ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Εντός του Μαρτίου ΑΜΚ 1 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς

Bloomberg: Εντός του Μαρτίου ΑΜΚ 1 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς
Σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 61,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και ζητούμενο είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί ακόμη και στο μισό. INTIME NEWS

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον επόμενο μήνα, μειώνοντας έτσι το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg με τον επικεφαλής του του ΤΧΣ, Μάρτιν Τζούρντα να αναφέρει στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ότι η Τράπεζα θα εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο αυτόν τον μήνα και θα προχωρήσει στην άντληση των κεφαλαίων εντός το πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 61,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και ζητούμενο είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούρντα στο Bloomberg, «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το είδος της ΑΜΚ - εάν θα είναι μία διαδικασία εξ ολοκλήρου μέσω αγοράς ή με έκδοση δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι Ταμείο θα ήθελε να δει το μερίδιό του να υποχωρεί κάτω από το όριο του 30%, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση της αγοράς.

Αναφερόμενος στα ζητήματα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Τζούρντα ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι το μέγεθος των κόκκινων δανείων με το ΤΧΣ να επιθυμεί αυτό να πέσει κάτω από το 10% έως το τέλος του έτους έναντι 35,8% στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ