ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγχώνευση χρηματιστηρίων για εξοικονόμηση κόστους

Συγχώνευση χρηματιστηρίων για εξοικονόμηση κόστους
REUTERS/Toby Melville/Files

Η Deutsche Boerse AG και η London Stock Exchange Group Plc (LSEG) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης, με τις δύο εταιρίες να προβλέπουν εξοικονόμηση κόστους ύψους 450 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Οι μέτοχοι της Deutsche Boerse θα κατέχουν ποσοστό 54,4% στη νέα εταιρία και οι μέτοχοι της LSE ποσοστό 45,6%.

Ο τωρινός πρόεδρος LSEG Ντόναλντ Μπράιντον θα είναι πρόεδρος της νέας εταιρίας, ενώ ο επικεφαλής της Deutsche Boerse Κάρστεν Κένγκετερ θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες. Τα στελέχη της LSE και της Deutsche Boerse θα έχουν ισάριθμη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο του νέου σχήματος.

Η νέα εταιρία θα έχει την έδρα της στη Βρετανία, με τη βρετανική πρωτεύουσα να αποτελεί την κύρια αγορά διαπραγμάτευσης των μετοχών της. Εκτός του δείκτη FTSE-100, η μετοχή της νέας εταιρίας θα είναι επίσης εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ θα έχει κεντρικά γραφεία και στις δύο πόλεις.
Η αξία της νέας εταιρίας αποτιμάται στα 30 δις δολάρια.

Ωστόσο, η συμφωνία ίσως πυροδοτήσει έναν πόλεμο εξαγοράς καθώς η Intercontinental Exchange, στην οποία ανήκει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει προσφορά για τη βρετανική εταιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ