ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Το δικαστήριο απέρριψε τη νέα προσφυγή των Μπάκου-Καϋμενάκη

Ελλάκτωρ: Το δικαστήριο απέρριψε τη νέα προσφυγή των Μπάκου-Καϋμενάκη
Η Ελλάκτωρ έχει αναφέρει επίσημα πως οι αγωγές της Greenhill είναι «απαράδεκτες και προδήλως τόσο νόμω όσο και ουσία αβάσιμες»

Την αγωγή της εταιρείας Greenhill Investments συμφερόντων των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη με την οποία ζητούσε να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα με την Reggeborgh Invest απέρριψε χθες το αρμόδιο δικαστήριο.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ των αγωγών από την πλευρά των εφοπλιστών απέναντι στη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη αγωγή για ακύρωση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Επιπλέον, η Greenhill έχει καταθέσει αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση με βασικά θέματα και πάλι την ανάκληση της σημερινής διοίκησης και διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας στον όμιλο Ελλάκτωρ.

Η Greenhill Investments Limited κατέχει ποσοστό 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ενώ ελέγχει επιπλέον 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου.
Αναφορικά με την πιο πρόσφατη απορριφθείσα αγωγή, σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2020 η Reggeborgh Invest ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ, που ανήκουν στον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% των μετοχών του ομίλου. Το εν λόγω δικαίωμα προαίρεσης λήγει την ερχόμενη εβδομάδα και κατά την Greenhill αποτελεί «ουσιώδη παράμετρο» το περιεχόμενο του προσυμφώνου.

Από την πλευρά της η Ελλάκτωρ, έχει αναφέρει επίσημα πως οι αγωγές της Greenhill είναι «απαράδεκτες και προδήλως τόσο νόμω όσο και ουσία αβάσιμες» με κύκλους της εταιρείας να κάνουν λόγο επιχείρηση παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας με συνεχόμενες προσφυγές της δικαιοσύνης.

Και αυτό ενώ προετοιμάζεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων της εταιρείας κατά την οποία θα τεθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ