SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Paul's Barber Shop: Πώς μία μικρή επιχείρηση μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο με τη βοήθεια της Mastercard

Paul's Barber Shop: Πώς μία μικρή επιχείρηση μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο με τη βοήθεια της Mastercard

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό την ελληνική οικονομία και πάνω από όλα, προσθέτουν χαρακτήρα και δίνουν μία περισσότερο ανθρώπινη διάσταση σε κάθε γειτονιά.

Η αλήθεια είναι πως για κάθε μικρή επιχείρηση, η κάθε συναλλαγή και η κάθε ανεκτίμητη ανθρώπινη σχέση που σχηματίζει καθημερινά με τους πελάτες της, διαδραματίζουν έναν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξή της. Ωστόσο, στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις της γειτονιάς είναι πολλές και προκειμένου να αναπτυχθούν και να συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα μας για πολλά ακόμη χρόνια, η είσοδός τους στον ψηφιακό κόσμο κρίνεται απαραίτητη.

Είναι γεγονός πως η τεχνολογία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον, σχεδόν όλες μας οι υποχρεώσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει πως ο ανταγωνισμός για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λοιπόν, για μία επιχείρηση να έχει σήμερα μία ισχυρή ψηφιακή παρουσία, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, όσο και για την επιβίωσή της.

Αυτή ακριβώς την ανάγκη για ψηφιακή ενδυνάμωση κάνει τώρα πραγματικότητα για τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις η πλατφόρμα Digital Doors και η ιστορία του Paul's Barber Shop, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μαζί, μπορούμε να κάνουμε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο και πώς μία μικρή επιχείρηση μπορεί να περάσει εύκολα στην ψηφιακή εποχή.

Κάνοντας την αρχή για κάτι ανεκτίμητο

Το Paul's Barber Shop είναι ένα σύγχρονο μπαρμπέρικο στον Πειραιά, που μετατρέπει την αντρική περιποίηση σε μία συνολική εμπειρία και διαθέτει τα χαρακτηριστικά μιας παλιάς, κλασικής ανδρικής λέσχης. Πίσω από τη μικρή αυτή επιχείρηση, η οποία δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια και έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση πολλών, βρίσκεται ο Παύλος, την ιστορία του οποίου μαθαίνουμε τώρα με τη βοήθεια της Mastercard.

Ο Παύλος μεγάλωσε στο κομμωτήριο του πατέρα του και πάντα ονειρευόταν να δημιουργήσει έναν χώρο περιποίησης αποκλειστικά για άντρες. Με πολλή επιμονή, αγάπη και πάθος για αυτό που έκανε και έπειτα από πολλές προσπάθειες και σκληρή εργασία, ο Παύλος κατάφερε να ανοίξει το 2016 δικό του barber shop, μια μικρή επιχείρηση που συνδυάζει αρμονικά το σύγχρονο με το κλασικό και η οποία, δίνει «χρώμα» και αυθεντικότητα στη γειτονιά του.

Εν έτει 2021, ωστόσο, η είσοδος του Paul's Barber Shop στον ψηφιακό κόσμο ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη για την εξέλιξή του και ο ιδιοκτήτης του, κάνει τώρα τα πρώτα digital βήματά του, με τη βοήθεια της Mastercard.

Τι είναι το Digital Doors και πώς η Mastercard βοηθά τώρα πολλές επιχειρήσεις, όπως εκείνη του Παύλου, να εξελιχθούν ψηφιακά; Το Digital Doors είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων της γειτονιάς να αναπτύξουν τη διαδικτυακή τους παρουσία, να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα online διαφημίσεις, να βελτιστοποιήσουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μέσω διαδικτύου, να κάνουν επιτυχημένες email marketing καμπάνιες και μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο των ψηφιακών πληρωμών.

Ουσιαστικά, μέσα από πολύτιμα digital εργαλεία και συμβουλές, δίνεται στις μικρές επιχειρήσεις η ευκαιρία να γίνουν πιο κερδοφόρες και ταυτόχρονα, να βρουν τρόπους να ικανοποιούν και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους, ώστε να δημιουργούν μαζί τους περισσότερες ανεκτίμητες σχέσεις και επαφές.

Ενώ η Mastercard, λοιπόν, παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις που «κοσμούν» τις γειτονιές μας την καθοδήγηση και τα μέσα για να εξελιχθούν και να προχωρήσουν μπροστά, μας προτρέπει τώρα να σταθούμε και εμείς δίπλα σε αυτές και να τις ενισχύσουμε, κάνοντας μαζί τους την αρχή για κάτι ανεκτίμητο.

Πώς μας καλεί να αναλάβουμε δράση; Παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό της, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα, μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να συμμετέχουμε στη μεγάλη της ενέργεια, να ενισχύσουμε τις μικρές επιχειρήσεις και την ίδια ώρα, να βγούμε κερδισμένοι, είναι να πραγματοποιήσουμε ασφαλείς, ανέπαφες συναλλαγές με Mastercard® και με αυτόν τον τρόπο, να μπούμε στην κλήρωση για να κερδίσουμε μία από τις 1.000 προπληρωμένες κάρτες, αξίας 50 ευρώ, που προσφέρει.

Το πάθος, το όραμα και οι προσπάθειες του ιδιοκτήτη του Paul's Barber Shop, λοιπόν, έκαναν την επιχείρησή του πραγματικότητα. Τώρα όμως, μέσα από την πλατφόρμα Digital Doors, το ξεχωριστό αυτό barber shop, πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Ας γίνουμε, λοιπόν, και εμείς μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, ας γνωρίσουμε καλύτερα τα καταστήματα που δίνουν χαρακτήρα στις γειτονιές μας και με τα οποία δημιουργούμε κάθε μέρα ουσιαστικές, ανθρώπινες σχέσεις και ας τα στηρίξουμε. Ακόμη και μία απλή, ανέπαφη συναλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά για εκείνα και να μας βοηθήσει να κάνουμε μαζί τους την αρχή για κάτι ανεκτίμητο. Η Mastercard έκανε ήδη το πρώτο, μεγάλο βήμα και τώρα, μας καλεί να κάνουμε και εμείς το ίδιο.