υπηρεσίας, ο αριθμός των συνδέσεων έχει φθάσει τις 230 χιλιάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ