ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από την Reggeborgh

Μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από την Reggeborgh

Κυρίαρχο ρόλο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκτούν ο πρόεδρος και μέτοχος του κατασκευαστικού ομίλου Γιώργος Περιστέρης αλλά και η Μαριάννα Λάτση. 

Μετά τις ανακατατάξεις στην εισηγμένη, οι οποίες προκλήθηκαν με την απόφαση του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest να αποεπενδύσει από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το μεγαλύτερο πακέτο των μετοχών που κατείχε και ανερχόταν σε 28,18%, περνά στα χέρια των Περιστέρη και Λάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της εταιρείας ανεβάζει πια τη μετοχική του συμμετοχή σε πάνω από 30% και κάτω από το 33%. Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Περιστέρης ήλεγχε σχεδόν το 16%. Το family office της Μαριάννας Λάτση αποκτά μετοχές της τάξης του 7% με 8% και απομένει πλέον να μάθουμε ποιοι επενδυτές αγοράζουν τις υπόλοιπες μετοχές, που αντιστοιχούν έως το 7% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

«Η είσοδος της Λάτση και η ενίσχυση του θέσης του Περιστέρη στον κατασκευαστικό όμιλο, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τις προοπτικές του στη νέα εποχή της οικονομίας», σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Κάτι άλλωστε που τονίζει και το μεγάλο ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, το οποίο σε χθεσινή ανακοίνωσή του γνωστοποιώντας κι επισήμως την αποεπένδυσή του από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, χαρακτήρισε «επιτυχημένη και προσοδοφόρα» την επενδυτική του παρουσία στην εταιρεία.

Η Reggeborgh επίσης έστειλε κι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Η εταιρεία, η οποία σημειωτέων κατέχει το 14,17% της Ελλάκτωρ, σημείωσε στην ανακοίνωσή της ότι θα «διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές της επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Όπως και να έχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλάζει σελίδα, ενώ νέα εποχή φαίνεται ότι ξεκινά για τον κατασκευαστικό κλάδο μετά τα μηνύματα που στέλνουν οι Ολλανδοί για την εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου που θα οδηγήσει την Ελλάκτωρ στην ανάκαμψή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ