ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η Reggeborgh πουλά ποσοστό στη Μαριάννα Λάτση και στον Γιώργο Περιστέρη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η Reggeborgh πουλά ποσοστό στη Μαριάννα Λάτση και στον Γιώργο Περιστέρη
ΙΝΤΙΜΕ

Να πουλήσει σημαντικό τμήμα του ποσοστού που κατέχει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ολλανδική Reggeborgh, με αγοραστές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να είναι το family office της κυρίας Μαριάννας Λάτση αλλά και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης.

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον οι πληροφορίες επαληθευθούν, αναμένεται να φέρει ντόμινο ανακατατάξεων ευρύτερα στον κατασκευαστικό κλάδο. Και αυτό γιατί σήμερα η Reggeborgh κατέχει ποσοστό 30,2% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ταυτόχρονα 14,1% στην Ελλάκτωρ. Αντίστοιχα, από την πλευρά του ο κ. Περιστέρης κατέχει ποσοστό περίπου 16% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Έτσι, ανάλογα και με το ύψος της συναλλαγής, αναμένεται να αλλάξουν άρδην οι μετοχικές ισορροπίες στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς, αν η Reggeborgh μειώσει αισθητά ή μηδενίσει το ποσοστό της, τότε θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο τόσο στην εταιρεία όσο και ευρύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι είναι θέμα ημερών ή ακόμη και ωρών να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις που θα ξεκαθαρίσουν την εικόνα, δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων.

Την ίδια στιγμή πάντως στο μέτωπο της Ελλάκτωρ προχωρούν οι διαδικασίες για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει ζητήσει η πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη, στα πλαίσια της οποίας αναμένεται να αποφασιστεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Παράλληλα, παράταση κατά 2 μήνες αναμένεται να ανακοινωθεί στη συμφωνία μεταξύ Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα για την απόκτηση των μετοχών του δεύτερου από την ολλανδική εταιρεία σε προσυμφωνημένη τιμή (call option).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ