ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Νίκος Δρανδάκης αποκαλύπτει το νέο σχέδιό του στο CNN Greece

Ο Νίκος Δρανδάκης αποκαλύπτει το νέο σχέδιό του στο CNN Greece

Το νέο του επαγγελματικό σχέδιο αποκαλύπτει αποκλειστικά στο CNN Greece ο κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής της Beat και ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της ελληνικής startup κοινότητας.

Όπως αποκαλύπτει, πρόκειται για ένα αντικείμενο που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες δράσεις του, «ακουμπά» όμως στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των wearables που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία.

Μάλιστα, θέτει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη, καθώς στοχεύει η νέα του εταιρεία, που ονομάζεται Sync biotracking να γίνει μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, κάνοντας λόγο για ένα αντικείμενο με τζίρο πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως τονίζει στο CNN, η ιδέα του «παντρεύει» τις συσκευές που μετρούν τα επίπεδα του ζαχάρου και άλλων ζωτικών λειτουργιών με εξειδικευμένες εφαρμογές που μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας για να το βελτιώσουμε.

Η νέα του ιδέα έρχεται να απαντήσει στο βασικό πρόβλημα του πολύ κακού μεταβολισμού ο οποίος σχετίζεται με την διατροφή που δεν «ταιριάζει» στον οργανισμό μας, αλλά και την έλλειψη άσκησης.

Μάλιστα, η Sync biotracking ακουμπά περισσότερο στον κλάδο της ευεξίας, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Δρανδάκη απευθύνεται σε οποιονδήποτε νοιάζεται για την βελτίωση της καθημερινότητάς του και της υγείας του, χωρίς αναγκαστικά να πάσχει από κάποια ασθένεια.

Όπως εξηγεί, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και αντιδρά διαφορετικά σε συγκεκριμένες τροφές. Έτσι, αν ανακαλύψουμε τι αντιδρά άσχημα στον οργανισμό μας και το βελτιώσουμε, μπορούμε να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε προσωποποιημένη προσέγγιση στη δίαιτά μας αλλά και στον τρόπο ζωής μας ευρύτερα και αυτή ακριβώς είναι η καινοτομία της Sync biotracking.

Έτσι, συνδυάζει μια συσκευή που μετράει τα επίπεδα του ζαχάρου όλο το 24ωρο -η οποία είναι χρήσιμη για όλους και όχι μόνο για τους διαβητικούς- και μια εφαρμογή που ο χρήστης καταγράφει καθημερινά τα φαγητά που τρώει.

Με αυτά τα δεδομένα, η εφαρμογή δίνει σε καθημερινή βάση συμβουλές για το τι τροφές να αποφεύγει και τι να προτιμάει, ώστε να διατηρεί τα επίπεδα του ζαχάρου σε υγιή όρια, αποφεύγοντας τα «σκαμπανεβάσματα» που είναι τρομερά επιζήμια για τον οργανισμό.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, η Sync biotracking συνδυάζει το hardware με το software δίνοντας μια ολοκληρωμένη λύση ευεξίας και βελτίωσης της καθημερινότητας.

Όπως εξηγεί ο κ. Δρανδάκης, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο μέσω πρόσκλησης από την εταιρεία αλλά σιγά σιγά ανοίγει ο κύκλος εκείνων που τη δοκιμάζουν με στόχο να είναι σύντομα εμπορικά διαθέσιμη στην παγκόσμια αγορά.

Από το προσωπικό ενδιαφέρον στο business

Ο λόγος που ο ίδιος στράφηκε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το προσωπικό του ενδιαφέρον. «Μετά τη δουλειά με τη Beat ήταν το δεύτερο μου hobby. Έκανα αρκετές αναζητήσεις για μακροζωϊα, άλλαξα τα δεδομένα στη ζωή μου, έψαξα να βρω τι γίνεται. Το έκανα με πολύ μεγάλο πάθος τα τελευταία δύο χρόνια και είχα αποφασίσει ότι αν είναι να κάνω κάτι καινούργιο, θα είναι κάτι που με ενδιαφέρει και προσωπικά» εξηγεί.

Έτσι συνδύασε το προσωπικό του ενδιαφέρον με το επιχειρηματικό δαιμόνιο, δημιουργώντας και χρηματοδοτώντας ο ίδιος την εταιρεία που σήμερα αποτελείται από μια ομάδα οκτώ ατόμων, κυρίως προγραμματιστές και designers,
«Ξεκινήσαμε την εταιρεία και ανεβαίνουμε πάνω σε κύμα που είναι στην αρχή του, το οποίο έχει να κάνει με τα wearable devices και την επίγνωση των καταναλωτών για το σώμα τους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσο για το οικονομικό μοντέλο, σήμερα η εφαρμογή είναι δωρεάν για δοκιμή, όπως κανονικά θα διατίθεται με συνδρομή, καθώς οι χρήστες έχουν ανάγκη να παρακολουθούν τα δεδομένα και να λαμβάνουν συμβουλές σε σταθερή βάση. Και με δισεκατομμύρια ενδιαφερόμενους παγκοσμίως, τα σημάδια είναι σίγουρα ενθαρρυντικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ