ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί δεν συμμετέχει ο όμιλος Ελλάκτωρ στο διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

Γιατί δεν συμμετέχει ο όμιλος Ελλάκτωρ στο διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καναδική εταιρεία Roadis, η οποία αποτελούσε κοινό σχήμα με την Άκτωρ Παραχωρήσεις είναι ο λόγος για τον οποίο ο όμιλος Ελλάκτωρ δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρουν πηγές του Ομίλου στο CNN, η αδυναμία της Roadis οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίσει καθώς συμμετέχει σε έργα αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων παγκοσμίων, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω πανδημίας.

Και αυτός είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μόνος λόγος για τον οποίο η κοινοπραξία δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό. «Θέλαμε να κατέβουμε, γνωρίζουμε το έργο μέτρο προς μέτρο, αλλά με βάση τους όρους του διαγωνισμού δεν υπήρχε περιθώριο να αλλάξουμε συμπαίκτη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως οι πιθανοί διεκδικητές της σύμβασης οφείλουν να ενημερώσουν για τυχόν αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος διεκδίκησης τουλάχιστον ένα μήνα πριν την οριστική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Έτσι, οι κύκλοι της Ελλάκτωρ προσθέτουν ότι σε περίπτωση νέας παράταση θα αλλάξουν τα δεδομένα και κατά πάσα πιθανότητα ο όμιλος Ελλάκτωρ θα συμμετάσχει μέσω διαφορετικού σχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το διαγωνισμό είναι η 1η Απριλίου και σε αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν αφενός η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη γαλλική EGIS GROUP και από την άλλη, η κοινοπραξία «VINCI - MYTILINEOS - ΑΒΑΞ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ