ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Παράταση για το call option των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα

Ελλάκτωρ: Παράταση για το call option των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα
Οι δύο πλευρές είχαν συνάψει συμφωνία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο

Παράταση πήρε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το δικαίωμα (call option) της Reggerborgh Invest να αποκτήσει τις μετοχές που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Ελλάκτωρ, το οποίο και τυπικά έληγε σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν συνάψει διμερή συμφωνία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία η Reggerborgh απαίκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ που ανήκουν στον Λεωνίδα Μπόμπολα σε προσυμφωνημένη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω παράταση είναι αποτέλεσμα αμοιβαίας συμφωνίας και δεν αποτελεί κάποιου είδους «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο πλευρών, με δεδομένες τις κορυφαίες θέσεις που έχει πάρει ο κ. Μπόμπολας σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου.

Σήμερα ο όμιλος Reggerborgh Invest κατέχει άμεσα ποσοστό 14,17% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ ενώ η εξάσκηση του παραπάνω δικαιώματος θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής του στο 26,7218%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση αυτή θα έχει διάρκεια κάποιων μηνών ώστε οι δύο πλευρές να έχουν ευελιξία κινήσεων ενόψει και της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, η οποία και αναμένεται να αποφασιστεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ