ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται μια νέα KitKat – Χωρίς ένα βασικό συστατικό

Έρχεται μια νέα KitKat – Χωρίς ένα βασικό συστατικό
CNNi

Έχετε όρεξη για ένα διάλλειμα για σοκολάτα; Πώς θα σας φαινόταν αν αυτή ήταν… βίγκαν;

Η Nestlé σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσετε μια μη γαλακτοκομική εκδοχή της δημοφιλούς γλυκιάς μπάρας, την KitKat V.

Η ελβετική εταιρεία, αφουγκραζόμενη προφανώς την τάση για εναλλακτικές μορφές διατροφής, υπόσχεται ότι η νέα της σοκολάτα διατηρεί την «τέλεια ισορροπία μεταξύ της τραγανής γκοφρέτας και της λείας σοκολάτας».

Το KitKat V αποχωρίζεται το γαλακτοκομικό γάλα, το οποίο χρησιμοποιείται για τα κανονικά του KitKat, για χάρη μιας εναλλακτικής λύσης με βάση το ρύζι σε συνδυασμό με το νέο βιώσιμο κακάο του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η νέα μπάρα θα αρχίσει να πωλείται αργότερα φέτος σε πολλές χώρες σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής πριν επεκταθεί παγκοσμίως.

«Η γεύση ήταν ένας βασικός παράγοντας κατά την ανάπτυξη της φυτικής σοκολάτας για το νέο βίγκαν KitKat μας», δήλωσε η Louise Barrett, επικεφαλής του Κέντρου Τεχνολογίας Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής Nestlé.


«Χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας στα συστατικά, μαζί με μια προσέγγιση δοκιμής και μάθησης, για να δημιουργήσουμε μια νόστιμη εναλλακτική λύση της αρχικής μας σοκολάτας για βίγκαν καταναλωτές».

Το 2019, η Mars ξεκίνησε μια σειρά από βίγκαν σοκολάτες ως τρόπος να προσελκύσει καταναλωτές που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων για λόγους υγείας και περιβάλλοντος. Άλλοι κατασκευαστές, όπως η Lindt και η Cadbury, έχουν επίσης λανσάρει πρόσφατα βίγκαν λιχουδιές.

Η τάση, σύμφωνα με τον Alexander von Maillot, επικεφαλής ζαχαροπλαστικής της Nestlé, συνεχίζει να επεκτείνεται.

Nestlé's newest KitKat is missing a key ingredient, by Jordan Valinsky, CNN Business

ΔΗΜΟΦΙΛΗ