ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Πέντε σχήματα κατέθεσαν προσφορές για τον Προβλήτα 6

ΟΛΘ: Πέντε σχήματα κατέθεσαν προσφορές για τον Προβλήτα 6
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέντε σχήματα, από τα συνολικά έξι που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του έργου κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι προσφορές για τον Προβλήτα 6 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές κατέθεσαν τα παρακάτω σχήματα:

  • ARCHIRODON GROUP NV
  • ΣΥΜΠΡΑΞΗ INTRAKAT CONSTRUCTIONS SA – INTERCANTIERI VITTADELLO SPA–SALES SPA
  • Κ/Ξ MYTILINAIOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA
  • Κ/Ξ AVAX SA – ETERMAR SA – NV BESIX SA
  • Κ/Ξ ACCIONA CONSTRUCCION SA – DREDGING INTERNATIONAL NV

Προσφορά δεν κατέθεσε η κοινοπραξία EIFFAGE-ΤΕΡΝΑ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece που ανέφερε πως δεν αποκλείεται κάποιο ή κάποια από αυτά να μην καταθέσουν εν τέλει προσφορές και ο τελικός αριθμός των μνηστήρων να είναι μειωμένος.

Σημειώνεται πως μετά την κατάθεση των προσφορών, η διαδικασία προβλέπει το άνοιγμα του τεχνικού και στη συνέχεια του οικονομικού σκέλους ώστε να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος. Σύμφωνα με στελέχη του ΟΛΘ εφόσον ολοκληρωθεί η συμβασιοποίηση το κατασκευαστικό σκέλος απαιτεί περίπου 36 μήνες μέχρι νέος Προβλήτας 6 να πάρει σάρκα και οστά.

Επένδυση 130 εκατ. ευρώ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και πρόκειται για ένα έργο κεφαλαιώδους σημασίας για το λιμάνι, καθώς, στην ολοκλήρωσή του επιτρέπει στον ΟΛΘ να δέχεται πλέον και Ultra Large Container Vessels, χωρητικότητας έως και 24.000 Container Units. Αυτό σημαίνει ότι, με την ολοκλήρωση των εργασιών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε κέντρο (hub) για κύριες γραμμές ναυσιπλοΐας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ