ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ISS για Ελλάκτωρ: Ψηφίστε υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

ISS για Ελλάκτωρ: Ψηφίστε υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Να ψηφίσουν υπέρ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συστήνει στους επενδυτές η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών ISS.

Σημειώνεται ότι η ISS είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, η οποία αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο εισηγμένες διοικούνται και ελέγχονται.

Η εταιρεία έχει μακρά εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ οι πελάτες της ISS είναι αποκλειστικά θεσμικοί επενδυτές υψηλού κύρους, οι οποίοι παραδοσιακά δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εταιρική διακυβέρνηση των εταιρειών στις οποίες επενδύουν.

Η θετική σύσταση για την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν αποτέλεσμα μιας συνολικής αξιολόγησης της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά στοιχείων που παρέθεσε η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο μέσω του πληροφοριακού υλικού για την επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων όσο και μέσω της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, η ISS σημειώνει στην έκθεσή της ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προτάθηκε από την προηγούμενη διοίκηση απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου. Επιπλέον, συστήνει στους επενδυτές να καταψηφίσουν τα θέματα που έχει προτείνει η Greenhill (Μπάκος – Καϋμενάκης) καθώς συνοδεύονται από παντελή έλλειψη πληροφόρησης και στερούνται επιχειρηματολογίας.

Οι αναλυτές της ISS τονίζουν ότι στόχος της Διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της ΑΚΤΩΡ αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές της.

Επίσης, γίνεται αναλυτική αναφορά στη διάθεση των κεφαλαίων (100 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ, 20,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ΑΠΕ) που πρόκειται να αντληθούν, όσο και στις προοπτικές του κλάδου καθώς η εισροή κεφαλαίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να ωφελήσει την ΑΚΤΩΡ και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην έκθεση της ISS, οι μέτοχοι που δε θα συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δουν τα ποσοστά τους να μειώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ