ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα πλάνα του ομίλου ΟΤΕ για το 2021

Τα πλάνα του ομίλου ΟΤΕ για το 2021
ΙΝΤΙΜΕ

Συγκρατημένα αισιόδοξη για το 2021 παρουσιάστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο αλλά και το σύνολο του 2020.

Όπως αναφέρθηκε, η πανδημία έφερε αρκετά εμπόδια και θα συνεχίσει να αποτελεί μία σημαντική παράμετρος αλλά η εκτίμηση είναι πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τη φετινή χρονιά και υπάρχουν οι ενδείξεις εκείνες ότι ο όμιλος θα συνεχίσει την εξαιρετική πορεία των τελευταίων ετών, συνεχίζοντας να δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών του.

Το επενδυτικό πλάνο για το 2021 ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, με τον όμιλο να συνεχίζει να δίνει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών (δίκτυα οπτικών ινών αλλά και δίκτυα 5G και 4G+) και γενικότερα στη βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών του και της εξυπηρέτησης του πελάτη. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η απάντηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ σε ερώτηση σχετικά με τον ανταγωνισμό, ότι τον σέβονται μεν αλλά «αλλά βλέπουμε το δικό μας σπίτι, βελτιώνουμε τις υποδομές μας, έχουμε μεγάλο προβάδισμα και (οι ανταγωνιστές μας) χρειάζονται να κάνουν πολλές επενδύσεις. Προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση πελάτη, έχουμε καλύτερο μάρκετινγκ και γενικώς είμαστε μπροστά. Δεν είναι τυχαίο, το κάνουμε χρόνια καθώς προσπαθούμε να επενδύουμε στην ποιότητα του δικτύου, στην εξυπηρέτηση, στα προϊόντα. Γι’ αυτό και είμαστε το προτιμητέο brand».

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν ο όμιλος ΟΤΕ κατάφερε να κλείσει το 2020 σε αρκετά καλή κατάσταση. Η αύξηση κατά 14% στα έσοδα από έργα πληροφορικής (ICT), κυρίως στον δημόσιο τομέα, αλλά και η άνοδος στα έσοδα από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας, πετυχαίνοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες που υπήρξαν στα έσοδα που σχετίζονται με τον τουρισμό αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση. Όσον αφορά το τελευταίο, επισημάνθηκε ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης διέκοψαν τη συνδρομή τους ή ζήτησαν διευκολύνσεις, τις οποίες και παρείχε ο όμιλος ΟΤΕ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ιδίως όσον αφορά στον τουρισμό, είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα για το 2021 αν και τα στελέχη του ομίλου ΟΤΕ έδειξαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς αναμένουν οφέλη από την νέα οργανωτική δομή με την απόσχιση τριών θυγατρικών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αλλά και από την αναμενόμενη περαιτέρω ενίσχυση του ενδιαφέροντος για ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλότερων ταχυτήτων από τους συνδρομητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ